Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yaz Aylarında Hamster Bakımı İpuçları

17.07.2023
301
Abone Ol 
Yaz Aylarında Hamster Bakımı İpuçları

Yaz aylarında hamster bakımı, kemirgen sahiplerinin merak ettiği noktalardan biridir. Küçük kemirgenler yüksek sıcaklıklara dayanmak için büyük dikkat gerektirmezler. Fakat su, taze yiyecek ve yaşamak için serin ve temiz bir alan gibi bazı temel bakım gereksinimleri bulunur.

Yaz Aylarında Hamster Bakımı İpuçları Nelerdir?

Yaz Aylarında Hamster Bakımı İpuçları

Evde bir kemirgen beslemek ve onu yüksek sıcaklıklardan korumak göz korkutucu bir görev gibi görünebilir. Ancak bazı detaylara dikkat ederek, yaz mevsiminin hamster dostunuz için problemsiz bir şekilde geçmesini sağlayabilirsiniz. Bu küçük hayvanlar sıcağa oldukça iyi uyum sağlar. Sadece bazı basit yönergeleri izlemeniz ve belirli önlemler almanız gerekir. Yaz aylarında hamster bakımı ipuçları şu şekilde sıralanabilir:

Yeteri Kadar Su

İnsanlar gibi hamsterlar da yüksek sıcaklıklarda daha fazla suya ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple de yaz mevsiminde hamsterların temiz ve yeterli suya erişimleri bulunmalıdır. Bunun için kemirgen suluğu kullanabilirsiniz. Kemirgen suluğunu kafese takarak, hamster dostunuzun pratik ve hızlı bir şekilde su tüketmesini sağlayabilirsiniz.

Taze ve Doğal Yiyecekler

Hamsterlar otobur canlılardır. Hamster yemi ile beraber taze ve doğal yiyeceklere de ihtiyaçları vardır. Su bakımından yüksek olan taze meyve ve sebzeler de yaz aylarında hamsterlara sunulmalıdır. Böylece minik dostunuzun serin kalmasını sağlayabilirsiniz. Hamstera vereceğiniz sebze ve meyveler soğuk olabilir. Bu sayede evcil hayvanınız kolayca serinleyebilir.

Kafes Serin Bir Yerde Konumlanmalı

Yaz aylarında hamster bakımı ipuçları arasında önemli ayrıntılardan bir diğeri de kafesin konumudur. Hamsterınızın kendisini iyi hissetmesi adına kafesini serin ve hava alan bir yere koymanız çok önemlidir. Özellikle de öğlen saatlerinde kafesin doğrudan güneş almaması gerekir. Kafes, klima ya da vantilatörün önüne konmamalıdır. İdeal olan ise az ışık alan, havalandırılan ve aşırı sıcak olmayan bir yere hamsterın kafesini koymaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evde Bakılabilen Hamster Cinsleri

Kafes Hijyenine Dikkat Edilmeli

Yazın kemirgenlerin yaşam alanlarını temizlemeye daha fazla önem vermeli ve ilgi göstermeliyiz. Sıcaklık yükselirse dışkıları ve ayakları gereğinden fazla kokar. Bu nedenle en geç üç günde bir kafesi temizlemesiniz. Aynı şekilde hamster aksesuarları, oyuncakları ve mama kapları da rutin olarak temizlenmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.