Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hamster Banyo Yapabilir Mi?

05.07.2023
911
Abone Ol 
Hamster Banyo Yapabilir Mi?

Hamster banyo yapabilir mi sorusunun cevabı, hamster sahipleri tarafından merak edilir. Hamster dostlarımız son derece temiz canlılardır. Kediler gibi her gün kendilerine bakım yaparlar. Ancak bazen kirlenebilirler ya da kötü kokabilirler. Böyle durumlarda hamsterı banyo yaptırmayı düşünmüş olabilirsiniz. Peki, hamsterlar yıkanır mı?

Hamster Banyo Yapabilir Mi? Yapamaz Mı?

Hamster Banyo Yapabilir Mi?

Hamster banyo yapabilir mi? Hamsterın kötü kokmasının temel sebebi genelde kafestir. Bu nedenle, hamsterınızın kötü koktuğunu fark ederseniz, banyo seçeneğini düşünmeden evvel kafesi temizlenmeye odaklanmalısınız. Ardından kafesteki eşyaları temizlemeli ya da yenileri ile değiştirmelisiniz.

Hamsterlar kendi başlarına hijyen elde edebilirler. Daha da iyisi, bunu muazzam bir şekilde hallederler. Genel olarak hamsterınızı yıkamanız gerekmez. Çünkü hamsterlar çoğu zaman temiz kalır.

Bu minik kemirgenler için su ile banyo yapılması önerilmez. Hatta bu aktivite hamsterların sağlığına zarar verebilir. Sıcaklıktaki ani değişimler tehlikeli olabilir ve hamster iyi bir şekilde kurutulmaz ise üşütüp hasta olabilir.

Diğer yandan hamsterı suyun altına sokmak, cilt için koruyucu bir tabaka görevi gören doğal yağların kaybedilmesine sebebiyet verebilir. Fakat hamsterınız çok kirliyse başvurabileceğiniz bazı seçenekler var. Bunlar da hamster kuru banyo ve hamster kum banyosu olur.

Hamster Nasıl Yıkanır?

Hamster Banyo Yapabilir Mi?

Hamster banyo yapabilir mi açıkladık. Şimdi de hamsterı suyla yıkamanın dışında diğer güvenli alternatifleri inceleyelim:

Hamster İçin Kuru Banyo

Kedilerde ve köpeklerde sıklıkla kullanılan kuru şampuan, hamster için de söz konusu olabilir. Su kullanımı gerektirmeye, direkt olarak hayvanın tüylerine uygulanan bu şampuan, etkili bir şekilde temizlik elde etmenize izin verir. Aynı zamanda kötü koku oluşumunu önler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşanların Yiyebileceği Meyveler Hangileri?

Hamsterlara kuru banyo yaptırılırken herhangi bir kuru şampuan kullanılmamalıdır. Kemirgen dostlarımız için özel olarak üretile kuru şampuanlardan satın almanız en doğrusu olacaktır. Bu şampuanı yumuşak bir fırça ile hamsterın vücuduna dağıtabilirsiniz. Böylece tüm kiri temizlemek için fırçalama işlemi yapmanız yeterli olacaktır.

Hamster İçin Kum Banyosu

Hamster banyo yapabilir mi diyenler için bir başka seçenek ise kum banyosu olur. Kemirgenler için en iyi seçenek ve aynı zamanda en basitidir. Hamsterların yuvarlanarak vücutlarındaki tüm kirleri çıkarması için tasarlanmış özel bir kum türü vardır. Ayrıca, hamsterlar bu etkinliği çok seviyorlar! Kumu minik bir kaba koymanız ve hamster kafesi içine yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Hamsterınız kendi kendini temizleyecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.