Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hamster Ömrü Ne Kadar?

09.11.2022
3.055
Abone Ol 
Hamster Ömrü Ne Kadar?

Hamster ömrü kaç yıl? Hamsterlar çoğunlukla çocukların sahip olduğu ilk evcil hayvanlardan biridir. Bakımı son derece kolay hayvanlardır ve onlara çok fazla zaman ayırmak gerekmez. Bu sebeple, evcil hayvan bakımında deneyimsiz insanlar için en iyi seçimlerden biridir. Fakat sağlıklı ve mutlu bir hamster olması için bakımını ve gereksinimlerini bilmek önemlidir. Peki, bir hamster kaç sene yaşar?

Hamster Ömrü Kaç Sene?

Hamster Ömrü

Hamster 2-3 sene yaşar. Türlere göre küçük farklılıklar olsa da genel olarak hamsterların ömürleri 4 seneyi geçmez. Buna rağmen, 7 seneye kadar yaşayan bazı hamster türlerinin olduğu da bilinir.

Hamter ömrü hakkında bilgi sahibi olmak ve herhangi bir hastalığı zamanında tespit etmek de şarttır. Bunun yanı sıra hamsterın ömür süresinde beslenme ve bakım koşullarının da çok büyük bir etkisi bulunmaktadır. Hamsterlar kısa süre yaşayan canlılardır. Sahiplenilmeden önce bu detaya dikkat edilmelidir.

 Cinse Göre Hamster Ömrü Nedir?

Evcil hayvan olarak tercih edilebilecek pek çok farklı hamster türü var. Bunlardan bazıları Rus hamsterı, cüce hamster, Çin hamsterı ve Suriye hamsterı. Hepsinin yakın bir yaşam beklentisi var. Ancak bazıları diğerlerinden daha yüksek bir yaşam süresine sahip. Örneğin Roborovski 3 sene kadar yaşayabilir. Rus hamsterı genellikle 1 buçuk 2 sene kadar yaşar. Suriye ve Çin hamsterı gibi cinsler ise 2-2.5 sene kadar yaşayabilirler.

Hamster Ömrü Nasıl Uzatılır?

Kemirgenimizin yaşam koşulları çok önemlidir ve ömrünü büyük ölçüde etkiler. Önemli olan ise hamsterın ömrünü mutlu bir şekilde sürdürmesi. Bu yüzden bazı detaylara dikkat etmenizde fayda var. Hamsterın sağlıklı ve mutlu olması için beslenmesine çok özen gösterilmelidir. Evcil hayvanınızın temel beslenmesi hamster yemi içermelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Angora Tavşan Özellikleri ve Beslenme İhtiyacı

Kemirgen otları gibi çeşitli özel yemler, hamsterın sağlıklı kalmasına olanak tanıyacaktır. Taze sebzeler ve meyveler de hamster için en doğru seçimlerden biridir. Hamster yemi dışında sevimli dostunuza yeterli miktarlarda sebze ve meyve de vermelisiniz.

Hamster her gün temiz ve yeterli miktarda su tüketmelidir. Bunun için kemirgen suluğu her daim kontrol edilmelidir. Hamsterın yaşadığı yer çok önemlidir. Çok küçük bir hayvan olsa da hamster, kafesinde mutlu bir şekilde yaşamalıdır. Hamster kafesi, bu canlılar için özel olarak üretildiğinden hamsterlar için idealdir. Onun rahat edebileceği, eğlenceli zamanlar geçireceği bir kafes seçmeye özen göstermelisiniz.

Hamsterınızın dinlenmesini sağlamalısınız ve gün içinde uykusunu bölmemelisiniz. Bununla beraber, hamsterın yaşam alanı düzenli olarak temizlenmeli ve onun sağlıklı ve temiz bir yerde yaşaması sağlanmalıdır. Hamsterın sağlık durumu rutin olarak kontrol edilmelidir. Bu sebeple de hamster dostunuzu düzenli olarak veterinere götürmelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.