Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En İyi Hamster Yemleri Hangileridir?

08.04.2022
1.900
Abone Ol 
En İyi Hamster Yemleri Hangileridir?

En iyi hamster yemleri besin bileşenleri yönünden zengin ve taze olmalıdır. Hamster bakıyorsanız; hamster yemi tercihine dikkat etmelisiniz. Kaliteli yemlere yatırım yaparak hamsterınızın sağlıklı beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Hamster Yemi Alırken Bunları Unutmayın!

Hamster yemi alırken şunları unutmamakta fayda var:

  • Hamster bir miktar hayvansal proteine ihtiyaç duyar. Yine de esas olarak sebze ve tohumlarla beslenen omnivor bir hayvandır. Beslenme düzeninde yağlar çok az yer almalıdır.
  • Hamster’lar günün birçoğunu yemek yiyerek geçirirler. Uyudukları zamanlarda dahi bir şeyler yemek için uyanırlar. Kilo problemi yoksa ve aktif bir evcil hayvansa, onun için hamster kafesinde her daim yiyecek bir şeyler bulundurmak önemlidir.
  • En iyi hamster yemleri arasından seçim yaparken, ürünün besin maddeleri içeriğini kontrol etmelisiniz. Ayrıca hamster yemi ideal boyutta olmalıdır ve evcil hayvanınız yemini rahatlıkla tüketebilmelidir.

Hamster Yemi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

En iyi hamster yemleri seçiminde aşağıdakilere odaklanmanız önemlidir:

Besinler

Bir hamsterın beslenme düzenindeki en önemli şey karbonhidratlardır. Ayrıca hamsterınızın bitki proteinine de gereksinimi var. Günlük toplam protein alımının ortalama yüzde 10’u kadarı hayvansal protein olmalıdır. Ayrıca yağlar, bir hamster beslenme düzeninde minimumda tutulmalıdır. Ayrıca C vitamini hariç diğer tüm vitaminler hamster yemi içinde olmalıdır. Çünkü C vitaminini hamsterınız kendisi yaratacaktır.

İçindekiler

Bir hamster tahıllara, tohumlara, meyvelere, sebzelere ve kuru yemişlere gereksinim duyar. En iyi hamster yemleri bu bileşenleri yeteri oranda içermelidir. Bu sebeple hamster yemi seçiminde içindekiler kısmına göz atmayı unutmamalısınız.

Boyut

Bir hamsterın yemini yutabilmesi ve yanaklarının içinde taşıyabilmesi adına yemin ideal boyutlarda olması gerekir. Bazı parçaların daha büyük olması, hamsterın ön pençeleri ile tutması kolay olsa da, hamstera onları kemirme seçeneği vermek, dişlerini törpülemesi bakımından iyi bir seçim olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Güzel ve Anlamlı Hamster İsimleri 2024

Kalite

En iyi hamster yemleri arasından tercihte bulunurken ürünün markasına da odaklanmalısınız. Bir hamster yemi kaliteli bir markanın ürünü olmalıdır. Kaliteli markaların yemleri ile beslenen hamsterların sağlıklı kalmaları mümkün olabilecektir.

Tazelik

Hamster yemi son derece taze olmalıdır. Taze olan hamster yemi çeşitleri besin değerlerini yitirmemiştir. Bu yüzden de hamster dostunuza yem alırken son tüketim tarihine dikkat etmeyi ve güvenilir yerlerden alım yapmayı unutmamalısınız.

En İyi Hamster Yemleri

Hamster yemi alırken dikkat edilmesi gerekenlerden söz ettik. Şimdi de en iyi hamster yemleri hangileridir sıralayalım:

1. Vitakraft Menü Vital Hamster Yemi

En İyi Hamster Yemleri

Vitakraft Hamster Yemi, en çok tercih edilen hamster yemleri arasında yer alır. Karışık bir tohum olan bu yem, hamsterınızın ihtiyacı olan besin maddelerini almasına yardımcı olmaktadır.

2. EuroGold Kemirgen Krakeri Sebzeli

En İyi Hamster Yemleri

EuroGold Hamster Krakeri, sebzeli aroması ile tam da hamsterınızın damak tadına hitap eder. Besinsel açıdan yoğun olan bu hamster yemi, aynı zamanda hamsterınızın ağız ve diş sağlığını da optimal anlamda destekler.

3. Versele Laga Çıtır Müsli Hamster Yemi

En İyi Hamster Yemleri

Versele Laga Hamster Yemi, besin bileşenleri bakımından son derece yoğundur. Bu yem sayesinde sevimli dostunuzun günlük aktifliğini desteklerken, diğer yandan onun sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

4. Jungle Hamster Pig Yemi

En İyi Hamster Yemleri

En iyi hamster yemleri arasında sayılan Jungle Hamster Yemi, popüler bir seçimdir. Hamsterınızın sağlıklı kalmasını destekleyen bu özel yem, aynı zamanda evcil hayvan dostunuzun damak tadına da hitap etmeyi başarır.

5. Eurogold Hamster Yemi

En İyi Hamster Yemleri

En çok tercih edilen hamster yemlerinden biri de şüphesiz ki EuroGold Hamster Yemi olur. Kaliteli besin bileşenlerini yapısında barındıran bu hamster yemi, hamster dostunuzun sağlıklı yem yeme deneyimine katkıda bulunur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Hamster Ne Yer?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.