Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hamster Banyo Yapabilir Mi?

19.11.2022
1.069
Abone Ol 
Hamster Banyo Yapabilir Mi?

Hamster banyo yapabilir mi sorusu, ilk kez hamster sahiplenenler tarafından sıklıkla soruluyor. Peki, hamster yıkanır mı?

Hamsterlar çok temiz canlılardır. Kediler gibi her gün kendilerine bakım yapmak, derilerini ve tüylerini temizlemek için zaman harcarlar. Fakat bazen lekelenebilirler ya da kötü kokabilirler. Bu süreçte hamsterınızı banyo yaptırmayı düşünmüş olabilirsiniz. Öyleyse hamster banyo yapabilir mi?

Hamster Banyo Yapabilir Mi? Yapamaz Mı?

Hamster Banyo Yapabilir Mi?

Kötü kokular çoğunlukla kemirgen dostunuzdan değil, kafesten kaynaklanmaktadır. Bu yüzden hamsterınızın kötü koktuğunu fark ederseniz, banyo seçeneğini düşünmeden evvel hamster kafesi temizliği yapmanız gerekir. Ardından kafese yeni kemirgen otları koymalısınız ve hamster aksesuarları da iyice temizlendikten sonra kafese dahil edilmelidir.

Bahsettiğimiz gibi, hamsterler kendi başlarına iyi hijyen sağlama yeteneğine sahiptir ve dahası, bunu çok iyi yaparlar. Genellikle hamsterinizi yıkamanız gerekmez çünkü her zaman temiz kalmayı başaran canlılardan biridir.

Bu küçük kemirgenler için su ile banyo yapılması tavsiye edilmez, hatta su onların sağlıklarına zarar verebilir. Bir yandan, sıcaklıktaki değişiklikler tehlikeli olabilir ve ayrıca onları iyi kurutmazsak ve ıslak kalırlarsa üşütüp hastalanabilirler. Bundan dolayı hamster banyo yapabilir mi diyenler kesinlikle suyla banyo yaptırma seçeneğini tercih etmemeliler.

Öte yandan, onları suyun altına sokmak, cilt için koruyucu bir tabaka görevi gören doğal yağlarını kaybetmelerine neden olabilir. Ancak hamsterınız çok kirliyse başvurabileceğiniz başka seçenekler de var ve bunlar kuru veya kum banyolarıdır.

Hamster Nasıl Yıkanır?

Hamster banyo yapabilir mi açıkladık. Hamsterınızın daha temiz olmasını istiyorsanız; onun için kuru banyo ya da kum banyosu tercih edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hollanda Lop Tavşanı Ne Yer?

1. Hamster Kuru Banyo Nasıl Yapılır?

Kuru banyo, evcil hayvanlar için özel olarak üretilen kuru şampuanlar ile yapılır. Su kullanımını gerektirmeyen, doğrudan hayvanın tüylerine uygulanan ve etkili bir şekilde temizleyen, kötü kokuları da yok eden bir üründür.

Herhangi bir kuru şampuan işe yaramaz; kemirgenler için özel olarak formüle edilen bir kuru şampuan satın almalısınız. Yumuşak bir fırça yardımı ile kuru şampuanı kemirgenin vücuduna uygulayabilirsiniz.

2. Hamster Kum Banyosu Nasıl Yapılır?

Kum banyosu; şüphesiz ki kemirgenler için en iyi seçenek ve aynı zamanda en basiti budur. Hamsterların yuvarlanarak vücutlarındaki tüm kirleri çıkarması için tasarlanmış özel bir kum türü vardır. Ayrıca, bunu yapmayı çok seviyorlar! Küvet tipi bir kaba hamster banyo kumu koyabilir ve kabı da kafesin içine yerleştirebilirsiniz. Böylece hamsterınız hem eğlenecek hem de temizlenecektir…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.