Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede Evde Bakılabilecek Tavşan Irkları

04.09.2023
917
Abone Ol 
10 Maddede Evde Bakılabilecek Tavşan Irkları

Evde bakılabilecek tavşan ırkları, yeni bir evcil hayvan sahiplenmek isteyenlerin ilgisini çeker. Tavşan cinsleri çok çeşitlidir ve her birinin kendine has özelliği bulunur. Bu sevimli canlıların bakımı nispeten kolaydır. Her yaştan insan için uygun bir seçim olan tavşanlar, harika bir aile hayvanı olurlar. Bu yazımızda evcil tavşan ırklarını listeledik.

Evde Bakılabilecek Tavşan Irkları

Tavşan dostlarımız farklı tüy yapısı, renk, boyut ve şekillerde gelir. Evde bakılabilecek tavşan ırkları ise şu şekilde sıralanabilir:

1. Alaska Tavşanı

Evde Bakılabilecek Tavşan Irkları

Bu tavşanların Alaska eyaletine özgü olduğu düşünülse de aslında Alaska tavşanları Almanya menşeilidir. Siyah tüyleri ile bir adım öne çıkan Alaska tavşanları son derece sevimli bir duruş sergiler. Tüyleri kalındır. Bakımı kolaydır ve özellikle de tavşan yemleri ile beslenmesine dikkat edilmelidir.

2. Amerikan Tavşanı

Amerikan tavşanları nadirdir. Bu büyük boyutlu tavşan on iki kilo ağırlığında olabilir. Kilo almaya meyillidir ve bu nedenle beslenmesine özen gösterilmelidir. Aşırı yiyecek tüketmesinin önüne geçilmelidir. Aksi durumda kilo, diyabet ve kalp sorunları yaşayabilir. Tatlı mizacı ve beyaz tüyleri ile dikkat çeker. Orta yapılı ve dar kafalı bir tavşandır.

3. Amerikan Çinçilla Tavşanı

Evde Bakılabilecek Tavşan Irkları

1919 senesindeki New York Eyalet Fuarı’nda fark edilen tavşan, nazik ve dayanıklı yapısı ile bilinir. Şinşilla tavşan ırkları arasında en nadir olanlardan biridir. Pürüzsüz ve parlak tüylere sahiptir. Gövdesi yuvarlaktır. Evde bakılabilecek tavşan ırkları arasında yer alır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Çinçilla Bakımı Nasıl Olmalıdır? (Chinchilla Bakımı)

4. Angora Tavşanı

İpeksi ve bol tüyleri ile bilinen Angora tavşanı, sık sık fırçalama gerektiren bir hayvandır. Tüylerinin sağlıklı ve pürüzsüz kalması için buna ihtiyacı vardır. İngiliz Angora, Dev Angora, Fransız Angora gibi farklı cinsleri bulunur.

5. Belçika Tavşanı

Evde bakılabilecek tavşan ırkları arasında yer alan Belçika tavşanı, en eski tavşan cinslerindendir. 1880’lerde Amerika’da tanınan tavşan, esasen Belçika’da çok erken dönemlerde geliştirilmiştir. Uzun ve ince bir gövdesi, kavisli sırtı ile dikkat çeker. Kestane, ten ve kahverengi tüylere sahip olabilir. Tüylerinin yapısı oldukça serttir. Geniş bir tavşan kafesi gerektirir.

6. Beyaz Hotot Tavşanı

Evde Bakılabilecek Tavşan Irkları

Koyu renkli gözleri ve bembeyaz tüyleri ile farkını ortaya koyan Beyaz Hotot tavşan, Fransa’ya özgüdür. Ancak dünya çapında bilinen ve evcil hayvan olarak tercih edilen bir tavşan cinsidir. Tavşan oyuncakları ile zaman geçirmeyi, bahçede dolaşmayı ve diğer tavşanlarla oyun oynamayı çok sever. Bahçeli evlerde daha mutlu olabilir.

7. Kaliforniya Tavşanı

Evde bakılabilecek tavşan ırkları arasında en popüler olanlardan biridir. İsminden de anlaşılacağı gibi cins, 1920’lerde Kaliforniya’da geliştirildi. Beyaz bir gövdeye sahiptir. Burun, kulak, ayak ve kuyruk bölgesinde farklı tüy renkleri görülür. Yuvarlak gövdeli ve orta yapılıdır. Kaliteli yemler ve kemirgen otları ile beslenmelidir.

8. Çinçilla Tavşanı

Giant Chinchilla, Standard Chinchilla ve American Chinchilla olmak üzere üç farklı Çinçilla tavşanı vardır. Bütün Çinçilla ırkları Güney Amerika’dan gelir. Aynı zamanda evcil hayvan olarak tercih edilen ve küçük bir çinçillayı andıran bir görünüme sahiptirler. Genelde gümüş grisi renginde olurlar.

9. Hollanda Tavşanı

Evde Bakılabilecek Tavşan Irkları

En bilinen tavşanlardan biri olan Hollanda tavşanı, ülkemizde de oldukça yaygındır. Küçük bir tavşan cinsidir. İsmine rağmen bu tavşanlar İngiltere’de ortaya çıkmıştır. 1850’li yıllarda geliştirilmiştir. Dost canlısı ve aktif bir hayvandır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Hamster Ne Yer?

10. Dwark Hotot Tavşanı

Evde bakılabilecek tavşan ırkları arasında yer alan Dwark Hotot tavşanı, minik boyutlu ve sevimli bir görüntüye sahip bir hayvandır. Koyu renkli gözleriyle büyüleyici bir duruş sergiler. Tüyleri bembeyazdır. Dost canlısı, aktif ve meraklı bir tavşan olarak bilinir. Gövdesi yuvarlaktır. Beslenmesine ve su tüketimine dikkat edilmelidir. Kaliteli yemler tüketmeli, her daim kemirgen suluğu içinde temiz suya erişimi olmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.