Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ginepig Özellikleri, Bakımı ve Beslenme (Guinea Pig/Gine Domuzu)

23.09.2021
11.411
Abone Ol 
Ginepig Özellikleri, Bakımı ve Beslenme (Guinea Pig/Gine Domuzu)

Ginepig özellikleri neler? İlk bakışta fare mi tavşan mı olduğunu anlayamadığımız, aslında tamamen kendine özgü farklı bir tür olan Ginepig (Guinea Pig) bir kemirgen türüdür. Kobay olarak bilinen bu sevimli kemirgenler, diğer kemirgenlere göre çok daha farklı özelliklere sahiptir. Ginepiglerin kökeni Orta ve Güney Amerika’ya dayanır. Bazı yerlerde ise etinden faydalanmak için beslenirler. Gine Domuzu olarak da bilinen ilginç ve sevimli kemirgenler evde bakmak için çok uygundur. İnsanlarla, diğer hayvanlarla ve küçük çocuklarla oldukça iyi anlaşırlar.

Ginepig Özellikleri Nelerdir?

Sevimli Ginepig özellikleri bakımından nasıldır? Guinea Pig özellikleri şöyle sıralanabilir:

  • Ginepigler, diğer kemirgenler gibi her şeyi kemiremez. Dişlerinin yapısı onlarınki kadar keskin değildir.
  • Oldukça sakin ve korkak canlılardır.
  • Genellikle ısırma huyları yoktur.
  • Diğer kemirgenlere göre uzun ömürlüdürler. Ortalama 10-12 yıl yaşamaktadırlar.
  • İnsanlarla ses çıkararak iletişim kurarlar.
  • Yüksek seslere inanılmaz derecede dayanıksızlardır. Yüksek ses onlar için öldürücü olabilir.
  • Evde beslenmeye oldukça uygundur.
  • Saldırgan değillerdir ancak erkek olanları kavgaya meyillidir.
  • Sevilmek ve okşanmaktan çok zevk alırlar.
  • Görüş açıkları yüksek değildir.
  • Saklambaç oynamayı severler.

Ginepig Özellikleri: Ginepig Bakımı Nasıl Olmalı?

Diğer kemirgenlerden farklı olarak dışkı ve idrarları kokmayan Ginepigler evde bakılması en kolay hayvan türlerinden biridir. Oldukça korkak olan Ginepigler genellikle kafeslerinden çıkmazlar. Kafeslerinden çıkmadıkları ve ısırma huyları olmadığı için de evdeki eşyalara zarar vermezler. Yemek yemeyi çok seven hatta oldukça obur olan Ginepigler, siz ona yeşillik verirken ısırma huyu olmadığı halde heyecandan yanlışlıkla parmağınızı ısırabilirler. Bu nedenle temkinli olmanızda fayda vardır. Doğru boyutlardaki kemirgen yatak ve evleri onların konfor seviyesine katkıda bulunur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamster Topu Kullanımı Nasıl Olmalı?

Ginepiglerin ürkek olduğundan bahsetmiştik. Ürkek oldukları için de yüksek sesten inanılmaz derecede korkarlar. Hatta o kadar kokarlar ki korkudan kalpleri durabilir. Bu nedenle sevimli kemirgeninizin yaşadığı yerin oldukça sessiz, sakin ve huzurlu olması gerekmektedir.  Zamanla sizin sesinize alışacak ve kendini daha güvende hissedecektir. Size alışması için bebekliğinden itibaren onunla sakin bir şekilde konuşmayı denemelisiniz.

Ginepig Özellikleri: Ginepig Beslenme İhtiyacı

Et yemekten hoşlanmayan Ginepigler, sebze ve meyvenin her çeşidinden çok hoşlanırlar. C vitaminine oldukça ihtiyacı olan Ginepigler için sebze ve meyve sevmeleri büyük avantajdır. Sevimli kemirgeninizi her gün sebze ve meyve ile besleyebilirsiniz. Özellikle havuç ve salatalığa bayılırlar. Aynı zamanda kuruyemişler de onların vazgeçilmezleridir.

Kuru mamayla da beslenmesi gereken Ginepiglere bol bol saman takviyesi de yapılmalıdır. Çünkü lif bakımından zengin olan saman ve mama sevimli kemirgeninizin sağlığı açısından son derece önemlidir. Gine Domuzları, acıktığını ses çıkararak belli ederler. Eğer ki sevimli hayvanınız sürekli ses çıkarıyorsa çok acıkmış olabilir. Yemeğini ihmal etmemelisiniz. Onlar için özel olarak üretilen Guinea Pig yemleri tüketmeleri, sağlıklı kalmalarına yardımcı olacaktır.

Ginepiglerle Nasıl İletişim Kurulur?

Ürkek oldukları kadar dost canlısı olan Ginepigler sizinle iletişime geçmekten çok hoşlanırlar. Onlarla yakın bir bağ kurmak istiyorsanız onlarla ilgilenmeli ve onlara zaman ayırmalısınız. Oldukça hızlı öğrenen bu küçük kemirgenlere bir şey öğretmenin yolu yemekten geçer.  Küçük bir alanda elinizde havuç veya salatalıkla beklerseniz size yaklaşması çok uzun sürmeyecektir. Çünkü oldukça obur canlılardır.

Onunla yakın bir bağ kurabilmek için sabırlı ve sakin olmalısınız. Onunla kısık bir seste konuşabilirsiniz. Bu, ona güven verecektir. Size biraz daha alıştıktan sonra onu korkutmadan ufak dokunuşlarda bulunabilirsiniz. Ginepigler sevilmekten ve okşanmaktan çok hoşlanırlar. Ancak bunu olabildiğince hassas bir şekilde yapmalısınız. Kendini sevdirmeye başladığı noktada onu ürkütmeden kucağınıza almayı deneyebilirsiniz. Gördüğünüz gibi Ginepiglerle iletişim çok hassas ve sabırlı olmanızı gerektiren bir olaydır.  Eğer sabırlı ve hassas olursanız, küçük dostunuzun günden güne size ne kadar yakınlaştığını göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ginepig Tüy Döker Mi?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.