Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Golden Köpek (Golden Retriever) Genel Özellikleri ve Karakter Yapısı

Abone Ol 
Golden Köpek (Golden Retriever) Genel Özellikleri ve Karakter Yapısı

Golden Köpek ırkı, İskoçya dolaylarında 19. Yüzyıl zamanlarında ortaya çıkan ve o dönemlerde avcılık aktivitelerinde de yardımcı köpek olarak kullanılan bir ırk olmuştur.

Bu köpekler; Wavy Coated Retriever, Irish Setter ve Newfoundland ırklarının melezlenmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Zamanla itaat yarışmalarında derece elde ettikçe dünya genelinde popüler köpeklerden birisi olmuştur.

Golden Köpek ırkı, isminin golden yani altın anlamına gelmesine binaen, esasen bu cinsin ilk örnekleri simsiyah bir renktedir. Aslen avda vurulan kuşları getirmesi için görevlendirilmişlerdir.

Bunun yanı sıra sık sık denk gelinen aile köpeklerinden biri haline gelmişlerdir. Bu köpeklerle baş etmek de oldukça kolay gerçekleşir. Düzenli şekilde yemeğini vermeniz, egzersizlerini yaptırmanız ve veteriner kontrolüne götürmeniz gerekir.

Fakat tüyleri uzun olduğu için her zaman taranmaları gerekmektedir. Tipik şekilde korktukları zaman havlama davranışı gösterirler fakat dost canlısı olmaları, bekçi köpeği olmalarının önüne geçmektedir.

Golden Köpek ırkı, en çok da insanlarla iyi iletişim kurduğu ve sosyalleştiği için tercih edilir. Bu sebeple rehber köpek olarak da eğitilip görevlendirilebilmektedirler. Karakter özellikleri arasında hoşgörülü olmak, sabırlı olmak da vardır.

Bu köpekler, çocuklarla aşırı derecede iyi anlaşırlar. Bebek bakıcılığı da yapabilirler. Görme engellilere her zaman yardımcı olurlar. Bunun yanı sıra, en zeki köpekler arasında yer almaktadırlar.

Golden Köpek (Golden Retriever) Irkı, Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Golden köpek

Yavru Golden Köpek Irkı

Birçok farklı kabiliyete ve yüksek IQ’ya sahip olmasıyla dikkat çeken Golden Köpek ırkı, gayet kolay bir biçimde eğitime adapte olabilen nadir köpeklerden biri olarak dikkat çekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Rus Köpek Cinsleri

Avcılık, iz sürme, vurulan avı geri getirme, akut, patlayıcı imha köpeği, narkotik köpeği, bomba imha köpeği, kılavuz köpeği gibi birçok farklı konuda yetiştirilerek görev alabilirler.

Eğitim mevzusunda özetle dünya genelindeki köpeklerin zeka seviyesinde dördüncülüğe sahip olan bu özel köpek cinsi, gayet de başarılı olmaktadır ve çok iyi işlere imza atmaktadır.

Golden Köpek cinsi, sahibine ve beraber yaşadığı aileye de son derece sadık davranır. Çocuk bakımına da yardımcı olan eşsiz türde bir köpektir. Herkes onu çok sever ve hemen benimser.

Golden Köpek (Golden Retriever) Irkı, Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Golden Köpek ırkı; aktivite yapmayı, yemek yemeği ve en çok da yüzmeyi sever. Bunlara bağlı olarak ise temelde dikkatli davranılması lazım olan şeyler, günlük biçimde tüylerinin taranmasıdır.

Özellikle üst ve alt tüyleri dikkatli tarama gerektirir. Yemek konusunda günlük miktarı siz ayarlayın. O ayarı kaçırabilir. Çok kilo almaları kalça sorunu yaşamalarına neden olacaktır.

Mevsim geçişlerinde tüy dökmeleri ise bu köpek ırkı için son derece normal bir durum olmaktadır. Bu durumda asla panik yapmanıza gerek yoktur. Beslenme konusunda da bu mevzu göz önüne alınarak yeteri kadar beslenmesini sağlamanız gerekir. Ancak o zaman sağlıklı olurlar.

Golden Köpek (Golden Retriever) Irkı, Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Yaklaşık olarak 25-35 kg ağırlığa sahip olan yetişkin Goldenlar, işçi ve aktif sınıf köpekleri arasında yer aldıklarından ötürü yaşam durumuna göre beslenmesi en doğrusu olacaktır.

Upuzun olan tüylerine uyum sağlayan ürünler almayı tercih etmeniz gerekiyor. Unutmamalısınız ki, bu köpekler ne kadar aktif bir yaşam içindelerse bir o kadar da proteini yüksek mama tüketmelidirler. Bu ırka özel şekilde üretilen bazı mamalar piyasada bulunmaktadır. Bu mamalarla beslediğiniz Golden Köpek her zaman sağlıklı hissedecektir. Onun bakımını hiçbir zaman aksatmamanız gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kangal Köpek Irkı (Kangal Shepherd Dog) Özellikleri, Bakımı ve Beslenme
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.