Kış Aylarında Köpek Bakımı İpuçları
Kış aylarında köpek bakımı özel bir dikkat ve özveri gerektirir. Kış mevsiminin gelmesiyle beraber köpekleri soğuktan korumak için bazı ayrıntılara dikkat etmelisiniz. Tıpkı insanlar gibi dört ayaklı dostlarımız da düşük sıcaklıkları hissederler. Köpeğinizi kış mevsiminde güvenli, sıcak ve rahat tutmak için bilmeniz gerekenleri açıkladık.
Kış Aylarında Köpek Bakımı Nasıl Olmalı?
Köpeklerin kışın mutlu ve sağlıklı kalmaları için çeşitli ayrıntılara dikkat etmeniz önemlidir. Kış aylarında köpek bakımı hakkında şunları söyleyebiliriz:
Kışlık Kıyafetler Tercih Edin
Evcil hayvanınız küçük ırk bir köpekse, özellikle kışlık kıyafetler kullanmanızı öneririz. Rahat ve hayvanın hareketlerini kısıtlamayan köpek kıyafetleri tercih etmelisiniz. Bazen köpekler kıyafet giymek istemezler. Bu yüzden köpeğinizin isteğini de göz ardı etmemelisiniz.
Kıyafetlerin yanı sıra köpeğinizin tüylerinin temiz ve fırçalanmış olması önem arz eder. Uzun tüylü köpekler, kıyafet giydikleri zaman rahatsız olabilirler ve tüyleri karışabilir. Bu sebeple, köpeğinizin tüylerini köpek tarağı ile fırçalamak, rahatsızlıkları ve cilt sorunlarını önleyecektir.
Köpeğin Yaşam Alanı Sıcak Olmalı
Kış aylarında köpek bakımı, yaşam alanı hususunu da kapsar. Evcil hayvanınızın dinlenme alanı sıcak ve rahat olmalıdır. Köpek battaniyesi, yumuşak bir köpek yatağı gibi pek çok sıcak malzeme de yine köpeğin yaşam alanında mutlaka yer almalıdır. İç mekanın yeterince ısınmasını sağlamalısınız.
Köpeği Güneşli Zamanlarda Yürütün
Soğuk günlerde, köpeğinizi mümkünse öğle saatlerinde yürüyüşe çıkarmalısınız. Günün en sıcak saatlerinde dışarıda olmak, hem köpeğin D vitamini almasını sağlar hem de üşümesine engel olur. Güneş doğal bir ısı kaynağı olduğu için köpeğiniz üşümeyecektir. Ayrıca, yürüyüşe çıkmadan evvel zeminin sıcaklığını kontrol etmelisiniz. Zemin aşırı soğuk ise köpeği dışarı çıkarmamanız önerilir.
Dengeli Beslenme
Kış aylarında köpek bakımı söz konusu olduğunda en önemli noktalardan biri de beslenmedir. Kışın köpekler ısınmak için daha fazla enerji harcama eğiliminde olurlar. Bu nedenle yiyecek miktarını iyi ayarlamalısınız. Bunun için veterinerden tavsiye alabilirsiniz.
Hayvanın beslenmesinde herhangi bir değişiklik yapmadan önce muhakkak veteriner ile görüşmelisiniz. Köpeğiniz için kaliteli ve besleyicilik yönü kuvvetli olan mamalar seçmelisiniz. Köpek maması, vitamin ve mineraller açısından zengin olmalıdır. Böylece evcil dostunuz, soğuk havalarda hastalıklara yakalanma konusunda güçlü bir duruş sergileyecektir.
Hidrasyonu Unutmayın
Hidrasyon yaz mevsiminde olduğu gibi kışın da çok önemlidir. Köpeğinizin her daim temiz ve tatlı suya erişimi bulunmalıdır. Kış aylarında köpek bakımı konusunda bu mühim bir detaydır. Otomatik köpek su kabı kullanarak, köpeğinizin düzenli şekilde su tüketmesini sağlayabilirsiniz.