Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Golden Retriever Hakkında 15 Bilgi

Abone Ol 
Golden Retriever Hakkında 15 Bilgi

Golden Retriever, en popüler köpek ırklarından biridir. Cinsin arkadaş canlısı, hoşgörülü tutumu, zekası ve yetenekli oluşu, popülaritesine katkıda bulunur. Bu köpeklerin herhangi bir evde veya ailede eğitilmesi oldukça kolaydır. Koruyucu, sadık, sevgi dolu ve akıllı bir sevimli arkadaş arıyorsanız, bu köpek tam size göre!

Golden Retriever Hakkında Bilgiler

Golden Retriever

Golden Retriever’lar 1925’e kadar resmi bir cins olarak tanınmıyordu. Başlangıçta avcılar için ördekleri ve diğer kümes hayvanları toplamak gibi fiziksel olarak zorlu işler için yetiştirildiler. Şimdi bu sevimli hayvanlar hakkındaki diğer önemli bilgilerden söz edelim:

  1. Golden Retriever’lar içgüdüsel olarak yüzmeyi severler. Denizde, gölde ya da havuzda oyun oynamak için her zaman hazırdırlar.
  2. Golden Retrieverlar, keskin koku alma duyuları ve izleme yetenekleri nedeniyle arama kurtarma ekiplerine dahil olurlar.
  3. Terapi köpeği olarak fayda sunabilirler.
  4. Golden Retriever, en zeki 4. köpek ırkı olarak kabul edilir. Diğerleri sırayla Border Collies, Poodles ve Alman Kurdu olarak belirlenmiştir.
  5. Mevsimsel olarak dökülen su geçirmeyen çift katmanları vardır. Dökülmeyi en aza indirmek için Golden’ınızı haftada bir fırçalamalısınız.
  6. Aslında üç tür Golden Retriever vardır. Her bir tür renk ve boyut olarak farklılık gösterir.
  7. Uzun süre yalnız bırakıldıklarında üzüldükleri ve hatta depresyona girdikleri bilinmektedir. Uzmanlar, bu köpek ırkının yedi saatten fazla yalnız bırakılmaması gerektiğini söyler.
  8. Bu köpekler, bekçilik konusunda oldukça başarılıdır. Yabancılara yüksek sesle havlarlar.
  9. Bir kişi tarafından ilgi gördüklerinde arkadaş canlısı olurlar.
  10. Eğitilmeleri kolay olduğu için filmlerde ve dizilerde rol alabilirler.
  11. Günlük 40-60 dakika kadar sıkı egzersize ihtiyaç duyan aktif köpeklerdir. İtaat eğitimi, çeviklik dersleri ve diğer köpek aktivitelerinde başarılı olurlar. Tüm bunlar köpeğinizin fiziksel ve zihinsel egzersiz ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılar.
  12. Golden Retriever, çocuklara karşı nazik ve güvenilir olsalar da, küçük bir çocuğu yanlışlıkla devirebilme gücüne sahiptir ve büyük boyutludur.
  13. Yemeyi sever ve aşırı beslenirse hızla kilo alabilir. Bu nedenle dengeli ve düzenli beslenmeleri önemlidir. Köpeğinizin günlük mamalarını ölçüm yaparak vermeyi unutmayın.
  14. Sakin olmaları, bu türün en ayırt edici özelliğinden biridir. İnsanlara yardımcı olmak için yetiştirilen bu köpek ırkı, eğitime daima açıktır.
  15. Her köpek ırkı gibi sosyalleşmeye, insana, görüntülere ve deneyime ihtiyacı vardır. Bu koşullar sağlandığında çok yönlü bir köpek olarak yetişebilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  17 Maddede Evde Beslenebilecek Köpek Irkları
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.