Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Guinea Pig Hakkında Önemli Bilgiler

05.03.2021
1.070
Abone Ol 
Guinea Pig Hakkında Önemli Bilgiler

Bugünkü yazımızda guinea pig dostlarımızla alakalı merak ettiklerinizi anlatıyor olacağız. Haydi gelin, bu sevimli canlıları daha da yakından tanıyalım. Bu canlılar genel olarak hamsterlar ile sık sık karıştırılmaktadır. Kemirgen ailesine mensuplardır.

Kemirgen ailesinin bir türü olmalarına karşın kemirme özellikleri yoktur. Tavşana çok benzerler. Ürkek ve daha çok utangaç halleri ile bilinirler. Bu canlıların kökenlerine bir göz atalım…

Guinea Pig Kökeni

Guinea Pig

Çimlerin Arasında Bir Guinea Pig

Ülkemiz genelinde bu sevimli kemirgen türü çok fazla sahiplenilmese bile Avustralya, Birleşik Krallık ve Amerika dolaylarında her zaman popüler olan evcil bir hayvan olarak tanınır. Halk arasında ise guinea pig dostlarımız, ginepig, kürklü, cavia, hint domuzu ve kobay olarak da bilinmektedir.

Kökenleri on bin sene öncesine dek gider. Güney ve Orta Amerika dolaylarında günümüzde olduğu gibi yalnızca etleri için farklı hayvanlara yem olsunlar diye beslenmektelerdi. İspanyolların Amerika’yı keşfetmelerinden sonra Avrupa’ya giderek birçok farklı ülkede popüler hale geldiler.

Guinea Pig Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bu hayvanların evde beslenmeleri son derece basit gerçekleşir. Tüm kemirgenlerde rastlanan beslenmeyi zor hale getiren ve negatif yönlü olan etkenler bu hayvanlarda görülmez. Hamsterların tam zıddı olarak dışkıları ve idrarları kokmaz.

Yer aldıkları yer neresi olursa olsun bu canlılar kendilerini avlanacak sanarak dışarı çıkmazlar. Verdiğiniz her tür sebzeyi tüketmek için sabırsızlanırlar. Bu hayvanların ısırma davranışı gösterdiği görülmemiştir. Fakat salatalık uzatırsanız parmağınızı salatalık zannederek ısırabiliyorlar.

Guinea Pig Ömrü Ne Kadardır?

Bu hayvanların ömrü kemirgen ailesinde uzun ömürlü olan türler arasında bulunur. Uzun bir ömre sahip olan ufak dostlarımızın sağlıklı beslenmesi gerekir. Temizliklerine de dikkat edilmesi mühimdir. Bu şekilde 12 sene bile yaşayabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ginepig Tüy Döker Mi?

Acıktıkları zaman ise değişik seslerle bunu belli ederler. Zaman içerisinde size alıştıkça farklı sesler çıkararak sevgi gösterisini sunar. Guinea pig hayvanı genel olarak böyledir. Ürkek bir yapıları olduğu için kapı sesinden bile korkabilirler. Kalp krizi geçirmeleri de mümkündür.

Ani biçimde çıkan her sesten korkarlar. Kesinlikle dikkatli olmalısınız. Bu sebeple o size alışana dek bu tür konuları daha çok önemsemelisiniz. Alıştığı zaman ise onu hep sevip okşamanız gerekir. Ara sıra teşekkür edercesine size sevgi sesleri çıkarır. Harika bir evcil hayvandır.

Guinea Pig Ne Yer?

Bu da önemli bir konu elbette. Bu dostlarımız vejetaryen hayvanlardır. Bu nedenle sebze, kuruyemiş, meyve ve ot tarzında besinleri severek yerler. Dostlarımızın C vitamini gereksinimi de bir hayli çoktur. Bu nedenle her gün C vitamini olan besinler yemeleri lazımdır.

Beslenme bakımından çok fazla yemek yiyen bu canlılar, sürekli şekilde saman takviyesi de ister. Salatalık ve havuca bayılırlar. Ama sürekli biçimde su miktarı yüksek besinler verirseniz aralıksız idrara çıkarlar. Bu sebeple ara sıra onu kuru gıdalarla beslemelisiniz. Böylece metabolizması rahatlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.