Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Güvercin Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Güvercin Hakkında Bilgiler

Güvercin hakkında bilgiler, yeni bir güvercin sahiplenmek isteyenler tarafından araştırılır. İşte, güvercinlerle ilgili merak edilenler…

Güvercin Hakkında Bilgiler Nelerdir?

Güvercin Hakkında Bilgiler

Güvercin hakkında bilgiler birçok insanın ilgisini çeker. İnsanlar ile uzun bir geçmişi olan güvercinlerin evcilleştirilmesi günümüzden yaklaşık 5000 yıl kadar öncesine dayanmaktadır. Güvercinler pek çok kişi tarafından hobi olarak yetiştirilmekle beraber haberleşme için de kullanılmıştır.

Haberleşme için artık kullanılmamalarına rağmen güvercin yetiştirmek hala pek çok kişinin hobisidir. Ayrıca çeşitli yarışlara katılmak için de yetiştirilen güvercinler çok hızlı büyüyen kanatlı canlılardır.

Güvercin Hakkında Bilgiler

Dünyanın pek çok yerinde bulunan güvercinlere ilgi duyan çok sayıda hayvansever vardır. Bu nedenle güvercin hakkındaki bilgiler sıklıkla araştırılır. Güvercinler hakkındaki bilgiler şu şekildedir:

  • Güvercinlerin yön bulma duyguları çok gelişmiştir. Çevre ve manzara konusunda büyük farkındalıkları vardır. Bu nedenle yuvalarından uzaklaştıklarında bile doğru yönü bulma yetenekleri mevcuttur.
  • Güvercinlerin beyinlerinin özel bir yapısı vardır. Bu yapı nedeniyle dünyanın manyetik alanını fark ederler ve ona göre hareketlerini gerçekleştirirler.
  • Uçmadıkları zamanlarda kanatları çoğunlukla kuyruklarının üzerinde konumlanmış olur. Bunun sebebi genetik ve karakteristik bir özellik olmasıdır.
  • Güvercinlerin de farklı türleri bulunur. Bu türlerden mavi renkli güvercin dışındaki diğer kuşların gagası beyaz olur. Safkan güvercinlerin gagaları her zaman beyazdır.
  • Güvercinlerin gözleri genellikle açık renklerde olur. Çoğu güvercinden farklı olarak beyaz güvercinlerin gözleri siyahtır.
  • Cinslerine göre güvercinlerin görünümlerinde değişiklikler olmaktadır. Bazı güvercinlerin başlarının üstünde tepe görünümüne sahip tüyler bulunur. Bu nedenle güvercinler tepeli ve tepesiz olmak üzere ayrılır.
  • Güvercinlerin çok güçlü bir hafızası vardır. Hem görüntüleri hem de kokuları hatırlarlar. Haberleşme de kullanılabilmeleri bu sayededir.
  • Güvercinlerin boyutları çok büyük değildir. Ancak vücutlarını kaplayan tüy sayısı oldukça yüksektir. Yetişkin bir güvercinin vücudundaki tüy sayısı yaklaşık 10.000’dir. Bu da güvercin hakkındaki bilgiler arasında ön plana çıkar.
  • Güvercinlerin ana besin kaynaklarından biri de tahıllardır. Tahılları öğütmek için taş yedikleri bilinir.
  • Güvercinlerin uçma hızı çok yüksektir. Gökyüzünde yaklaşık 70-75 km/s hızla seyahat etmeleri mümkündür. Göz yapıları da güneşten zarar görmeyecek formda olan güvercinler, rahatlıkla güneşe bakabilir ve gökyüzünde seyahat edebilir.
  • İyi bakılan bir güvercinin ömrü 15-20 yıl kadar olabilmektedir.
  • Yırtıcı hayvanların saldırısına karşı çok korunmasızdırlar. Hız ve uçma kabiliyetleri ile kurtulmaları gerekir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  5 Maddede Konuşan Kuş Cinsleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.