Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerde Hamile Annenin Karnı Ne Zaman Büyür? Kedilerde Hamilelik Süreci

Abone Ol 
Kedilerde Hamile Annenin Karnı Ne Zaman Büyür? Kedilerde Hamilelik Süreci
651.21₺

369.50₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
786.72₺

571.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
1900.38₺

1590.55₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1353.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Kedilerde hamile annenin karnı ne zaman büyür? Kedilerde hamilelik 58- 67 gün kadar sürer. Kimi hamilelikler daha uzun ya da daha kısa sürebilir. Bu durum yavruların gelişimine ve anne kedinin sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir. Kedinizin hamile olduğunu anlamanız için birkaç belirti görmeniz yeterli olabilir. Örneğin kızgınlık döneminde görülen belirtilerin kısa sürede sona erdiğini fark ederseniz kedinizin hamile olduğundan şüphelenebilirsiniz. Daha pek çok belirti ile kedilerin hamilelik süreci anlaşılabilir. Peki, hamile annenin karnı ne zaman büyür?

Kedilerde Hamile Annenin Karnı Ne Zaman Büyür?

Kedilerde hamile annenin karnı ne zaman büyür? Hamile anne kedi kısa zamanda belirtiler göstermeye başlar. Görülen ilk belirtiler, kızgınlık dönemi etkilerinin geçmesidir. Sonrasında kedinizde farklı belirtiler de görülmeye başlar. Bu belirtiler şunlar olabilir:

  • Sabah rahatsızlığı belirtilerinin görülmesi
  • Çok fazla yemek yeme
  • Meme uçlarında şişme
  • Meme uçlarının renginin kırmızı – koyu pembe renk alması
  • Karnının büyümesi
  • Davranışlarda görülen değişimler

Kedilerin davranışlarında daha sevecen tavırlar ortaya çıkar. Bu tavırlar kedinizin daha çok ilgi görmek istemesi gibi farklı hareketleri olabilir. Örneğin normalde kucağa alınmayı ya da pek ilgi görmeyi sevmeyen kediniz hamilelik döneminde yanınızdan ayrılmak istemeyebilir. Bu da hamilelik döneminde görülen ciddi davranış değişimlerinden yalnızca bir tanesidir.

Kedilerin karnı yaklaşık olarak beşinci haftadan itibaren belirgin şekilde büyümeye başlar. Doğuma kadar kedilerin karnı daha da büyür ve belirginleşir. Bu süreçte kediniz daha çok yemek yer. Çok yiyen kedinizin kilo alması da mümkündür. Bu süreçte kedinizin beslenme programında ve mamasında değişiklik yapmanız onun kilosunu kontrol altında tutmanıza yarayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Russian Blue Kedi Irkı Özellikleri, Karaketer Yapısı ve Bakımı

Hamile Kedilerde Kilo ve Karnın Belirginleşmesi

Kedilerde hamile annenin karnı ne zaman büyür? Hamile kedilerin daha fazla yeme davranışı göstermesi normaldir ve engellenmemelidir. Kediler de tıpkı insanlar gibi hamilelik boyunca daha fazla besin ve enerjiye ihtiyaç duyar. Bu nedenle de kilo almaları olasıdır. Kedinizin ilk haftalarda kilo aldığını görürseniz mama değişikliğini tercih edebilirsiniz.

Kedilerin kilo kontrolünü sağlamak ve yavruların gelişimini desteklemek için farklı içeriklere sahip olan mamalar mevcuttur. Bu mamalar kedinizin kontrolsüz şekilde kilo almasını önler. Aynı zamanda da yavruların gelişimi için gerekli içerikleri barındırır.

Kedilerin karınları beşinci haftaya girildiği zaman belirginleşmeye başlar. Karnı belirgin hale gelen kediniz doğum yapana kadar bir süre daha kilo almaya devam edebilir. Ayrıca karnının büyümesi de doğuma kadar devam eder. Yavruların sayısı, boyutu ve gelişimi de karnın büyümesini etkiler.

Kedinizin hamile olduğundan habersizseniz ve karnında bir büyüme gözlemlerseniz onun hamile olduğunu çok basit şekilde anlayabilirsiniz. Bu dönemde karnı büyümüş olan kedinizin yaklaşık 5 – 6 haftalık hamile olduğundan söz etmek mümkün olacaktır. Kedinizin hamile olduğunu anladığınız ilk dönemde itibaren veteriner kontrollerini aksatmamanız önerilir. Hem yavruların hem de anne kedinin sağlığı için veteriner kontrolleri oldukça önemlidir.

Hamile kedinizi en iyi şekilde besleyeceğiniz kedi mamaları Pet Shop Zoo’da!

Kedilerde hamilelik hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.