Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Kaç Ayda Doğurur? Kediler Kaç Ay Hamile Kalır?

Abone Ol 
Kediler Kaç Ayda Doğurur? Kediler Kaç Ay Hamile Kalır?
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

İnsanlarla karşılaştırıldığında, kediler çok uzun süre hamile kalmazlar. Ayrıca bu, son tarihten günler öncesine kadar kedinizin hamileliğini öğrenemeyeceğiniz anlamına gelir. Kedinizin ya da çevredeki bir kedinin hamile olabileceğinden şüpheleniyorsanız, yavru kedilere ne zaman kavuşacağınızı merak edebilirsiniz. Peki, kediler kaç ayda doğurur? Kaç ay hamile kalırlar?

Kediler Kaç Ayda Doğurur?

Bir kedinin hamile kaldığı süre insan hamileliğinden önemli ölçüde daha kısadır. Kediler dokuz hafta hamile kalırlar. Daha spesifik olmak gerekirse, kedinin gebelik süresi 58-67 gün arasındadır. Fakat kedinizin çiftleştiği günü bilmediğiniz sürece hangi gün doğum yapacağını net olarak tahmin edemezsiniz.

Doğum yaklaşana kadar uzun bir süre kedinizin hamile olduğunu anlayamayabilirsiniz. Bu yüzden hamile bir kediniz olduğunu fark ederseniz, erken dönemde hazırlıklara başlamanız önemlidir.

Kediler Kaç Ayda Doğurur

Bir Kedinin Hamile Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kediler kaç ayda doğurur açıkladıktan sonra kedinizin hamile olup olmadığını anlamanın yolları hakkında da bilgi sunalım. Kedinizin hamile olup olmadığını anlamanın en kolay yolu daha ağır ve iri görünmesi diyebiliriz. Daha gelişmiş yöntemler ise hamileliği tespit etmek açısından biraz zaman alır.

Bir kedinin gebelik döneminin ilk 4 haftasından sonra ultrason testi ile hamilelik tespit edilebilir. Bu yüzden ilk haftalarda herhangi bir test ile kedi hamileliğinin belirlenmesi zordur. Kedinizin gerçekten hamile olup olmadığını öğrenmek için yapacağınız en iyi şey veterineri ziyaret etmek ve sonraki adımlar için tavsiye almaktır.

Kedim Hamile Ne Yapmalıyım?

Sevimli dostunuzun yavru kediler beklediğini doğrularsanız, onu anne kedi rolüne hazırlamak için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Her şeyden öne kedinizi iyi bir şekilde beslemelisiniz. Çünkü hamilelik döneminde kedi mama tüketiminin yüzde 25’i yavruların beslenmesine gidecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Siyam Kedisi Irkı, Karakter Yapısı ve Özellikleri Nelerdir?

Bu dönemde kedinizi sağlıklı tutmak adına, ona kaliteli ve besleyicilik yönü yüksek olan kedi mamaları sunmalısınız. Yavru kedilere ise yavru kedi maması sağladığınızdan emin olmanız önemlidir. Kedinizin ve yavrularının sağlığını desteklemek için kaliteli kedi maması seçeneklerini online mağazamızda bulabilirsiniz.

Kediler Kaç Ayda Doğurur

Kediniz doğum tarihine yaklaştıkça, doğum yapacak bir yer aramaya başlayacaktır. Banyo veya dolap gibi evinizin yoğun bölgelerinden uzakta sessiz bir alan hazırlayıp, ona yardımcı olabilirsiniz. Doğum sürecinde daha rahat etmesi için bir kutu, battaniye ve gazete ekleyebilirsiniz.

Doğum yapan kedinize uzaktan göz kulak olmalı, yakına çok yaklaşmamalısınız. Çünkü kediniz kendisini tehdit altında hissederse doğum süreci daha sancılı geçebilir ya da kediniz doğumu durdurabilir. Kedinize hamilelik döneminde, doğum sonrasında ve yavru kedilere nasıl bakacağınız konusunda veterinerinize danışmayı unutmamalısınız.

Kedinizi kısırlaştırmak yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabileceğinden, gelecekteki hamileliği önleme konusunda da fayda sağlar. Aksi halde kedilerin her yıl çok sayıda yavru doğurması mümkündür.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.