Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerin Hamilelik Süresi Ne Kadar?

Abone Ol 
Kedilerin Hamilelik Süresi Ne Kadar?
3430.00₺

2036.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1275.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kediniz kısırlaştırılmadığında ve bir süre gözetimsiz kaldığında, kedinizin hamile olma ihtimali yüksektir. Peki, kedilerin hamilelik süresi nedir? Kedilerde hamilelik süreciyle ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.

Kedilerin Hamilelik Süresi Kaç Gün?

Kedigillerde hamilelik yaklaşık iki ay sürer. Bir kedi 63 ila 67 gün hamile kalır. Ancak bu 72 güne kadar uzayabilir. Genellikle bir kedi, iki ya da üç haftasına kadar hamilelik belirtileri göstermez. Bu, bir evcil hayvan sahibine planlaması ve hazırlık yapması için bir aydan biraz daha uzun süre verir.

Bir Kedinin Hamile Olduğunu Gösteren Belirtiler

Kedilerin Hamilelik Süresi

Kedilerin hamilelik süresi hakkında bilgi verdikten sonra kedinizin hamile olduğunu gösteren belirtilerden söz edelim. Kedilerde hamilelik belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Artan İştah: Hamile kediniz, bu süre zarfında muhtemelen daha fazla yemek isteyecektir (normal diyetinin yaklaşık 1,5 katı), çünkü yalnızca kendi kendini beslemekle kalmayacaktır.
  • Koyulaşmış Meme Uçları: Kedinin meme uçları şişecek ve koyu pembe görünümü alacaktır.
  • Kusma: Sabah bulantısı hem insanlar hem de kediler için yaygındır. Düzenli kusma, hamileliğin erken işaretlerinden biri olabilir. Öte yandan, kediniz mama yedikten sonra bunu sürekli olarak yapıyorsa ve diğer hamilelik belirtileri yoksa, başka ciddi sorunların bir işareti olabilir.
  • Kilo Alma: Özellikle hamileliğin ilerleyen dönemlerinde, sahipler çoğunlukla iki ila dört kiloluk bir kilo artışı fark edeceklerdir. Bu dönemde kedinizin sağlıklı beslenmesini sağlamak amacıyla, ona kaliteli kedi mamaları sunmalısınız.
  • Daha Uzun Uyku Süreleri: Kediniz hamilelik sürecinde daha uzun süre uyumak isteyecektir.
  • Sevecen Davranış: Birçok evcil hayvan sahibi, şefkatli davranışlarda bir artış fark ettiklerini söylüyor. Evcil hayvanınızın dikkatinizi daha sık aradığını fark edebilirsiniz. Bu hormonal ve nörolojik değişikliklerden kaynaklanmaktadır.
  • Yuvalama Davranışı: Kediler, yavrularını alacakları gözlerden uzak, sessiz yerler bularak doğuma hazırlanır. Kediniz battaniyeleri düzenlemeye veya kendi alanıyla ilgili diğer hayvanlara karşı alıngan olmaya bile başlayabilir.
  • Şişmiş Karın: Kediniz gebelik döneminin yarısında, hamile kalmanın fiziksel belirtilerini gösterecektir. Bu belirtiyi aşırı kilolu kedilerde görmek daha zor olabilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Mantar Tedavisi Nasıl Olur? Nelere Dikkat Edilmeli?

Bu faktörler geneldir ve kedinizin kesin hamile olduğunu doğrulamaz. Örneğin, tek başına açlık başka sorunların bir işareti olabilir ve kilo alımı bazen normaldir. Ayrıca, koyu renkli tüylere sahip obez bir kedinin ne zaman hamile olduğunu söylemek zor olabilir. Kedinizin hamile olduğunu kesin olarak anlamak için onu veterinere götürmenizde yarar vardır.

Kedinizin Kesin Hamile Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Kedilerin Hamilelik Süresi

Kedilerin hamilelik süresi içinde ilk zamanlarda hamileliğin kesin olup olmadığını anlamakta zorlanabilirsiniz. Veteriner hekiminiz, aşağıdaki stratejilerden birini kullanarak kedinizin hamile olup olmadığını net olarak söyleyebilir:

  • Palpasyon: Veteriner, bir kedinin karnına dokunduğunda, onun hamile olup olmadığını anlayabilir. Bunun için kedinizin en az 20 günlük hamile olması gerekmektedir.
  • Röntgenler: X ışınları, yalnızca hamileliğin 40. gününde yavru kedilerin iskeletlerini gösterir. Yavru kedilerin sayısını göstermenin en iyi yolu budur.
  • Ultrason: Ultrasonlar, yavru kedileri hamileliğin 21. günü kadar erken bulabilir, ancak bazen yavru kedilerin sayısını belirlemek zor olabilir.

Bir Kedi Kaç Yaşında Hamile Kalabilir?

Bir kedi dört aylık olur olmaz hamile kalabilir, bu yüzden erkenden kısırlaştırılması çok önemlidir. Bir kedi, bir insan gibi menopoz yaşamaz; hayatının son birkaç yılına kadar hamile kalmaya devam edebilir. Bu nedenle, kısırlaştırılmamış bir kedi hem çok genç hem de çok yaşlı hamile kalabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.