Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Persian (İran Kedisi / Fars Kedisi) Irkı, Karakteri ve Özellikleri

Abone Ol 
Persian (İran Kedisi / Fars Kedisi) Irkı, Karakteri ve Özellikleri
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1141.80₺

719.55₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Persian Cat yani İran kedisi, aynı zamanda Fars kedisi adıyla da bilinir. Çok eski zamanlara ait bir kedi ırkıdır. Burun ve yüz kısmı basık biçimdedir. Bacakları kalın ve kısadır. Tüyleri ise gür ve sık olmasıyla dikkat çeker. Bakımı son derece meşakkatlidir.

İran kedilerinin biyolojik yapılarına bakıldığında tüm ırklarından bir özellik aldığını fark ediyoruz. İsmi üzerinden de kökenini az çok tahmin edebildiğimiz İran kedisi, İran coğrafyası üzerinde 17. yüzyılın ilk dönemlerinde keşfedilmiş bir kedi ırkı olarak dikkat çeker. İnsan eli değmeden, tamamen doğal bir şekilde meydana gelmiş bir ırk olan İran kedisi ırkı, Avrupa’da ve dünya genelinde 1600 senelerinde yayılım göstermeye başlamıştır. Bu kediler her renkte olabilir. Karışık renklerde de melezlendikleri görülmüştür.

İran Kedisi Karakteri ve Çevresiyle Olan İlişkisi Nasıldır?

İran kedisi, bir köpekmişçesine sahibine aşırı sadık ve bağlı davranır. Sürekli olarak onun etrafında dolanır ve ilgi ister. Çok sakin bir kedidir. Son derece zekidir ve her şeyi çok çabuk öğrenir. İnsanlarla iletişimi kuvvetlidir.

Tüm bu olumlu davranışlarının yanında basık yapıdaki yüzü ve pofuduk tüyleri ile çok sevimli bir görünümü vardır. Evin en dikkat çekici köşesinde tüm gün sakince oturur ve sevilmeyi bekler. Eve gelen misafirlerin odak noktası haline gelir.

İlginizi çekebilir: İran Kedisi Hakkında Daha Önce Duymadığınız Önemli Bilgiler

İran Kedisi Vücut Yapısı Nasıldır?

Yavru İran Kedisi

Yavru İran Kedisi

İran kedisi tüyleri kalın ve çok gür bir yapıdadır. Gövdesi geniş ve yumuşaktır. Kulakları ufacıktır ve alt bölümlerinde uzun tüyleri yer almaktadır. Gözleri kocaman ve yuvarlak bir görünüme sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Neoplazi (Hücre Büyümesi) Nedir?

Dudak kenarlarının aşağı doğru sarkık durması, bu kedi için ayırıcı bir özelliktir. Birçok kedide bu özellik görülmez. Bu yüzden mutsuz bir görünüme sahip gibi gelseler de oyun oynarken ne kadar huzurlu olduklarını anlayabilirsiniz.

Bahsi geçen hüzünlü suratı, asil duruşundan herhangi bir şekilde bir şey kaybettirmiyor. Bu kedi, farklılığını da tam olarak bu yüz yapısından alıyor. Aslan yelesi benzeri uzun tüyleri ile minik ve tatlı bir aslan havasında olan İran kedisi, herkesin ilgisini çekmeye devam ediyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.