Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hamile Köpek Belirtileri Nelerdir?

Abone Ol 
Hamile Köpek Belirtileri Nelerdir?

Hamile köpek belirtileri neler? Hiç şüphe yok ki doğum yapmak, bir kadının vücudunda büyük psikolojik ve fiziksel değişiklikleri beraberinde getirir. Bu durum dişi köpek dostlarımız için de geçerlidir. Hamilelik sırasında ve doğum sürecinde köpeğimize nasıl bakacağımızı bilmek, onun ve yavruların sağlığını garantiye alacaktır. Bu yüzden de köpeklerde hamilelik belirtileri hakkında bilgili olmak önem arz eder.

Köpeğim Hamile Mi?

Hamile Köpek Belirtileri

Köpeğinizin hamile olduğundan şüpheleniyorsanız; köpeğim hamile mi, köpeğimin hamile olup olmadığını nasıl anlarım diye düşünüyor olabilirsiniz. Köpeğinizin hamile kalması için birçok olasılık vardır. Ancak köpek dostunuzun psikolojik bir hamilelik yaşaması da muhtemeldir. Bu durumda da köpeğinizde hamilelik belirtileri görmeniz mümkün olabilir.

Her iki durumda da çeşitli fizyolojik değişimlere odaklanmalısınız. Özellikle de hamile köpek belirtileri hakkında bilgi sahibi olarak, dostunuzun gerçekten hamile olup olmadığını anlayabilirsiniz. Gerçek bir hamileliği psikolojik bir hamilelikten ayırt etmenizi sağlayacak çeşitli yollar vardır.

Gerçek bir hamilelikte semptomlar 58 ila 65 gün sürerken, psikolojik hamilelik vakasında belirtiler maksimum 3 ila 4 hafta sürer. Şüphelerin devam etmesi halinde evcil hayvan dostunuzun hamile olup olmadığını net şekilde öğrenmek için onu bir veterinere götürmeniz önemlidir.

Hamile Köpek Belirtileri Neler?

Hamile köpek belirtileri söz konusu olduğunda en önemli husus, köpek dostunuzun karnının büyümesidir. Bu büyümenin, hamileliğin ilk ayına dek fark edilmediği bir gerçektir. Ancak, sevimli dostunuzun hamile olduğunu gösteren başka belirtiler de bulunmaktadır. Bu belirtileri şu şekilde sıralamamız mümkün:

  • Göğüslerin daha fazla şişmesi ve büyümesi: Köpeğinizin göğüsleri hamileliğin ilk haftalarında şişkinlik gösterebilir. Bu normal bir durumdur. Bazen bu belirti hamileliğin ikinci yarısında da ortaya çıkabilir.
  • Daha sık idrara çıkma: Hamile köpek belirtileri arasında bir diğeri de sık idrara çıkmadır. Köpeğinizin karnı büyüdükçe mesanesi sıkışacağı için daha sık şekilde idrar yapmak isteyecektir.
  • Vajinal akıntı: Köpeğinizin hamile olduğunu gösteren bir başka belirti de vajinal akıntıdır. Hamileliğin ilk haftalarında köpeğinizde yoğun vajinal akıntı görebilirsiniz.
  • Değişen davranışlar: Köpeğiniz hamile ise onun davranışlarında belirgin farklılıklar olabilir. Genel olarak daha sevecen ve ilgi isteyen bir ruh haline bürünebilir. Fakat bunun tam tersi de söz konusu olabilir. Bu tamamen evcil dostunuzun karakterine bağlıdır.
  • Daha az oyun daha çok uyku: Hamile köpek belirtileri arasında bir diğeri de köpek dostunuzun uyku saatlerinin artması ve buna ek olarak köpek oyuncakları ile daha az oynamak istemesidir. Gebelik döneminde köpeğiniz daha fazla yorgun hissedeceği için ona kaliteli ve konforlu bir köpek yatağı sağlamayı unutmayın.
  • İştah değişiklikleri: Hamileliğin ilk haftalarında köpeğiniz köpek maması yeme konusunda isteksiz olabilir. Ancak anne karnındaki yavrular çok fazla enerji tükettiklerinden ötürü hamileliğin ilerleyen dönemlerinde iştahları artacaktır. Bu süreçte köpeğinize kaliteli köpek maması sunmalısınız. Besleyici konserve köpek maması ve kuru köpek maması ile hem yavruların hem de annenin sağlıklı kalmasını mümkün kılabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Alman Kurdu (Çoban Köpeği) Karakteri, Özellikleri Nelerdir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.