Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hamster Peynir Yiyebilir Mi?

02.11.2022
1.163
Abone Ol 
Hamster Peynir Yiyebilir Mi?

Hamster peynir yiyebilir mi sorusu, hamster besleyenler tarafından merak edilmektedir. Bilindiği üzere peynir, çağlar boyunca kemirgenlerle ilişkilendirildi. Hatta bununla alakalı çizgi filmler bile var. Peki, hamsterlar gerçekten peynir yemeyi sever mi?

Hamsterlar, çeşitli atıştırmalıkların tadını çıkarmayı severler. Bunlar genellikle peynir içerir. Fakat peynir hamster için güvenli bir yiyecek mi? Hamster peynir yiyebilir mi yiyemez mi açıklayalım.

Hamster Peynir Yiyebilir Mi? Yiyemez Mi?

Hamster Peynir Yiyebilir Mi?

Hamster peynir yiyebilir mi? Peynir, hamster için ufak miktarlarda olduğu sürece güvenli olabilir. Ancak hamsterlar için daha iyi atıştırmalık seçenekleri var. Hamsterın temel beslenmesi hamster yemi olmalıdır. Bunlara ek olarak bazı sebzeler ve meyveler de hamster için güvenli kabul edilir.

Hamsterlar, çeşitli yiyeceklerin tadını çıkarabilen omnivorlardır. Vahşi doğada hamsterler böcek, tahıl ve tohum yeme eğilimindedir. Fakat evcil hamsterlar için üretilen kemirgen otları ve yemleri, hamsterın sağlıklı kalması için yeterli olan yiyeceklerdir.

Hamster yemleri çoğunlukla karışım ya da pelet şeklindedir. Tipik olarak mineral, vitamin, tohum ve tahıl barındırır. Genel anlamda bir hamsterın sağlıklı kalabilmesi için beslenme düzeninde yüzde 50 oranında hamster yemi yer almalıdır. Ispanak, lahana, elma, muz, karahindiba gibi yiyecekler de hamster için faydalı olan yiyecekler arasında bulunur.

Ayrıca az miktarda tuzsuz fındık da hamstera sunulabilir. Hamster dostlarımız, beslenme düzenlerinde yağ, şeker ya da tuza gereksinim duymazlar. Bu yüzden bunları içeren yiyeceklerin hamstera verilmemesi gerekir.

Hamsterların süt ürünlerine de ihtiyaçları yoktur. Bu sebeple teknik olarak bir hamstera peynir vermeye hiç gerek bulunmaz. Pek çok hamster, peynir tüketmeyi sever. Bu besinin tadı, hamsterların hoşuna gider. Ama yüksek sodyum ve yağ içeriği nedeniyle peynir, hamsterlar için çok sağlıklı bir seçenek değildir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Tavşan Hakkında Önemli Bilgiler

Hamsterınız peynirden hoşlanıyorsa ve buna iyi tahammül ediyor gibi görünüyorsa, ona kimi zaman ufak miktarlarda peynir verebilirsiniz. Örneğin, haftada bir ya da iki defa bezelye büyüklüğünde peynir, hamstera herhangi bir zarar vermeyecektir.

Hamster dostunuza peynir yedirecekseniz; az yağlı süzme peynir veya mozzarella peyniri gibi tuz ve yağ açısından düşük olan peynir seçmeye özen gösterin. Parmesan, eski kaşar ve işlenmiş peynir ürünleri gibi aşırı yağlı ve tuzlu seçeneklerden kaçının.

Peynirin Hamsterlara Zararı Nedir?

Hamster peynir yiyebilir mi açıkladık. Şimdi de peynirin hamstera zararları nelerdir söz edelim. Peynir, hamster için toksik değildir. Ama çok fazla peynir tüketimi çeşitli sağlık problemlerine neden olabilir. Bazı hamster cinsleri peynir ve çeşitli süt ürünlerini iyi tolere edebilir. Kimi hamsterlar ise laktoz intoleransı yaşar.

Hamsterınız, peynir veya diğer süt ürünlerini tükettikten sonra ishal ya da kusma geliştirebilir. Evcil dostunuzun peyniri tolere edip edemeyeceğinden emin olamıyorsanız, ona çok az miktarda peynir verebilirsiniz ya da hiç vermemeyi tercih edebilirsiniz.

Hamstera peynir verdiğinizde kusma ya da ishal sorunu ortaya çıkarsa onu veterinere götürmelisiniz. Ayrıca, aşırı peynir tüketimi hamsterın kilo sorunu yaşamasına da yol açabilir. Çok fazla tuz içeren peynirler, hamsterda dehidrasyon ve böbrek problemlerine neden olabilir. Hamstera peynir verdikten sonra hamster suluğu içinde yeteri kadar su olduğundan emin olmalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.