Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hamster Sahiplenmenin Avantajları Nelerdir?

25.09.2023
386
Abone Ol 
Hamster Sahiplenmenin Avantajları Nelerdir?

Hamster sahiplenmenin avantajları oldukça fazladır. Bu cep boyutundaki canlılar, hemen herkes için çok uygun bir seçimdir. Başta çocuklar olmak üzere her yaştan insan, hamster sahiplenebilir ve bakımını üstlenebilir.

Hamster Sahiplenmenin Avantajları

Hamster Sahiplenmenin Avantajları

Hamster, düşük bakım gereksinimi, küçük boyutları ve eğlenceli halleri nedeniyle çoğu insanın favorisidir. Hamster sahiplenmenin avantajları şunları içerir:

1. Hamsterlar Kapsamlı Eğitime İhtiyaç Duymaz

Kedi ve köpek dostlarımızın aksine hamsterların kapsamlı bir eğitime tabi olması gerekmez. Hatta tuvalet ve itaat eğitimi de yok! Fakat hamsterların, sahiplerini tanımaları için rutin olarak sosyalleşmeye ve etkileşime ihtiyaçları olur. Daha az bakım gerektiren bir evcil hayvan arıyorsanız; hamster tam size göre olabilir.

2. Hamsterların Bakım Maliyeti Yüksek Değildir

Hamster sahiplenmenin avantajları arasında bir diğeri de uygun bakım maliyetidir. Hamsterların bakımı için geniş bir bütçe ayırmanıza gerek yoktur. Hamsterın bakımı ve beslenmesi için gereken tüm hamster ürünleri oldukça ekonomiktir. Hamster kafesi gibi bir seferlik maliyetler karşılandıktan sonra bu sevimli canlıların bakımı nispeten ucuzdur. Hamster yemlerine, ödüllerine ve oyuncaklarına her ay çok fazla harcama yapmazsınız. Çünkü tüm bu malzemeler, diğer pek çok evcil hayvan ürününe göre daha uygun fiyatlıdır.

3. Hamsterlar Sevimli ve Eğlencelidir

Hamsterlar, çoğu kişinin gönlünü kazanan sevimli ve eğlenceli kemirgenlerdir. Bu minik ve tüylü dostlarımızı kim sevmez ki? Hamsterların oyun oynamalarını ve kendilerini temizlemelerini izlemek de büyük bir keyiftir. Hatta hamster tekerleği üzerinde koşmaları, çeşitli oyuncaklar ile zaman geçirmeleri de görülmeye değer. Her hamsterın kendine has kişiliği vardır. Onların en sevdikleri aktivitelerin tadını çıkarmalarını izlemek ise sonsuz bir eğlence ve farklı bir deneyim sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Mini Rex Tavşan Bakımı ve Özellikleri

4. Hamsterlar Geç Uyuyan İnsanlar İçin Mükemmel Evcil Hayvanlardır

Hamsterlar gececidir. Yani geceleri daha çok aktif olurlar. Bu durum genel olarak olumsuzluk gibi görülse de, geç saatlere kadar çalışan ve geç uyuyan insanlar için harika bir detaydır. Gece yarısı size eşlik edecek bir arkadaş arıyorsanız; hamstera güvenebilirsiniz!

5. Hamsterlar Minimum Alan Gerektirir

Hamster sahiplenmenin avantajları söz konusu olduğunda bir diğer husus ise bu hayvanların minimum alan gerektirmeleridir. Tavşanlardan, kedilerden ve köpeklerden farklı olarak hamsterlar, daha küçük yaşam alanlarına ihtiyaç duyarlar. Hamster kafesi de aynı şekilde küçük boyutludur. Bu sebeple alan problemi olanlar için de hamster, doğru bir tercihtir.

6. Hamsterlar Sürekli Dikkat Gerektirmez

Hamsterlar, yeterli alan ve çeşitli hamster oyuncakları edindikleri taktirde yalnız kalmaktan memnun olurlar. Elbette sahipleri ile kaliteli oyunların ve etkileşimin tadını çıkarmak isterler. Ancak genelde kendi başlarına mükemmel vakit geçirirler. Dolayısıyla meşgul ve uzun saatler boyunca evde olmayanlar için de hamster, çok iyi bir seçimdir.

7. Hamsterların Temizlenmesi Kolaydır

Bilindiği gibi hamsterlar temiz canlılardır. Kendi kendilerini temizleyebilirler. Hatta kafeslerinde bile hijyen yaratabilirler. Yine de hamsterınızın aşırı kirlendiğini görürseniz, onu özel hamster kum banyosunda yıkayabilirsiniz. Nemli bir bez yardımıyla da vücudunu temizleyebilirsiniz. Her ne kadar hamsterlar yaşam alanlarına dikkat etseler de, hamsterın sağlıklı kalması için düzenli olarak kafesini de temizlemeyi unutmamalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.