Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

İguana Ne Yer? Nasıl Beslenir?

27.11.2022
1.241
Abone Ol 
İguana Ne Yer? Nasıl Beslenir?

İguana ne yer? İguana beslemek istiyorsanız; bu sevimli canlıların nelere gereksinim duyduğunu bilmelisiniz. Böylece iguana beslenme ihtiyacının doğru şekilde karşılanmasına yardımcı olursunuz. Peki, iguana beslenmesi nasıl olmalı?

İguana Beslenmesi Hakkında Bunları Unutmayın

İguana Ne Yer?

İguana ne yer açıklamadan önce, netleştirilmesi gereken bazı detaylardan söz edelim. İguana beslenmesinde bazı besin bileşenleri çok önemlidir. Bunlar kalsiyum ve fosfor. İdeal olarak, fosfordan iki kat daha fazla kalsiyum içeren sebzeler ve sürüngen yemleri tercih edilmelidir.

Bu oran, kemiklerin büyümesi ve korunması, kas inşası ve vücudun diğer birçok işlevi için oldukça önemlidir. Kötü beslenmenin en sık görülen sonucu, zamanında düzeltilmediği takdirde ölümcül olabilen metabolik kemik hastalığının ortaya çıkmasıdır. Bunu önlemek adına sürüngen dostunuzun kalsiyum ve fosfor yönünden zengin olan yiyeceklerle beslenmesini sağlamalısınız.

Yavru İguana Ne Yer?

Yavru iguanalara, uygun büyümeyi sağlamak için ihtiyaç duydukları her şeye sahip olduklarından emin olmak adına bir vitamin ve kalsiyum takviyesi verilmesi tavsiye edilir. Yavru iguana için özel olarak üretilen sürüngen yemleri seçmek en doğrusu olacaktır. Çünkü bu yemler yavru iguananın ihtiyacı olan protein, mineral ve vitaminleri yapısında barındırır.

Yeşil İguana Ne Yer?

Yeşil iguana beslenmesi sık olarak sorulan sorulardan biridir. Bu canlıların beslenme düzeni diğer iguanalardan farklıdır. Bu canlılar tamamen otçul bir beslenme düzenini benimser.

Yavru yeşil iguanaların ne yediklerine bakarsak, bu süreçte küçük bir protein kaynağına ihtiyaç duyduklarını görebiliriz, fakat yeşil yetişkin iguanalar için durum böyle değil.

Vahşi doğada bu hayvanlar yapraklar, çiçek tomurcukları ve bazı meyvelerle beslenir. Beslenmenin olabildiğince doğal yaşamdakine benzemesi amacıyla ona bol bol sebze ve meyve vermelisiniz. Özellikle maydanoz, kabak, muz, havuç, karalahana ve incir gibi yiyeceklere odaklanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kara Kaplumbağası Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Siyah İguana Ne Yer?

Siyah iguanalar, yeşil iguanalardan daha agresif canlılardır ve ayrıca beslenmeleri omnivordur. Bu yüzden sebzelerin yanı sıra böcekleri de çok küçük yaşlardan itibaren beslenmelerine dahil etmeliyiz. Ek olarak; erkek siyah iguanaların yetiştirilmesinin özellikle zor olduğunu, bu sebeple de çocuklar için doğru bir evcil hayvan olarak görülmediklerini dikkate almak gerekir.

Siyah iguanaların beslenmesine protein kaynağı ufak miktarlarda eklenebilir. Fakat yetişkinliğe ulaştıklarında beslenmeleri tamamen bitki bazlı olmalıdır.

Kırmızı İguana Ne Yer?

Kırmızı iguanalar, renklerine ek olarak mükemmel tırmanıcılar olarak da bilinirler. Bu özelliklerin dışında kırmızı iguanaların ne yediklerini öğrenmek istiyorsanız; yeşil iguanaların ne yediklerine göz atabilirsiniz. Her ikisi de otçuldur ve sebzeler, yeşil yapraklı besinler ve meyvelerle beslenmek zorundadır.

Kırmızı iguananın beslenmesini dengelemek adına kalsiyum ve vitamin takviyelerinden yararlanabilirsiniz.

İguana İçin Zararlı Yiyecekler

İguana Ne Yer?

İguana ne yer açıkladık. Şimdi de iguana için zararlı yiyecekler nelerdir söz edelim. Oksalikler, kalsiyum ile birleşen ve vücudun onu emmesine izin vermeyen oksalik asit içeren bitkilerdir. Bu gruptaki sebzeler şunlardır: ıspanak, pancar, pancar yaprakları, kereviz sapı ve pazı. Bu besinler çok fazla kalsiyum barındırır ancak oksalik asitle birleştiğinde işe yaramaz hale gelir. Bu yüzden bunları tercih etmemeye veya çok az miktarda iguanaya vermeye çalışın.

İguana Hangi Meyveleri Yer?

Bileşimleri sebebi ile meyvelerin, iguanaların toplam beslenme planlarının % 15’ini geçmemesi gerektiğini dikkate almak önemli bir detaydır. Bu nedenle iguanaların yediği meyve miktarına dikkat etmek gerekir. İguana beslenmesine ölçülü bir şekilde dahil edebileceğimiz bazı meyveler şunlardır: kavun, elma, incir, papaya, şeftali, kivi ve çilek.

İguana Havuç Yiyebilir Mi?

Havuç, iguanalara aşırı verilmemesi gereken bir sebzedir. Çünkü çeşitli tanenler içerir. Tanenler ise sindirimi önleyen enzim proteinlerine bağlanarak demir ve B12 vitaminini de işe yaramaz hale getirir. Çok fazla verilirse karaciğere zarar verebilir. Bundan dolayı iguanaya aşırı miktarda havuç verilmemelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede İguana Hakkında Bilgi
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.