Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

İran Kedisi Hastalıkları

Abone Ol 
İran Kedisi Hastalıkları
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

İran kedisi hastalıkları, bu kediyi sahipleneceklerin bilmeleri gereken hususların başında gelir. İran kedileri bir dizi kalıtsal patolojiden muzdarip olabilirler. İran kedilerini etkileyen hastalıklar şunları içerir:

Solunum Problemleri

İran kedisinin en göze çarpan özelliklerinden biri, yüzünün şekli, özellikle de ona tipik düzleştirilmiş profilini veren burnunun ve gözlerinin düzenidir. Bu tip burun, solunum güçlüğünün ortaya çıkmasına yol açar. Bu kedilerin bazılarının burun delikleri o kadar küçüktür ki nefes aldıklarında burun delikleri kapanır. Obezitenin bu sorunları ağırlaştırdığını da unutmamak gerekir.

Polikistik Böbrek Hastalığı

İran kedisi hastalıkları arasında yer alır. Bu kalıtsal hastalık, adından da anlaşılacağı gibi normal böbrek dokusunu bloke edene kadar büyür, böbreklerde sıvı içeren kistlerin oluşumuna sebep olur. Bu kistler karaciğerde de görülebilir. Yıllık ultrason taramaları yapmak, hastalığı erken keşfetmeye yardımcı olacaktır. Bu kontrol olmadan kediler aniden böbrek yetmezliğinden ölebilir. Bazı yavru kediler zaten kistlerle doğarlar, bazılarında ise yaşla birlikte kistler gelişir. Bu hastalıktan etkilenen kedilerde yılda 1-2 ultrason taramasının tekrarlanması önerilir.

İran Kedisi Hastalıkları

Hipertrofik Kardiyomiyopati

İran kedilerinde en sık görülen bu kalp hastalığıdır. Her yaştan erkek İran kedisini etkileyen kalıtsal bir rahatsızlıktır. Ancak hipertansiyon veya kedi hipertiroidizminden kaynaklandığı da göz ardı edilmelidir. Kedi de fazla kilolu ise kalp sorunları daha da kötüleşecektir. Periyodik ultrasonlar önerilir, çünkü bu hastalığa yakalanmış kediler genellikle asemptomatik yaşarlar.

Göz Problemleri

İran kedisi hastalıkları söz konusu olduğunda göz sorunları da yoğunlukla görülür. Kendine has yüz anatomisi, gözyaşı kanallarının malformasyonları nedeniyle göz drenajında ​​zorluklara ve tıkanıklıklara neden olur. Gözden yaşlar dökülür ve hava ile temas ettiğinde oksitlenerek leke gibi görünen bu aşırı salgı epifora olarak bilinir.

Kalça Displazisi

Bu doğuştan bozukluk, osteoartrit gibi diğer durumlara neden olacak şekilde femur ve kalça arasındaki kusurlu birleşmeden oluşur. Tamamen gözden kaçabilir ve başka bir nedenle kedi röntgeni çekildiğinde tesadüfen tespit edilebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Curl Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Sindirim Problemleri

İran kedisi hastalıkları arasında sindirim sorunları da var. Bu kedilerin tüyleri uzun olduğu için midelerinde birikebilir. Bundan dolayı çeşitli sindirim sorunları da oluşabilir. Bu tür durumları önlemek adına bazı özel kedi mamaları tercih etmek gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.