Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

İran Kedisi Özellikleri, Bakımı ve Mizacı

Abone Ol 
İran Kedisi Özellikleri, Bakımı ve Mizacı
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2040.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

İran kedisi (Fars kedisi) ırkı, uzun tüyleri ve tatlı mizacıyla karakterize edilir. Ancak Persian kediler, sevgilerini sadece en yakın oldukları insanlarla sınırlama eğilimindedir. Safkan kediler arasında yer alan Pers kedileri, göz alıcı güzellikleri ve sakin tavırlarıyla da dikkat çekerler. İran kedisi özellikleri ve çok daha fazlası yazımızın devamında!

İran Kedisi Özellikleri: İran Kedisi Tarihçesi

1600’lerden beri tanınmasına rağmen, İran kedisinin tarihi hakkında şaşırtıcı derecede az şey biliniyor. Cins, Haçlı Seferleri ile Avrupa’ya taşındı. İngiltere kraliçesi Victoria da dahil olmak üzere soylular arasında popüler hale geldi. Uzun tüyleri, İran kedisinin Asya kedileri ile karıştırılmasına neden oldu. Persian kedi ırkı ilk zamanlar, Angoras ismiyle de anılıyordu. Çünkü Ankara üzerinden İtalya’ya getirilmişlerdi. İtalya’dan da İngiltere’ye ve diğer ülkelere ihraç edildi.

iran kedisi özellikleri

İran Kedisi Özellikleri: İran Kedisi Görünüşü

Fars kedisi özellikleri arasında yuvarlak kafa, kısa burun, yuvarlak kulak ve kısa vücut gibi nitelikleri de sayabiliriz. Pers kediler, soylu akrabalarının diğer fiziksel ve mizaç özelliklerinin çoğunu taşımalarına rağmen, daha belirgin bir buruna sahipler. Fars kedisi ağırlığı ortalama 3 ila 6 kilo arasındadır. Uzunluğu ise 35-45 cm’dir. Fars kedisi tüy renkleri arasında beyaz, krem, siyah, gri, gümüş ve açık sarı yoğunluktadır. Fars kedisi göz rengi genelde mavi, yeşil, ela ve bakırdır. Fars kedisi yaşam süresi 10 ila 17 sene arasında değişir.

İran Kedisi Özellikleri: İran Kedisi Bakımı

Uzun tüyleri nedeniyle İran kedilerinin düzenli tımar gerektirmesi şaşırtıcı olmamalıdır. Kedi tarağı ile düzenli taranmayan tüyler, kısa sürede karışabilir ve keçeleşebilir. Fars kedilerinin parlaklık ve yumuşaklıklarını korumalarına yardımcı olmak için günde bir kez fırçalanmaları ve aylık banyo yaptırılmaları gerekir. Fars kedi gözleri her gün silinmelidir. Bu ırkın, tüm kedilerde olduğu gibi belirli aralıklarla diş fırçalama biçiminde rutin ağız ve diş hijyeni gözetilmelidir. Düzenli olarak tırnak kesimleri de gereklidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  10 Maddede Apartmanda Beslenebilecek Kediler

Genel olarak İran kedileri, yüksek bakımlı evcil hayvanlar olarak kabul edilir. Kürkleri doğal olarak kir ve diğer kalıntıları dökmediğinden, yumuşak ve temiz kalmalarını sağlamak sahiplerinin elindedir. İran kedisi, enerjik ve oyunbaz değildir. Rahatlamak için güzel ve sıcak bir yer bulmayı tercih eder. Bazen alışılmadık bir enerji patlaması yaşayabilir. Bu cins, daha yavaş bir öğrenicidir ve çok eğitilebilir bir kedi olarak kabul edilmez. Aktivitelere katılmaktansa izlemeyi tercih eder.

iran kedisi özellikleri

İran Kedisi Özellikleri: İran Kedisi Beslenme İhtiyacı

İran kedilerinin yemek seçme eğilimi vardır, fakat sevdikleri bir şeyi bulduklarında iyi beslenirler. Fars kedi maması protein ve lif bakımından yüksek, yağ oranı düşük olmalıdır. İran kedileri özellikle enerjik olmadıklarından, hareketsiz kalmaları kilo alımına ve obeziteye yol açabileceğinden, onları aşırı beslememeye dikkat edin.

İran kedisi mama ihtiyacı için en kaliteli kedi mamalarını online petshop mağazamızda bulabilirsiniz.

İran Kedisi Özellikleri: İran Kedisi Yaygın Sağlık Sorunları

Tüm safkan kediler gibi, Fars kedileri de seçici üreme eğilimleri tarafından sürdürülen bir dizi sağlık sorununa eğilimlidir. İran kedilerini yakından takip etmek önemlidir. Böylece herhangi bir sağlık sorunu erken tespit edilir ve tedavi gerçekleştirilebilir. İran kedileri arasında yaygın olan sağlık problemleri:

  • Polikistik böbrek hastalığı
  • Solunum güçlüğü
  • Göz kapağı çıkıntısı
  • Aşırı göz sulanması
  • Mesane taşları ve mesane enfeksiyonları
  • Kalbin kas duvarlarının kalınlaşması
  • Isı hassasiyeti
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.