Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Jumbo Muhabbet Kuşu ile İlgili Önemli Bilgiler

Abone Ol 
Jumbo Muhabbet Kuşu ile İlgili Önemli Bilgiler

Bugünkü konumuz, Jumbo muhabbet kuşları ile ilgili oluyor. Bu kuşlar, normal muhabbet kuşları ile son derece birbirlerine benzerler. Ama Jumbo olanlar, daha iridir. 24 cm’lik bir boya sahip olmalarıyla dikkat çekerler.

Tüy kısımları daha canlı olur ve başlarında yer alan ibik de daha uzundur. Jumbo türdeki muhabbet kuşları, ev ortamında beslenmeye en uygun kuşlar içerisinde yer almaktadır. Papağan ailesinden gelirler.

Konuşmaya bayılırlar. Doğru eğitim verildiği takdirde 500’den fazla kelimeyi öğrenebilirler. Bu kuşlar bir hastalığa yakalandıkları zaman ishal, kaşıntı ve tüylerini kabartarak durma gibi semptomlarla mücadele etmeye başlarlar.

Jumbo Muhabbet Kuşu Eğitimi Nasıldır?

Bu kuşlar özel bir bakım ve ilgi ile 500’den fazla kelimeyi konuşabilir. Sözcükleri sadece duyarak öğrenirler. Fakat bu kuşların konuşma kabiliyeti cinsiyete göre farklılık göstermektedir. Erkek olan Jumbo muhabbet kuşları dişi olanlara göre daha fazla kelime öğrenir ve konuşur.

Bu hayvanların konuşma eğitimi, sürekli olarak tekrarlayan sözcüklerden oluşmaktadır dersek hiç de yanılmış olmayız. Kuşunuza öğrenmesini dilediğiniz sözcükleri sürekli bir biçimde tekrarlayın. Bu süreç boyunca oda içerisinde dikkat dağıtan diğer türlü seslerin olmaması da büyük önem taşıyor.

Jumbo Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı Nasıl Gerçekleştirilir?

Bu kuşların cinsiyetini belirleyen en önemli özellik, gagası olmaktadır. Erkek olan Jumbo muhabbet kuşlarının gaga rengi mavi gibidir. Dişi olanların ise pembe rengine daha çok benzer. Yumurtlama süreçlerini takip etmeniz de kuşun cinsiyetini ayırt etmenizin başka bir yolu olmaktadır. Elbette yumurtlama yapan kuş, dişi kuş olmaktadır.

Başka bir cinsiyet belirleme durumu ise ötüş biçimleri ile alakalı oluyor. Erkek olan Jumbo kuşlar daha melodik bir şekilde öterken dişi olanlar tek bir ritim eşliğinde ötmeyi sürdürürler. Fakat bu yöntem, cinsiyet belirleme hususunda net bir sonuca varılmasını engelleyebilmektedir. Yine de işe yarayabildiği bazı kişilerce test edilmiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşu Tümör Belirtileri Nelerdir? Muhabbet Kuşunda Tümör Oluşumu

Jumbo Muhabbet Kuşu Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Yem ile beraber beslenen bu kuşların dengeli bir beslenme sistemi ile beslenebilmesi, sağlıkları bakımından son derece mühim bir durum olmaktadır. Bu kuşların ana besin ürünleri dal darı ve ak darı olmaktadır.

Bunların yanı sıra; mercimek, elma, yulaf, havuç, muz, fındık, arpa, susam tohumu, bal kabağı ve bezelye de bu kuşların beslenmesi konusunda büyük bir öneme sahip olması ile dikkat çekmektedir.

Jumbo muhabbet kuşları, ülkemiz genelinde en çok beslenen kuş ırkları arasında yer almaktadır. Rengarenk olmaları ile hepimizin sevgisini ve ilgisini kazanmayı ihmal etmezler.

Jumbo Muhabbet Kuşu Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Jumbo muhabbet

Jumbo Muhabbet Kuşları

Bu özel kuşların fiziksel yapıları hakkında bir şeyler söyleyecek olursak; ilk olarak bu kuşların son derece narin bir yapıda olduklarını belirtmek isteriz. Bu kuşları diğer türlerden ayıran kısım, kafalarının oldukça büyük görünmesidir.

Genel manada muhabbet kuşları ile yan yana koyuldukları zaman bu kuşların kafaları daha büyük görünmektedir. Bu kuşların boyları ise yirmi ila yirmi beş santimetre arasında olmaktadır.

Diğer türdeki kuşlara nazaran benekleri daha koyu bir renge sahiptir. Belirgindir. Rengarenk tüyleri ile dikkat çeken Jumbo muhabbet kuşları, uzun kuyruklu olurlar. Bunun yanı sıra insan canlısı davranışlar sergilediklerini de söyleyelim.

Bu sevimli dostlarımız, bizleri ve sesimizi çok sever. Ailelerine bağlıdırlar. Sizi yavaş yavaş benimseseler de tam benimserler. Sizi çok uzun süre görmediklerinde stres yaparak depresyon belirtileri gösterebilirler. İştahları da böylece kesilebilir.

Unutmayın ki ona ne kadar ilgi gösterirseniz sizi o denli sever. Bu yüzden onu her an huzurlu kılmaya odaklanın. Zaten bakımı da kolay olduğu için sizi hiçbir zaman yormamış olacak.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.