Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede En Popüler Ötücü Kuşlar

Abone Ol 
6 Maddede En Popüler Ötücü Kuşlar

Ötücü kuşlar, çoğu insanın ilgisini çeken canlılardır. Ötüşlerinden dolayı bazı kuş türleri, kuş severlerin favori evcil hayvan seçimidir. Peki, en iyi öten kuşlar hangileri?

En Popüler Ötücü Kuşlar

Ötücü Kuşlar

Köpekler ve kedilerden sonra en çok tercih edilen canlılar şüphesiz ki kuşlardır. Bunun en büyük nedeni de kuşların bakımlarının kolay olması ve hoş ötme sesleriyle öne çıkmalarıdır. En popüler ötücü kuşlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. Muhabbet Kuşu

En yaygın evcil kuşlardan biridir. Boyut olarak küçüktür. Bakımı ve evcilleştirilmesi oldukça kolaydır. Muhabbet kuşları sosyal canlılardır. Gruplar halinde yaşamayı severler. Çocuklarla da çok iyi anlaşırlar. Yalnız kalmamaları ve özellikle de kendi türleriyle sosyalleşmeleri önem arz eder. Bununla beraber kaliteli muhabbet kuşu yemi ile beslenmeleri gerekir.

2. Kanarya

Ötücü kuşlar söz konusu olduğunda öne çıkan kanarya, sevimli görünümü, güzel sesi ve uyumluluğu ile dikkat çeker. Şarkılar söylemesi ve sarı renkli görünümü ile bir adım öne çıkan kanarya kuşları, son derece arkadaş canlısıdır. Kanaryanın hoş sesler çıkarıyor olması, mutlu ve sağlıklı olduğunun göstergesidir. Besleyici kanarya yemleri tüketmeli ve bakım ihtiyaçları karşılanmalıdır.

3. Saka Kuşu

Saka kuşları, yalnızca 12-15 cm boyunda olmalarına rağmen, güzel tüyleri ve güçlü ötüşleriyle diğer kuşlardan kolaylıkla ayırt edilebilirler. Onları gözlerinin etrafındaki siyah renklerinden ve gagalarındaki kırmızı çizgiden tanıyabileceksiniz. Çok aktifler, bu yüzden geniş bir kuş kafesi tam da bu kuşlar içindir.

4. Sultan Papağanı

Bu sevimli ve cana yakın kuşlar da ötücü kuşlar listesinde yer alır. Kuş severlerin favorilerinden biridir. Uysal ve oyuncudur. Kuş oyuncakları ile zaman geçirmeyi çok sever. Ayrıca temastan hoşlanır ve insanlarla oyunlar oynamak ister. Güzel ötüşüyle insanların ilgisini çekmeyi de başarır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuş Hastalıkları Nelerdir?

5. Kakadu Papağanı

En sosyal ve en cana yakın kuşlardandır. Bakımı biraz zordur. Eğitimi için yüksek dikkat ve sabır gerekir. Bu nedenle kuşunuza zaman ayırmanız önemlidir. Güzel tüyleri, konuşma ve ötme kabiliyeti ile farkını ortaya koyar. Sağlıklı kalması için kaliteli papağan yemleri tüketmesi şarttır. Bununla beraber geniş bir papağan kafesi içinde yaşamalıdır. Böylece kendisini özgür ve huzurlu hissedecektir.

6. Afrika Gri Papağan

Ötücü kuşlar arasında bulunan Afrika Gri Papağan, isminden anlaşılacağı gibi gri renkleriyle karakterizedir. Öne çıkan özelliği yalnızca bu değildir. Çünkü Afrika Gri Papağanları konuşma ve ötme yetenekleriyle de bilinirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.