Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kaç Çeşit Kaniş Köpek Türü Var?

Abone Ol 
Kaç Çeşit Kaniş Köpek Türü Var?

Kaniş köpek, anında tanınan bir köpek türüdür. Genellikle akıllı köpek ırkları arasında ilk beşte yer alır. Ve köpek sporları söz konusu olduğunda kanişlerin ne kadar başarılı olabileceğini unutmayalım. Peki, bu köpek türünün kaç farklı çeşidi var?

Kaniş Köpek Tarihçesi

Kanişin tarihiyle ilgili birkaç tartışma söz konusu. Birçoğu için kanişler Fransa’da ortaya çıktı. Hatta kimi yerlerde bu köpekler Fransız Kanişleri olarak adlandırılır. Bununla birlikte ırkın köklerinin, nehirlerden ve göllerden av ve kümes hayvanları almak için kullanılan bir su köpeği olarak hizmet ettiğine inanılıyor ve Almanya’da ortaya çıktığı tahmin ediliyor. Kaniş kelimesinin ayrıca, kabaca “suya sıçrama” anlamına gelen eski bir Almanca kelime olan “pudeln”den türediği düşünülmektedir. Fakat bu köpek ırkının Danimarka, Portekiz, İspanya veya Afrika’da ortaya çıktığını iddia edenler de var.

Kaniş Köpek Türleri Nelerdir?

Bu köpek ırkı çeşitli türlere ayrılır. Bunlar:

Kaniş Köpek

Safkan Kaniş (Standart Kaniş)

Tüm kaniş çeşitleri arasında en uzun olan standart kaniş, en az 38 cm yüksekliğinde ve 35 kg ağırlığındadır. Geliştirilen ilk kaniş ırkıydı ve bugün en akıllı, en eğitilebilir ırklardan biri olmaya devam ediyor. Zarif ve enerjiktirler, itaat ve çeviklik yarışmalarında mükemmeldirler. Standart kanişler aynı zamanda, insanlara karşı dostça ve kibarca davranır. Koruyucu ama saldırgan olmayan bir yapıları vardır.

Minyatür Kaniş

Minyatür kanişler ortalama 28-38 cm boyunda ve 7-8 kg ağırlığındadır. Kaniş hibrit geçişlerinde en çok tercih edilen varyantlardır çünkü boyutları, diğer köpeklerle çaprazlanabilecek çok yönlülüğe sahiptir. Diğer iki kaniş varyantında olduğu gibi, sıkıca kıvrılmış, az tüy döken bir yapıları vardır.

Hibrit Kaniş

Bugünün kaniş karışımları her şekil ve boyutta mümkündür. Bunlar arasında Cockapoo, Labradoodle, Cavapoo, Shihpoo, altın renkli kaniş, Bichon kaniş gibi türler bulunur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Maltipoo Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme (Maltese Terrier)

Kaniş Köpek Görünümü

Bukleleri, uzun yuvarlak kulakları, hoş ve dengeli bir görünümünün yanı sıra, değişik boyutlarda kanişler de fark etmiş olabilirsiniz. Ancak boyutu ne olursa olsun hepsi aynı cinstir. Kanişlerin hepsinde o kusursuz, yoğun, kıvırcık tüyler vardır. Tüyleri suya dayanıklıdır ve soğuk suda bile onları sıcak tutmak için bir tür kazak gibi işlev görür. Diğer köpeklere kıyasla bir kanişin benzersiz tüyleri öne çıkar. Çift katları yoktur; bunun yerine, zar zor dökülen tek bir katmana sahiptirler.

Kaniş Köpek

Kaniş Köpek Kişiliği

Tipik bir kaniş parlak görünümlü, enerjik ve arkadaş canlısıdır. İlk başta yabancılara karşı soğukkanlı olsalar da, çabuk ısınırlar. Açık bir tehlike olduğunda, sahiplerini ve ailelerini koruyacaklardır. Çoğunlukla sessiz, sakin ve zekidirler. Sahiplerine ve ailelerine eğlenceli ve anlayışlı bir arkadaş olarak hareket ederler.

Kaniş Köpek İçin İdeal Ortam

Apartman dairesinde veya arka bahçesi olan büyük bir evde mutlu olabilirler. Sevginize ve dışarıda oynamak ve egzersiz yapmak için bolca fırsata sahip oldukları sürece, mutlu olurlar. Bu köpekler yüzmeyi ve yürüyüş yapmayı çok sever. Ve düzgün bir şekilde sosyalleştiklerinde çocuklara karşı çok nazik olma eğilimindedirler.

Kaniş Köpek Bakımı

Bir kanişi tımar etmek, yeni başlayanlar için zor olabilir. Evcil kanişiniz için düzenli bir bakım rutini izlemeniz önemlidir. Bu, saçlar kısa kesilmişse haftada bir veya iki kez tüylerini fırçalamak anlamına gelir. Saçın uzun olduğu yerler günlük olarak fırçalanmalıdır. Fırçalanamayan, keçeleşmiş ya da karışık saçlar, makasla kesilmelidir. Kanişlerin altı haftada bir profesyonelce bakıma ihtiyaçları olur. Bakımı kolaylaştırmak için tüylerini kısa biçimde kestirebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.