Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Poodle (Kaniş Köpeği) Irkı, Karakteri ve Özellikleri Nelerdir?

Abone Ol 
Poodle (Kaniş Köpeği) Irkı, Karakteri ve Özellikleri Nelerdir?

Köpek ırkları denildiği andan itibaren akla ilk gelenlerden biri kaniş köpeği oluyor. Dünya genelinde en fazla bilinen ve evlerde bakılan köpek ırklarından biri olan kanişler, sempatik görünümleri ile de en zeki köpekler listesinde ilk sıralarda bulunuyor.

Kaniş sahibi olan birçok kişi, köpeklerinin çok uysal olduğunu ve söz dinlediğini ifade ediyor. Yapılan birçok araştırma da kaniş ırkına mensup köpeklerin evlerine her zaman uyum sağladığını gösteriyor. Peki bu ırkın diğer özellikleri nelerdir? Kökeni nedir?

Poodle (Kaniş Köpeği) Irkı Kökeni Nedir?

Kaniş köpeklerin kökeninin Fransa ya da Almanya olduğu konusunda netleşmemiş birçok bilgi bulunuyor. Yaygın görüş ise Almanya kökenli olduğu yönündedir. Fakat kanişler, asıl popülerliklerini Fransa sınırları içinde yakalamıştır.

Poodle (Kaniş Köpeği) Irkı Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Poodle

Miskin Tatlı Poodle

Bu köpek ırkının üç farklı boyu oluyor. Bunlar genel olarak; standart, ufak ve daha ufak kaniş olarak biliniyor. American Kennel Club, kanişleri 1887 senesinde tanımıştır ve standart kanişin en eski kaniş olduğunu ve normal boyutun bu türe göre şekillendiğini ifade etmiştir. Ufak ve daha da ufak olan kanişlerin ise daha sonradan ortaya çıktığını söylemişlerdir.

Standart kaniş, erkek olanlarda 20 ve 32 arasında değişirken dişi türlerde 20 ve 27 kg arasında değişiyor. Boyları ise 38 ve 62 cm arasında değişiklik gösteriyor. Küçük kanişlerin ağırlıkları 6,7 ve 7,70 arasında değişirken boyları da genelde 30 cm oluyor. Daha küçük olan kanişlerin ağırlıkları 2,72 ila 4,8 arasında yer alırken boyları da hemen hemen 25 cm oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  6 Maddede Apartman Yaşamına Uygun Köpek Irkları

Kanişlerin fiziksel özellikleri konusunda en çok ilgi çekeni kıvırcık yapıdaki sempatik tüyleridir. Sert denebilecek yapıdaki kıvırcık tüyleri; kayısı rengi, gri, siyah, samur gibi birçok renkte olabiliyor. Kanişlerin gözleri genel olarak koyu bir renge sahip oluyor. Göz biçimlerinin oval olması ise onlara masum bir hava katıyor. Sevimlilikleri ve oyunbaz hareketlerinin büyük bir kısmı da fiziksel özelliklerinden kaynaklanıyor.

Poodle (Kaniş Köpeği) Irkı Yaşam Süresi Ne Kadardır?

Kaniş köpeklerin bir diğer adı da poodle olmaktadır. Herhangi bir yerde toy poodle (oyuncak poodle) ya da poodle yazdığını görecek olursanız, kaniş köpeklerden söz edildiğini rahat bir şekilde anlayabilirsiniz. Bu cinse mensup olan köpeklerin en belirgin avantajlarından biri de ömürlerinin uzun olmasıdır. Her kanişin ortalama yaşam süresi tam olarak 15 senedir. Tabii iyi bir bakım sonucunda bundan daha uzun süreler yaşadıkları da görülmüştür.

Poodle (Kaniş Köpeği) Irkı Zekası

Kaniş Köpeği

Bakımlı Kaniş Köpeği

Kanişleri diğer köpek ırklarından daha özel yapan bir başka unsur ise kusursuz zekaları oluyor. Kanişler, köpekler dünyasının Einstein’ıdır dersek hiç de yanılmış olmayız. Bu köpek ırkı, birçok köpek yarışmasında da zekasıyla derece almıştır. Kaniş ırkı köpeklerde zekayı kullanma yetisinin yanında kolay eğitilebilme, uyumlu olma gibi birçok kriterin önemi vardır. Kanişler, bahsi geçen kriterlerin hepsine de fazlasıyla sahip olmasıyla dikkat çeker.

Poodle (Kaniş Köpeği) Irkı Genel Özellikleri

Kaniş cinsi köpekler, çevrelerindeki insanları huzurlu hissettirmek için yaratılmış köpekler olabilir. En çok da diğer türleri ile arkadaş olma konusunda bir hayli hevesli olan bu sevimli köpekler, girdikleri her ortamın maskotu haline geliyor.

Kaniş köpekler, her ortama kolayca adapte olabilirler ve sevgi doludurlar. Apartmanda beslemek için son derece uygun bir yapıları vardır. Çocuklarla iyi anlaşırlar, daha doğrusu genel olarak yabancılarla da iyi anlaşırlar. Yalnız kalmayı sevmezler, hep ilgi isterler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Foxhound (Amerikan Tilki Tazısı) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.