Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kafkas Çobanı Özellikleri Hakkında Önemli Bilgiler

Abone Ol 
Kafkas Çobanı Özellikleri Hakkında Önemli Bilgiler

Çoban köpeği olarak ön plana çıkan Kafkas çobanı ırkı, farklı özellikleri ile bilinir. Koruyucu, cesur ve uyumlu yapıları sayesinde Kafkas köpekleri çok sevilen hayvanlar arasındadır. Kafkas çobanları iri ve kuvvetli yapılarıyla da dikkat çekerler. Bu nedenle beslenme programlarının fiziksel özelliklerini destekleyecek şekilde olması gerekir.

Kafkas Çobanı Genel Özellikleri Nelerdir?

Kafkas çoban köpekleri güçlü fiziksel özelliklere sahiptir. Ayrıca karakter özellikleri ile de sevilen ve sıklıkla sahiplenilen köpeklerdendir. Dar alanlarda kapalı şekilde yaşamaya pek uygun değillerdir. Bu nedenle de evlerde bakımı oldukça zordur. Hareketli bir yaşam tercih ettikleri için Kafkas çoban köpeklerine geniş bahçeye sahip evlerde bakmak daha doğru olacaktır.

Kafkas Çobanı Köpeklerinin Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Kahverengi, krem ve siyah renkli tüylere sahip olabilen Kafkas çoban köpekleri iri yapıları ile dikkat çekerler. Kuvvetli ve büyük çene yapısına sahip olan bu cinsler genel anlamda oldukça güçlü hayvanlardır. Evin iç kısmında bakmak için pek uygun olmayan bu köpeklerin fiziksel anlamda oldukça büyüyebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Kafkas Çobanı

Tüyleri karışık ve kabarık görünüme sahip olan bu köpeklerin kulakları sarkık ve alınları da düz yapıya sahiptir. Kafaları, kulakları ve göğüslerinin alt kısmı genellikle siyah renktedir. Kimi zaman kahverengi gibi farklı renklere sahip olmaları da mümkündür.

Kafkas Çobanlarının Karakter Özellikleri Nelerdir?

Zekaları ile fark yaratan Kafkas çoban köpeklerinin her anlamda güçlü olduğu söylenebilir. Bacakları kuvvetli ve kaslıdır. Bu kaslı ve güçlü yapılarını da kullanmaktan çekinmezler. Sahiplerine karşı koruyucu şekilde davranabilirler. Olası tehlikelerde saldırabilir, cesur şekilde hareket ederler. Bu sebeple de çoban köpeği olarak sıklıkla tercih edilen cinslerdendir.

Kafkas çobanı herkes ile iyi anlaşamayabilir. Onu eğitecek, onunla ilgilenecek olan kişi ile sağlıklı bir ilişki geliştirmesi için doğru şekilde iletişim kurulması gerekir. Herkes ile anlaşamaması olumsuz bir durum değildir. Uyum sağlayamadıkları kişilere saldırmazlar ancak onlarla oyun oynamak ya da bu kişilerin onlarla ilgilenmesini de pek istemezler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Golden Özellikleri Hakkında 8 Bilgi

Kafkas Çobanı

İnatçı yapıya sahip olan Kafkas çobanlarının eğitimi çoğunlukla zorlayıcı olabilir. Bu köpeklerin eğitimi sırasında sabırlı olmak gereklidir. Eğitim sırasında onun isteklerini de göz önünde bulundurarak hareket etmek, eğitim sürecini kolaylaştırabilir. Kendi isteklerinin olması için çaba sarf eden köpeklerin sert şekilde eğitilmemesi önemlidir. Oldukça zeki olan bu köpekler, eğitim doğru şekilde verildiği zaman kolayca öğrenebilirler. Öğrendiklerini göstermek için de oldukça hevesliler.

İri yapıları nedeniyle sert mizaca sahip oldukları görüşü ortaya çıkabilir. Oysa bu köpekler uysal ve sakin yapıları ile dikkat çeker. Özellikle de sahiplerine ve sevdiklerine karşı saygılı ve ilgili olan bu köpekler yalnızca tehlike unsurlarına karşı sert davranırlar. Bu nedenle de büyük bahçeye sahip olan evlerde, çiftliklerde ve geniş alanlara sahip bölgelerde bir ailenin bakabileceği köpeklerdendir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.