Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kanarya Hastalık Belirtileri Nelerdir?

Abone Ol 
Kanarya Hastalık Belirtileri Nelerdir?

Kanarya hastalık belirtileri, kanaryanızın hasta olup olmadığını anlama konusunda size yardımcı olacaktır. Bazı semptomlar fark ettiğiniz anda mümkün olan en kısa sürede kanaryanızı veterinere götürmelisiniz.

Kanarya Hastalık Belirtileri

Kanarya Hastalık Belirtileri

Kanarya hastalık belirtileri söz konusu olduğunda 24-48 saat içinde kuşunuz tedavi edilmezse ölebilir. Onun iyiliği için uzman teşhisi olmadan asla onu tedavi etmeye çalışmamalısınız. Aşağıdaki belirtiler, bir kanaryanın hasta olduğunu işaret eden durumlardır:

1. Kanaryanın Tüylerinin Kabarması

Kanaryalardaki en belirgin hastalık semptomu tüylerin kabarmasıdır. Kanaryanın tüylerinin kabarması, vücut sıcaklığındaki düşüş ile mücadele etmenin bir yoludur. Bundan dolayı kuşunuzun tüylerinin kabardığını görürseniz, vücut sıcaklığında bir düşüş olduğunu anlayabilirsiniz.

2. Kanaryada Canlılık Eksikliği

Kanarya hastalık belirtileri arasında bir diğeri de kuşun canlılığını kaybetmesidir. Sağlıklı bir kanarya her daim canlıdır, sürekli şarkı söyler ve hareket eder. Fakat onun cansız olduğunu düşünüyorsanız ve uzun süre hareketsiz kalıyorsa, kuşunuzu veterinere götürmenizde yarar vardır. Ayrıca kanaryanın ötmeyi bırakması, onun hasta olduğunun ilk işaretidir.

3. Kanaryada Beslenme Eksikliği ve İshal

İştah kaybı ve susuzluk artışı, hızlı kilo kaybı, ishal ya da dışkıda kan olması gibi durumlarda kuşunuzda bir sağlık problemi var demektir. Ek olarak; kuşunuzun kursak bölümünde şişme ve kızarıklık da olabilir. Bu durum mantar gibi bir sorundan da kaynaklanabilir. Rahatsızlığın ne olduğunu anlamak için dışkı analizi yapılması şarttır. Bu noktada veterinerden yardım almak gerekir.

Kanaryanızın sağlıklı ve refah içinde kalması için ona kaliteli kanarya yemleri sunmalı ve ara sıra kuş krakerleri ile beslenmesini çeşitlendirmelisiniz. Kanaryanıza sunacağınız kuş yemleri her daim taze ve besin yönünden zengin olan ürünler olmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Papağan Ateşi Belirtileri ve Nedenleri (Psittakoz)

4. Kanaryada Tüylerin Dağınıklığı ve Kaşıntı

Kanarya hastalık belirtileri arasında bir başka konu da kanaryanın tüylerinin karışıklığı, tüylerin birbirine dolanmış olması ve tüy döküm zamanı olmadığı halde tüylerin aşırı dökülmesidir. Kanaryanızın tüyleri dökülüyorsa, kuşunuz sürekli kaşınıyorsa, sevimli dostunuz akar ya da bitlerden dolayı bu problemi yaşıyor olabilir.

5. Kanaryada Ruh Hali Değişimi

Kanaryanızın mahzun ya da üzgün olduğunu görürseniz, onu dikkatlice inceleyin. Çünkü fark etmediğiniz bir sorunu olabilir. Kuşunuzun kanarya kafesi için eğlenceli vakitler geçirmesi için yaşam alanına kuş oyuncakları dahil etmelisiniz. Diğer yandan evcil kuşunuzda hapşırma, hırıltı, öksürme ve zor nefes alma gibi durumlar var ise tedavi edilmesi gereken bir solunum yolu rahatsızlığından şüphe etmek gerekir.

6. Kanaryada Uyku Sorunu

Uykusuzluk da kanarya hastalık belirtileri arasındadır. Sağlıklı bir yetişkin kanarya gündüz saatlerinde uyumaz. Kuşunuzun uyku düzeni değiştiyse, gözleri şiş gibi görünüyorsa, farklı bir sorundan muzdarip olabilir ve uykusuzluk sorunu yaşayabilir.

Kanaryanızda bu tarz belirtilerin bir ya da birkaçını görüyorsanız, onu en kısa zaman içinde bir uzmana götürmelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.