Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Alerjisi Nedir? Kedi Tüyü Alerjisi Nasıl Anlaşılır?

Abone Ol 
Kedi Alerjisi Nedir? Kedi Tüyü Alerjisi Nasıl Anlaşılır?
3024.89₺

1997.48₺

Pro Plan Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Kuru Kedi Maması 10+2 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Alerjiler, genel manada kişide ve kedide birden fazla sağlık problemine neden olabiliyor. Evcil hayvanlar nedeni ile ortaya çıkan alerjiler de günlük yaşamda karşımıza çıkan en önemli alerji türlerinden biri olmaktadır. Peki kedi alerjisi nedir, nasıl ortaya çıkar ve tedavisi nasıl yapılır?

Burun akıntınız başladıysa, gözleriniz yanıyor ve sulanıyorsa veyahut herhangi bir kediyi sevdikten sonra artarda hapşırıyorsanız kesinlikle kedi alerjisi yaşıyorsunuz demektir. Evinizde kedi yoksa dahi; okulda, sokakta ya da işyerinizde kedilerden kaynaklanan bir alerjiye yakalanmış olabilirsiniz.

Kediler genel olarak birden fazla alerjen üretmektedir. Bu alerjen türleri kedilerin kürk kısımlarında, tükürüklerinde ve deri yapılarında yer almaktadır. Tüm kediler alerjen üretmektedir. Bunun sonucu olarak birden çok kedi bulunan ortamlarda çok daha fazla alerjen yer alır diyebiliriz.

Kedilerin tüylerinin boyu, cinsiyeti veyahut ev içerisinde geçirdiği vakit seviyesi gibi birçok etken, kedi alerjen seviyeleri ile alakasızdır. Bir kedinin tüylerinin üst kısmında yer alan polen ya da tozlar da sizde kedi alerjisi oluşturabilir. Bu durum sonucunda kedilere değil; polene ya da toza alerjiniz olduğu açığa çıkmış olur.

Kedi Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Bu alerjinin semptomları tamamen kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Kişinin alerjenlere ne kadar maruz kaldığı ve bünyesinin ne kadar hassas olduğuna bağlı olarak bu alerji kendini ağır ya da hafif bir biçimde belli edebilir. Bu değişken durumlar, maruz kalma sonrası semptomların ne denli hızlı geliştiğini de etkiler.

Kedi alerjisi olan kişiler, alerjenlere karşı hassasiyeti olan kişiler olarak dikkat çeker. Solunum sorunları ya da deri döküntüsü gibi belirtiler de bu alerjide çoğu zaman ortaya çıkabilir. Bu alerji çeşidinin en belirgin semptomları ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kurdeşen ya da deri döküntüsü
  • Burun tıkanıklığı
  • Hapşırma
  • Yüz ağrısı
  • Göğüste sıkışma
  • Öksürük
  • Hırıltılı solunum
  • Nefes darlığı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Russian Blue Kedi Irkı Özellikleri, Karaketer Yapısı ve Bakımı

Bu tür etkiler gördüğünüz andan itibaren muhakkak bir uzman doktora danışın. Doktorunuz size neler yapmanız gerektiğini detaylı olarak anlatır ve sizin için her zaman en iyisini düşünür.

Kedi Alerjisi Tedavisi Nasıl Olur?

Kedi Alerjisi

Maskeli Bir Şekilde Kedisini Seven Bir Kişi

Kedileri çok ama çok sevdiğiniz halde kedi alerjisi durumundan mustarip olabilirsiniz. Kedilere alerjiniz olduğu için kedinizi başka birine emanet etmek de istemeyebilirsiniz. Buna hitaben önereceğimiz birkaç şey var:

  • Yatak odanızın kapısı her zaman kapalı durumda olsun. Bu şekilde uyku esnasında alerjenler ile boğuşmak durumunda kalmamış olursunuz. Deliksiz ve huzurlu bir uykunun tadını çıkarırsınız.
  • Kedinizi sevdiniz diyelim. Sonrasında ellerinizi güzel şekilde yıkayın.
  • Kedinizin evde dolaşacağı yerleri birkaç oda ile sınırlamaya çalışın.
  • İyi bir elektrikli süpürge kullanın. Alerjenler azalacaktır.
  • Kedinizin tüylerinin fazla dökülüyor olması da kedi alerjisi durumunu tetikler. Bu nedenle düzenli biçimde kedinizi tarayıp bakımını yapmalısınız. Bu bakımı bir arkadaşınızdan rica edebilirsiniz.
  • Kedinizi beslediğiniz esnada ona mutlaka kedi maması vermelisiniz. Bu şekilde tüylerinin çok daha sağlıklı uzadığını ve neredeyse hiç dökülmediğini göreceksiniz.
  • Haftada bir kez olacak şekilde kedinize banyo yaptırmanız da havada yer alan kedi alerjenlerinin seviyesinin düşmesini sağlayacaktır. Seviyeyi tamamen azaltmasa bile bir nebze de olsa düşürür. Bu tür işlemler için her zaman kedi şampuanı tercih etmelisiniz. Kedi şampuanı gibi ürünleri birçok yerde bulabilirsiniz.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.