Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Çimi Ne İşe Yarar?

Abone Ol 
Kedi Çimi Ne İşe Yarar?
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

689.55₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi çimi ne işe yarar merak ediliyor. Görünüş olarak normal çimlere benzeyen kedi çimlerinin besin içeriği kedilerin tüketimine uygun olur. Kedi çimlerinin farklı türleri bulunur. Bu nedenle kedi çimlerinin lezzetleri de farklılık gösterir. Her kedinin sevdiği kedi çimi aynı olmayabilir. Kedi bakımı için gerekli olan kedi çiminin ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmek kedi sahipleri için önemlidir. Kedi çimiyle ilgili tüm ayrıntıları açıkladık.

Kedi Çimi Nedir?

Kedi Çimi Ne İşe Yarar

Kedi çimlerinin herhangi bir çimden büyük bir farkı yoktur. Kedi çimi olarak adlandırılmasının sebebi, içerisindeki besinlerin ve lezzetinin kedilerin dikkatini çekmesidir. Özellikle yulaf çimi, buğday çimi, arpa çimi ve çavdar çimi kedilerin en sevdiği çimler arasında yer alır. Bu otlara karşı kedilerin çoşkulu davranışları olduğu görülür.

Kedi Çimi Nasıl Kullanılır?

Kedi çimi ne işe yarar diyenler bu bitkinin nasıl kullanılacağını da bilmek isterler. Kedi çiminin kullanımı oldukça basittir. Alınan kedi çimi tohumlarını uygun boyutlu bir saksıya ekmek gerekir. Bunun için çok yüksek olmayan ve kedilerin kolayca ulaşabileceği ve beslenebileceği bir saksı tercih edilmelidir. Ektikten sonra kedi çimini düzenli olarak sulamak gerekir. Kedi çimleri çok çabuk büyür. Yaklaşık 7-10 gün içerisinde kedi çimini yetiştirmek mümkündür. Büyüyen kedi çimini doğrudan saksıdan tüketmek söz konusu hale gelir. İsteğe göre kedinin mama kabına da konulabilir.

Kedi Çimi Ne İşe Yarar?

Kedi çimi ne işe yarar bilinmelidir. Kedilerin çim yediğini görmek çoğu insan için şaşırtıcı olabiliyor. Peki kedilerin çim yemesinin sebebi nedir? Kedi çimi ne işe yarar? Detaylar şöyle:

  • Kedi çimleri, birçok farklı tahılın tohumlarından oluşan çimlerdir. İçerisinde bol miktarda klorofil, mineral ve enzim bulunur. Bu besinler, insanlar için olduğu gibi kediler için de yararlıdır.
  • Yemek sonrası hazımsızlık yaşayan kediler için faydalıdır. Kedi çimi tüketmek, kedilerin sindirim sisteminin ve boşaltım sisteminin çalışmasını destekler. Ayrıca bakteri oluşumunu önler.
  • İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de kansızlık sorunu olabilir. Bu nedenle kedilerin hemoglobin değerlerinin de korunması gerekir. Kedi çiminde yer alan folik asitler ile hemoglobin seviyesi dengelenir ve korunur.
  • Kedilerin vücutlarının durumu ile ilgili yüksek bir bilinçleri vardır. Zehirli veya zararlı bir şey tükettiklerinde kedi çimi yiyerek kendilerini kusturmaya çalışırlar. Bu sayede bu zararlı maddeleri vücutlarından atmak isterler. Kedi çimleri, özellikle sahipsiz kediler için bir hayat kurtarıcıdır demek yanlış olmaz.
  • Kedi çimlerinin besin değeri çok yüksektir. Bu nedenle tükettikleri gıdalardan yeteri kadar besin alamayan kediler, kedi çimlerine yönelir.
  • Vücutlarını yalayarak temizleyen kediler, bu sırada kendi tüylerini de yutarlar. Bu sebeple kusarak bu tüyleri vücutlarından atmaları gerekir. Kedi çimi ile kusmaları daha kolay olur.
  • Kedi çimleri ile kedilerin bağırsaklarının çalışması desteklenir. İshal ve kabızlık gibi rahatsızlıklara iyi gelir.
  • Kediler, kedi çimleri ile doğaya daha yakın hissederler. Bu çimleri hazır veya tohum olarak almak mümkündür. Ancak bazı çimlerin kediler için zararlı olduğunu bilmek önemlidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Kumu Nasıl Kullanılır? Kedi Kumu Nasıl Olmalı?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.