Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Çimi Nedir? Gerekli Midir?

Abone Ol 
Kedi Çimi Nedir? Gerekli Midir?
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Kedi çimi nedir? Kedi dostlarımızın sindirim sistemini rahatlatmak için kullanılan kedi çimi, aynı zamanda sindirim sistemini düzenliyor ve birçok faydayı da beraberinde getiriyor. Doğal bir ürün olmasından dolayı kedilerin sağlığını riske atmıyor.

Kedi Çimi Nedir? Ne İşe Yarıyor?

Kedi Çimi Nedir

Birçok kedi sahibi kedi çimi nedir merak ediyor. Farklı kaplar içinde satışa sunulan kedi çimleri, şüphesiz ki evcil kediler için önemli bir ihtiyaç olarak öne çıkıyor. Kedi çimi kimi zaman tek çeşit, bazen de karışık tohumlarla hazırlanmış halde karşımıza çıkıyor. Bu ürünler genelde yulaf, arpa ve buğday tohumları ile hazırlanıyor. Kedi çimi söz konusu olduğunda dış mekanda görünen çimler kastedilmiyor. Çünkü normal çimler ile kedilerin tükettiği çim birbirinden tamamen farklı.

Kedi çimi nedir detaylıca söz edelim. Pet shoplarda satılan kedi çimi tahıl tanelerinin çimlendirilmesi sonucunda elde ediliyor. Doğal vitamin, mineral ve folik asit barındırıyor. Dolayısıyla kedi sağlığına katkıda bulunuyor. Bu ürün, çeşitli tahılların çimlenmiş halidir. Vitamin ve mineraller barındırdığı için kedinin sindirim ve bağışıklık sistemine olumlu anlamda etki eder. Bağışıklık artırıcı etkisi olduğundan, kedinizin hastalıklara yakalanma riskini minimize eder.

Faydaları Bakımından Kedi Çimi Nedir?

Kedi çimi tüketmenin faydaları oldukça fazladır. Bunlar arasında öne çıkanlar:

  • Kedi çimi tüketen kedilerin ishal ya da kabızlık durumları önlenir.
  • Kedi çiminde bulunan folik asit nedeni ile kansızlık sorununa karşı doğal bir çözüm elde edilir.
  • Kediler kedi çimini beğenerek tüketirler. Böylece, evde yer alan diğer bitkilerden uzak dururlar.
  • Bunlar haricinde bir diğer önemli yararı ise kedi üzerinde kusturucu etkisinin bulunmasıdır.

Kediniz kedi çimini yoğun miktarda tüketerek kusmaya çalışır ve kendini rahatlatır. Bu aşamada endişe duymanız gerekmez. Çünkü kedi dostunuz kedi çiminden ne kadar tüketeceğini kendisi çok iyi bilir. Sahiplere düşen görev ise her daim kedi çimini hazır etmektir. Gerisini evcil dostunuz halledecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Kedi çimi nedir diyenler için şu bilgiler de önemli: Kedi çimi, kedi maması gibi kolay bir şekilde sindirilmez. Bu yüzden de midede kusma refleksini teşvik eder. Asıl fayda da burada devreye girer. Çünkü kusma esnasında midede birikmiş olan tüy yumakları da dışarı atılır. Bu da kedinin genel sağlığı için çok önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.