Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Göz Ülseri Nedir? Belirtileri Neler?

Abone Ol 
Kedi Göz Ülseri Nedir? Belirtileri Neler?
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi göz ülseri, kedilerin sağlığını riske atan bir problemdir. En popüler evcil hayvanlardan biri olan kediler, maalesef ki göz hastalıklarından muzdarip olabilmekteler. Diğer canlılarda olduğu gibi kedilerde de göz sağlığına çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Peki kedilerde göz ülseri hangi belirtileri gösterir ve tedavisi nasıldır? İşte detaylar…

Göz yüzeyinde yer alan epitel tabakanın yaralanması sonucunda göz ülseri oluşur. Açık bir yara olarak kendisini göstermektedir. Bu tür bir rahatsızlık, farklı nedenlerle ortaya çıkmaktadır. Fakat en yaygın nedenler arasında enfeksiyonlar, yabancı cismin göze girmesi ve göz travması yer almaktadır.

Kedi Göz Ülseri Belirtileri Nelerdir?

Kedi Göz Ülseri

Kedilerde görülebilecek göz ülseri sorununa karşı muhakkak dikkatli olmak gerekir. Bazı belirtiler ile kendini gösteren bu hastalığın detaylarını bilmek şarttır. Göz ülserine sahip bir kedide ortaya çıkabilecek çeşitli belirtiler arasında göz kapağı şişmesi, ışığa hassasiyet, gözlerde sulanma ve kızarıklık yer almaktadır. Diğer kedi göz ülseri belirtileri ise şöyle:

  • Gözde kızarıklık ve şişlik: Kedinin gözleri normale oranla daha kırmızı veya şişmiş görünüyor ise bu gelişme bir alarm oluşturabilir. Bunlar maalesef göz ülseri belirtileri arasında konumlanır. Aynı zamanda göz çevresindeki tüylerde dökülme ve lekelenme de ortaya çıkabilir.
  • Göz akıntısı ve sulanma: Kedinin gözlerin oluşan akıntı durumu, göz ülserini ifade edebilir. Göz akıntısının haricinde sulanma da yine bu hastalığın bir diğer belirtisi olur.
  • Işığa karşı hassasiyet: Göz ülseri bulunan kedi dostlarımızda, genelde ışığa karşı aşırı hassaslık durumu ortaya çıkmaktadır. Özellikle de kedi, parlak ışık durumunda gözlerini kapatır veya kısar.
  • Göz kapaklarında değişim: Göz ülseri hastalığı, göz kapaklarında bazı farklılıklara neden olmaktadır. Göz kapağının içe doğru dönmesi veyahut dışa açılması gibi haller, çeşitli sorunlara sebebiyet verir.
  • Göz ağrısı ifadesi: Kedi, gözlerinde ağrı ya da rahatsızlık yaşadığını zaman, normalden farklı bir ifade sunmaktadır. Bu gelişme, durumu anlamak için veteriner kontrolünü gerektirmektedir.
  • Gözün bulanık olması: Kedi göz ülseri söz konusu olduğunda, hayvanın gözü parlaklığını kaybedebilir ve mat bir duruş sergileyebilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Wirehair Kedi Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Kedi Göz Ülseri Tedavisi Nasıldır?

Kedi Göz Ülseri

Kedilerin sağlığını tehlikeye atan ve görüşü etkileyen ülser probleminin tedavi edilmesi çok önemlidir. Belirtiler fark edildiğinde, mutlaka veteriner desteği alınmalıdır. Öte yandan kedinin bakımına dikkat edilmeli ve özel kedi göz bakım ürünleri ile gözün temiz kalması sağlanmalıdır.

Veterinerin önerisi üzerine çeşitli topikal antibiyotikler ve anti-inflamatuar ilaçlar yoluyla tedavi sağlanmalıdır. Veteriner tavsiyesi haricinde farklı bir ilaç kullanılmamalıdır. Tedavi süresinde de kedinin genel sağlığını teşvik edecek uygulamalar yapılmalıdır. Kaliteli ve besleyici kedi mamaları kediye sunulmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.