Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Mantar Tedavisi Nasıl Olur? Nelere Dikkat Edilmeli?

Abone Ol 
Kedi Mantar Tedavisi Nasıl Olur? Nelere Dikkat Edilmeli?
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi mantar tedavisi sıklıkla merak edilen konulardan biridir. Kedilerde en sık görülen rahatsızlıklardan biri olan mantar hastalığı çok kolay bulaşabilir. Bu hastalık kedilerin mantar bulunan ortamda soluması ya da açık yara ile mantarla temas sağlaması gibi farklı şekillerde bulaşabilir. Hastalık bulaştıktan sonra ise çeşitli cilt ya da solunum problemleri gözlemlenmesi olasıdır. Kedi mantar tedavisi hakkında merak ettikleriniz bu yazıda!

Kedi Mantar Tedavisi

Kedinizde mantar enfeksiyonu olduğunu düşündüğünüzde, vakit kaybetmeden veterinere başvurmanız tavsiye edilir. Bu sayede mantar tedavisine de kısa sürede başlanması mümkün olabilecektir. Peki, kedi mantar tedavisi nasıl olur? Mantar tedavisi süresince nelere dikkat etmek gerekir?

Ciltte kızarıklık, kaşıntı, döküntüler, tüylerde dökülmeler, lenf bezlerinde meydana gelen şişlik gibi farklı belirtileri olan kedi mantarının tedavisi için zaman kaybetmeden veterinere başvurmak gerekir. Kedilerde görülen mantar enfeksiyonları, rahatsızlık verici kaşıntı belirtisi ile kendini net şekilde gösterir. Bu belirtilerden birkaç tanesi dahi görülürse veteriner desteği almak, tedavinin kısa sürede başlaması için önemlidir. Kedilerde görülen mantar enfeksiyonları için farklı tedaviler uygulanabilir.

kedi mantar tedavisi

Kedi Mantar Tedavisi Merhem veya Krem Kullanımı

Kedilerde görülen mantar hastalıklarının tedavisinde merhem ya da krem kullanımı önerilebilir. Bu ilaçları veterineriniz reçetelendirdikten sonra temin edebilirsiniz. Tavsiye edilen dozda merhem ya da krem kullanımı sonrasında kedinizin cildinde meydana gelen mantar enfeksiyonlarından kısa sürede kurtulmanız da mümkün olabilir.

Merhem ya da krem kullanımı mantar enfeksiyonlarında en sık tercih edilen tedavi yöntemlerinden biridir. Bu tedavi için önerilen ilaçların veteriner tarafından reçete ile verilmesi önemlidir. Ancak bu sayede doğru tedavinin uygulanması mümkün olabilir.

Kedi Mantar Tedavisi İlaç İle Nasıl Sağlanır?

Kedilerde görülen mantar rahatsızlığının ilaç tedavisi ile giderilmesi de mümkündür. Özellikle de solunum yolu vasıtasıyla alınan mantar enfeksiyonlarında ilaç tedavisi sıklıkla uygulanmaktadır. Ayrıca ciltte görülen mantar enfeksiyonlarının giderilmesinde de ağız yoluyla alınan ilaçlar tercih edilebilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Tuvalet Eğitimi: Kedi Kuma Nasıl Alıştırılır?

Kedilerde kullanılacak olan ilaçların veteriner tarafından reçete ile verilmesi büyük önem arz eder. Kimi ilaçlar kediler için olumsuz etkilere sahip olabilir. Veterinerler ise bu ilaçların yan etkilerini göz önünde bulundurarak ilaç reçetelendirmektedir. Bu şekilde alınan ilaçlar kedinizin sağlığı için çok daha olumlu etkiye sahip olacaktır.

Kedilerde Mantar Tedavisinde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kedinize mantar enfeksiyonu teşhisi koyulduktan sonra evdeki eşyaların hijyeni konusunda dikkatli olmanız gerekir. Kedinizin yatağı, kum kabı, oyuncakları gibi kendine ait eşyalarını düzenli olarak temizlemeniz ve dezenfekte etmeniz gerekir. Kediniz bu alanlardan mantar enfeksiyonunu yeniden alabilir. Bu ürünleri sürekli dezenfekte etmeniz ise kedinizin mantar enfeksiyonunun tekrarlamasını önleyecektir. Kedi hijyen ve bakım ürünlerine gereksinim duyuyorsanız; petshop mağazamıza göz atabilirsiniz.

Onun eşyalarının temizliği kadar evdeki diğer eşyaların da temizliği önemlidir. Koltukların, yatakların, dolap ve benzeri her alanın düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Koltukların ve yatakların üzerine kolay yıkanabilecek çarşaflar sermeniz, daha kolay temizlik sağlamanıza yardımcı olacaktır. Bu sayede onun sürtündüğü alanların temizliğini de daha kolay şekilde sağlayabilirsiniz.

Kedilerde mantar belirtileri ve nedenleri hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM