Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Ömrü Ne Kadar Olur?

Abone Ol 
Kedi Ömrü Ne Kadar Olur?
786.72₺

577.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
3024.89₺

1997.48₺

Pro Plan Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Kuru Kedi Maması 10+2 kg

Ürünü İncele
675.00₺

649.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 2 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2473.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Bugünkü konumuz, kedi ömrü olacak. Birçok kişi, kedilerin ne kadar süre yaşadığına dair sorular soruyor. Biz de bu soruları birer birer cevaplamak istedik. Kedi dostlarımız, ülkemizde ve dünya genelinde en fazla sahiplenilen evcil hayvanların başında gelir. Peki kediler tam olarak kaç sene yaşar?

Kedilerin kaç sene süresince yaşam sürdükleri, ırklarına, yaşadıkları alanlara ve beslenme rutinlerinin kalitesine bağlıdır. Bu sebeple kedilerin yaşam süreleri ile ilgili net bir şey söyleyemeyiz. En çok da sokak ortamında yaşam süren kedilerin hayat olanakları evcil kedilere nazaran daha zor olduğu için ömürleri de bir hayli kısa olacaktır.

Kedi Ömrü ile İlgili Altın Bilgiler

Kediler, ortalama olarak on iki ila on sekiz sene arasında bir yaşam sürerler. Ama daha evvel de söylediğimiz gibi sokakta yaşayan kedi dostlarımız bu kadar şanslı olmazlar. Hatta sokakta yaşam süren birçok kedi, yavru oldukları zamanlarda hayata veda ederler. Bu sebeple bir genelleme yapacak olduğumuzda sokakta yaşayan kedi ömrü çok daha kısadır yorumunu yapabilmekteyiz.

Sokakta yaşam süren kedilerin daha kısa yaşamasının birçok nedeni vardır. Bu kediler güvensiz bir ortamda yaşarlar. Kirli su içip hastalanıp ölebilirler. Köpekler tarafından öldürülebilirler. Araba çarparsa ölebilirler. Maalesef cani insanlarca da öldürülme ihtimalleri ülkemizde çok yüksek bir seviyededir. Bu nedenle ev kedileri bu konuda daha şanslı olmaktadır.

En Yaşlı Ölen Kedi

Kedi Ömrü

Beyaz Kedi

Günümüze değin en uzun zaman yaşamış olan kedi unvanı, 2005 senesinde 38 yaşına bastığında aramızdan ayrılmış olan Creme Puff adlı kedi dostumuzdur. Bir kedinin uzun süre yaşamaya devam etmesi için iyi beslenmesi, yaşam olanakları ve ırkı dışında düzenli biçimde sağlık kontrollerinin de yapılması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bengal Kedisi Yavru Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bu nedenle kedinizin uzun bir zaman boyunca sizinle olmasını diliyorsanız, ilk olarak onu düzenli bir şekilde veterinere götürmeniz gerekecektir. Genel sağlık muayenesinden geçmesi son derece önemli bir husustur. Kedilerin ırklarından ötürü obezite gibi hastalıkları da olabilir. Bunlar da yaşam süresini kısaltır.

Kedinizin Daha Uzun Yaşaması İçin Neler Yapabilirsiniz?

Kedinize gerektiği kadar alaka ve bakım gösterdiğiniz takdirde çok daha uzun bir zaman dilimi yaşamasına yardımcı olursunuz. Kedi ömrü aslında kısa değildir. Fakat kısa olmamasının en önemli yollarından biri de kedinizi tanımaktır. Onun sağlık durumuyla alakalı bilgi edinmek için düzenli olarak veteriner hekime gitmelisiniz.

Kedinizi beslerken muhakkak ırk ve yaş gibi önemli kriterlere uygun olan mamalar tercih etmelisiniz. Kapalı paketlerde satılan kaliteli mamalar satın alın. Ev yemekleri kedilerin beslenme değerlerine uymaz. Bu nedenle ona ev yemeği yedirmemelisiniz. Çok isterse bile onu yemek yediğiniz alandan çıkarın. Asla vermeyin.

Kedilerin uzun ve sağlıklı bir biçimde yaşayabilmeleri için muhakkak ideal kilolarında olmaları gerekir. Bu nedenle kedinizin aşırı zayıf ya da kilolu olması sağlığını olumsuz bir hale sokacaktır. Bu nedenle onun kilosunu kontrol altında tutmanız gerekecektir. Bunu yapmak son derece kolay. Beslenme alışkanlıklarını düzenlemekle başlayabilirsiniz. Ama muhakkak bir veteriner hekime danışın.

Kedilerin günlük egzersiz gereksinimi olur. Onların oynamaktan delice hoşlandıkları oyunlarla egzersiz yapmalarını sağlamalısınız. Tüm bunların yanı sıra kedinize ilgi göstermeniz gerekiyor. Sevilmeyen bir kedi uzun süre yaşayamaz. Depresyona girebilir, anksiyete bozukluğu yaşayabilir. Kedi ömrü konusunda söyleyebileceğimiz en önemli şey de zaten budur.

Ona her daim ilgi ve sevgiyle yaklaşın. Onu sevdiğinizi bilsin ve hissetsin. Böylece daha huzurlu hissedecek. Daha keyifli biçimde yaşamış olacak.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.