Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Khao Manee Kedi Irkı Özellikleri

Abone Ol 
Khao Manee Kedi Irkı Özellikleri
990.00₺

642.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Khao Manee kedi ırkı Tayland’a özgüdür. Elmas gözlü kedi ve beyaz pırlanta gibi isimlerle de anılır. 14’üncü yüzyıldan bu yana varlığını koruyan Khao Manee kediler, özellikle uzak doğu ülkelerinde daha da yaygın.

Khao Manee Kedi Irkı Özellikleri Nelerdir?

Khao Manee kedi ırkı söz konusu olduğunda öne çıkan özellik, bu kedilerin bembeyaz tüylerle kaplı olmasıdır. Bu kedi aynı zamanda orta büyüklükte, çevik ve güçlü bir gövdeye sahiptir. Bacakları sağlam ve uzun, oval ayaklıdır. Başı orta büyüklüktedir, küçük, düz bir burnu ve belirgin elmacık kemikleri vardır. Kuyruğu tabanda uzun ve geniştir ve son olarak yuvarlak uçlu orta büyüklükte kulakları bulunmaktadır.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Khao Manee ırkı sadece beyaz olabilir. Bu nedenle bu cinsin farklı renkte tüyleri olan kedileri Khao Manee olarak tanınmaz. Bu kediler ayrıca mavi, yeşil veya kehribar rengi olabilen, hepsi çok parlak ve gösterişli gözlere sahiptir. Tıpkı Van Kedisi gibi bu kedilerin de göz renkleri birbirinden farklıdır. Bir gözü diğerinden farklı renkte olması da Khao Manee kedi ırkı için fark yaratan bir niteliktir.

Bu cinsin tüyleri kısa, yumuşak ve yoğundur. Tüy dökülmesi yok denecek kadar azdır. Ancak düzenli olarak kedi tarağı ile bakım önemlidir.

Khao Manee Kedi Irkı Mizacı Nasıldır?

khao manee kedi ırkı

Aktif, sevecen ve sosyal olarak kabul edilen Khao Manee kedileri, sahipleriyle çok güçlü bir bağ kurar. Çok oyuncu bir kedidir ve köpeklerin yaptığı gibi bir oyuncağı geri getirme yeteneğine sahiptir. Zekâsı, bu kediyi çok meraklı kılıyor. Sosyalliği, yabancılardan korkmaması, tam tersi, onları ağırlamak için onlara yaklaşması anlamına gelir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  European Shorthair Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Siyamların uzak bir kuzeni olan Khao Manee kedisi çok konuşkan olma, dikkat çekmek, mama yemek veya şefkat görmek için miyavlama eğilimindedir. Son olarak, çok obur bir kedi olarak görülmese de esnekliğini korumak ve fiziksel yeteneklerini canlandırmak için günlük egzersize ihtiyacı vardır. Bundan dolayı kedi tasması eşliğinde yürüyüşler mutlaka yapılmalıdır.

Khao Manee Kedi Irkı Ne Yer?

Khao Manee kedisi, özellikleri gereği çok özel ve spesifik bir beslenme düzenine ihtiyaç duymaz. Bu nedenle, kedilerin geri kalanında olduğu gibi mamalarının da organizmalarının doğru çalışması için gerekli besinleri içermesi gerekir. Bu sebeple de kaliteli kedi mamaları tüketmesi önemlidir. Kediler yeterince su içmeme eğiliminde olduğundan, yakınlarda görebileceği bir kap su bırakmak ve kuru mamasını yaş kedi maması ile birleştirmek yeterli olacaktır. Kedi yaşına bağlı olarak yaşamının evresine göre beslenmelidir.

Khao Manee Kedi Irkı Hangi Hastalıklara Yatkın?

Bu kedilerin, ırklarıyla ilişkili herhangi bir hastalık türünden muzdarip oldukları bilinmemekle birlikte, karakteristik beyaz tüyleri ve açık renkli gözleri nedeniyle, sağırlık riski altında olabilirler. Bu, üreme programları sayesinde cinste giderek daha az görülen bir şeydir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.