Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Piresi İnsana Geçen Bir Şey midir?

Abone Ol 
Kedi Piresi İnsana Geçen Bir Şey midir?
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi piresi insana bulaşır mı sorusunun cevabını birçok kedi sahibi merak ediyor. Biz de bugün bu soruyu detaylarıyla cevaplamak istedik. İlk olarak şunu söylemeliyiz: Kediniz dışarda geziyorsa pire kapma olasılığı yüksek olacaktır. Eviniz bahçe içerisinde ise de kedinizin pire kapma ihtimali artacaktır.

Yüksek bir evde oturanların kedilerine de pire bulaşabilir. Çünkü pireler, ayakkabılarla bile eve taşınabilir organizmalar olmaktadır. Pirelerin yaşama tutunmaları için beslenme kaynakları haline gelen kedi gibi evcil hayvanlara musallat olmaları lazımdır.

Kedinin üzerine kuluçkaya yatmış olan bir pire zamanla kediyi ısırmaya başlayacaktır. Kanını da emer. Kısa zamanda da üremeye başlar, çok hızlı ürediğini söylemek ise mümkündür. Kedi piresi kedilere bulaştığı andan itibaren tam 1 ay içerisinde üreyerek 3000’e dek çıkar. Müdahale edilmezse sağlık sorunlarına yol açar. Geç kalınmadan önlem alınması önemlidir.

Kedilerin düzenli bir biçimde aşıları yaptırılmalıdır. Ancak bu şekilde pirelerden ve parazitlerden uzak kalabilme şansı yakalarlar. Kedilerde en çok görülen normal pireler asla insanlara bulaşmaz. Fakat kedinize musallat olan pirenin cinsi kum piresiyse sizi de ısırabilir ya da kanınızı emebilir.

Kedi Piresi Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

Kedi Piresi

Pirelerinden Dolayı Kaşınan Bir Kedi

İlk olarak panik yapmamanız gerekir. Sakin ve dingin davranmalı, tüm adımları uygulayarak pireleri uzaklaştırmak için elinizden geleni uygulamalısınız. Birçok kedide kedi piresi görülebilir, bunun normal bir durum olduğunu unutmamanız gerekiyor.

Kediniz üzerinde pire olduğunu anladığınız andan itibaren yapmanız gereken ilk ve en önemli şey, bir kedi pire damlası almak olmalıdır. Ardından bu damlayı kedinizin ense bölgesine güzel güzel uygulamanız lazım. İsterseniz bu işlemi veteriner hekime de yaptırabilirsiniz.

Pire damlası, kedinizin ensesine tamamen yedirilmelidir. Kedinizin yalayamayacağı bir yer olmasına dikkat edin. Çünkü kediniz eğer bu ilacı yalar ya da yerse kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Yapabileceğinizi düşünmüyorsanız muhakkak bir uzmandan yardım alın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Depremi Hisseder Mi? Kedilerin Deprem Öncesindeki Davranışları

Bunun yanı sıra pire tarağı ile de kedi piresi temizleme işlemi yapılmaktadır. Bu tarakla kedinizi nazikçe tarayarak da pirelerin yere dökülmesini sağlayabilirsiniz. Tarak üzerine sirke damlatıp kullandığınızda daha iyi sonuçlar alabiliyorsunuz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.