Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Yavrusu Bakımı Hakkında İpuçları

Abone Ol 
Kedi Yavrusu Bakımı Hakkında İpuçları
396.75₺

341.55₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
675.00₺

649.55₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 2 kg

Ürünü İncele
651.21₺

369.50₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2619.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi yavrusu bakımı büyük bir özen gerektirir. Kedi temizliği hem kedilerin hem de insanların sağlığı için oldukça önemli bir konudur. Kediler, en temiz evcil hayvanlar olarak bilinmektedir. Kedilerin evde bakımı bu yüzden çok fazla kolaydır. Kediler günün büyük bir kısmını uyuyarak geçirirler. Kalan zamanlarında ise yiyecek yer, oyun oynar ve de tüy bakımlarını yaparlar. Sağlıklı kediler, tüy temizliğine çok önem verir. Kediler, tuvaletlerini kum kabına yapıp sonrasında ise üstünü örtme alışkanlığına sahip oldukları için titiz ev sahiplerine bile güçlük çıkartmayacak bir canlı olma özelliğine sahiplerdir.

Kedilerin Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Kedi yavrusu bakımı için en önemli aşamalardan biri temizlik konusudur. Kedilerin temizlenmesi mevzusunda kedilerin rutin temizlikleri birtakım durumlarda yeterli düzeyde olamayabilir. Bu durumlardan bazıları dış parazitler, deri hastalıkları ve kedinin dışarıdan herhangi bir pisliğe maruz kalmasına benzer durumlardan dolayı oluşabilmektedir. Kedilerin maruz kalmış olduğu bu benzer biçimde durumlarda acilen tedbir almanız ve kedinizin tüylerini temizlemek için banyo yaptırmanız yahut tüylerini tıraş etmeniz gerekmektedir.

Kedilerin temizliği yalnızca kedinin tüy temizliği ile değil muhit temizliği ile de yakından ilgilidir. Kedilerin bakımı ve de temizliği için kum kaplarının, mama kaplarının her daim temiz bir şekilde olması gerekmektedir. Su ve mama kapları her gün sıcak su ile yıkanmalıdır. Bu temizlikleri uyguladığınız esnada hiçbir kimyasal madde kullanmamaya özen göstermelisiniz. Kedilerin kum kapları da aynı şekilde her gün kum küreği ile temizlemeli ve gerektiği durumlarda da kumu tamamen değiştirmeyi unutmamalısınız. Kedinizin bakım ve temizlik rutinlerinden birisini aksatırsanız çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına sebebiyet vermiş olacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede Amerikan Kedi Cinsleri

Kediler Yıkanmalı Mı?

Kedi yavrusu bakımı hususunda banyo önem arz eder. Kedilerin temizliği mevzusunda kedi sahipleri, kedilerine banyo yaptırılıp yaptırılamayacağını oldukça merak ederler. Kedilerin düzenli aralıklarla ve de sık sık yıkanmaları önerilmez. Düzenli olarak tüylerinin taranması ve göz çevresi, kulak içi silinmesi şeklinde temizliklerinin yapılması yeterlidir. Banyo yaptırmak, zorunlu kalınmadıkça kediler için önerilmez. Bunun en geçerli nedenlerinden birisi ise kedilerin genelinin suyu sevmedikleri için strese girmeleri ve zamanla tüylerinde pire, kepek gibi oluşumların meydana gelmesinden kaynaklıdır. Kaliteli kedi banyo ve temizlik ürünleri için TIKLAYINIZ!

Kedilerin Rutin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kedi yavrusu bakımı sırasında pek çok detaya dikkat edilmelidir. Kedilerin rutin temizlikleri ve bakımı çoğu durumlarda kedilerin kendisi tarafınca sağlanır. Ancak rutin bakımların birtakım durumlarında kedi sahiplerinin de üstüne düşen görevler vardır. Kediler; rutin bakımlarında diş temizliği ve göz ve kulak temizliğini yapamazlar. Bu nedenden dolayı sık sık olmasa da gereksinim duyuldukça kedinizin gözlerini ve kulaklarını nemli bezler ile silmelisiniz. Kedi bakımı için gerekli olan her türlü araç ve gereci pet shop sayfamızdan temin edebilirsiniz.

Kediniz için kullanacağınız bakım ürünlerinin ve temizlik bezlerinin kedinizin derisinde tahriş oluşturmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu sebeple kediler için hususi olarak geliştirilen bakım ürünlerini tercih etmelisiniz. Kedi bakımında kedi sahipleri çevrenin hijyen ve temizliğinden de sorumludur. Kediler hijyen sorunları yaşanmış olan evlerde çeşitli hastalıklara yakalanabilmektedirler. Hayvan sağlığı ve insan sağlığı için tehlikeli olabilecek her türlü unsur ortadan kesinlikle kaldırılmalıdır.

Yavru Kedi Bakımları Esnasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedi yavrusu bakımı için bazı ipuçlarını dikkate almak, her şeyi kolaylaştırabilir. Her kedi sahibi, kedilerin nasıl bakılacağını en iyi koşullarda öğrenmek ve gereğini yerine getirmek ister. Kedi bakımı için yerine getirmeniz gereken detaylar genel anlamıyla şu şekilde olmaktadır:

  • Oldukça iyi ve kedinizin her özelliğine uygun olan bir kedi maması seçimi yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde çeşitli sağlık sorunlarının oluşumuna sebebiyet vermiş olma ihtimaliniz artabilecektir.
  • Kedi mama kabı ve kum temizlikleri düzenli aralıklarla temizlenmeli ve kesinlikle iyi bir şekilde yıkanmalıdır.
  • Kedinizin mutlu olabilmesi ve sıkılıp depresyona girmemesi için çeşitli kedi oyuncakları almanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra oyuncak temizliğinin de düzenli aralıklarla yapılması gerektiğini unutmayın.
  • Kediler, oyun esnasında saklanmayı çok severler. Bu nedenden dolayı kedinizin saklanabileceği rahat ve konforlu bir alan yaratmanız gerekmektedir.
  • Kedilerin tırnaklarını törpüleyebilmesi ve tırmanma ihtiyacını karşılayabilmesi adına çeşitli araç ve gereçleri temin etmeniz gerekmektedir.
  • Yavru kediler, yapıları gereği oldukça hassas ve bir o kadar da enerjik ve hareketli canlılardır. Bu özelliklerinden dolayı enerjilerini çok kısa bir süre içerisinde harcarlar ve kaybettikleri enerjileri geri alamadıkları takdirde çeşitli sağlık sorunlarının oluşma riski artar. Bu nedenden dolayı çeşitli besin değeri yüksek, vitamin ve mineral bakımından zengin ve de yavru kedinizin yaş, cinsiyet, temel ihtiyaçları gibi her türlü özelliğine uygun olarak üretilen bir kedi maması seçimi yapmanız gerekmektedir. Ayrıca bu mama seçimi esnasında güvenilir markaları tercih etmeniz gerektiğin, unutmamalısınız.
  • Kedinizin hijyenik bir ortamda yaşayabilmesi ve sağlıklı kalabilmesi için kedi kumu seçiminde de dikkatli davranmanız gerekmektedir. Dikkatli ve titiz bir araştırma sonucu kedinizin sağlığını olumsuz yönde etkilemeyecek ve temizlemesi kolay olan bir kedi kumu seçimi yapmanız gerekmektedir.
  • Kediniz için alacağınız taşıma kabı, mama kabı gibi çeşitli kedi malzemelerini kedinizin her türlü özelliğine uygun olacak şekilde almanız gerekmektedir. Aksi takdirde, yetişkin kedinizi oldukça küçük bir taşıma çantasına koyarsanız kediniz bu durumdan memnun olamayacak ve streslenme ihtimali de artabilecektir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede Evcil Kedi Cinsleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.