Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kedi Neden Ölür? Yavru Kedi Ölüm Sebepleri

Abone Ol 
Yavru Kedi Neden Ölür? Yavru Kedi Ölüm Sebepleri
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Yavru kedi neden ölür? Yavru kediler minicik görüntüleri ve sevimlilikleriyle sevmeden yapamadığımız, kalbimizi ısıtan, bizlere pozitif bir enerji veren mükemmel hayvanlardır. Yavru kediler sevimli oldukları kadar tıpkı bebekler gibi hassastırlar. Yavru kedilerin çoğu hayata tutunamazlar ve doğduktan hemen sonra birtakım dış etkenlerle ölürler. Doğduktan sonra ölen kedilerin birçoğu sokakta uygun olmayan koşullarda doğan yavru kediler olsa da ev ortamında doğan yavru kedilerin öldüğü de görülmektedir.

Yavru kediler doğduktan sonra onlara uygun olan koşullardan büyümeleri gerekmektedir. Yavru kedilerin ölüm sebeplerini bilmek onları koruyabilmek açısından önemlidir. Peki yavru kediler neden ölür? Bu sorunun cevabına birlikte bakalım.

Yavru Kedilerin Ölmesine Sebep Olan Durumlar Nelerdir?

Yavru kedi neden ölür? Aslında yavru kedilerin ölmesine sebep olan birçok durum vardır. Bazı yavru kediler annesinden bulaşan, doğuştan hastalıklar sebebiyle ölürler. Bazı kediler ise tamamen dış etkenlerden dolayı ölürler. Bir yavru kedi doğduğu andan itibaren bağışıklığının güçlenmesi ve metabolizmasının doğru bir şekilde çalışması için en az 2 ay boyunca anne sütü emmelidir. Anne sütünü emmeden yavru kedi annesinden ayrılırsa bu da ölümle sonuçlanabilir.

Eğer anne kedi yavrusuna karşı ilgisizse, çok fazla yavrusu varsa ve yeterince bütün yavrularına bakamıyorsa, anne kedinin sütü yavrularına yetmiyorsa bunlar da yavru kedinin ölmesine sebep olabilir. Annenin kedinin yavru kediye yetemediği koşullarda yavru kedi için dışardan bir müdahale ve sağlığına kavuşabileceği gıdalar sağlanmazsa maalesef yavru kedi hayatını kaybedecektir. Yavru kediler ilk doğduğu anda çok küçük oldukları için bir yerden diğer yere taşınırken yeterince dikkatli ve hassas davranılmazsa bu da yavru kedilerin ölmesine sebep olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  15 Maddede En Şirin Kedi Irkları

Yavru Kedilerin Ölmesi Nasıl Engellenir?

Yavru kedi neden ölür anlattıktan sonra bu kedilerin ölmesini nasıl önleyebiliriz ondan söz edelim. Yavru kedilerin çok hassas olduklarından bahsetmiştik. Yavru kedilerin ölme oranının çok yüksek olduğunu da söylemiştik. Peki onların ölmesini nasıl engelleyebiliriz? Yavru kedilerin ölmesini nasıl engelleyebileceğimizi bilmek, onların canlarını kurtarabilmemize fayda sağlayacaktır. Öncelikle kedilerin vücut ısıları hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.

Kedilerin vücut sıcaklıkları insanlarınkinden 2-3 dere daha fazladır ve yavru kedilerle ilgilenen bir anne kedi yoksa onlar vücut sıcaklıklarını korumakta zorlanırlar. Bu sebeple yavru bir kedinin yaşadığı alana kalın bir örtü ya da ısıtabilecek bir battaniyeye sarılmış sıcak su torbası koymanız onların vücut ısılarını kolaylıkla korumanızı sağlayacaktır.

Yavru bir kedilerin yaşayabilmesi için vücut sıcaklığının korunmasının yanında anne sütü de onlar için hayati önem taşımaktadır. Yavru bir kedinin doğduğu andan itibaren en az iki ay anne sütü içmesi gerektiğinden bahsetmiştik. Peki anne sütü içemeyen bir kedinin nasıl yaşamasını sağlayabiliriz? Kedilere verebileceğiniz süt tozları anne sütü kadar yüksek oranda besleyici olmasa da yavru kedinin ölmesini engellemek için tercih edilebilecek bir seçenektir.

Bu süt tozlarından hazırlanan mamaları bir enjektör yardımıyla yavru kediye vererek beslenmesine katkıda bulunabilirsiniz. Bu şekilde beslediğiniz kedinin tuvaletini yapabilmesi için karın bölgesine ve poposuna hafif masaj yapabilirsiniz. Bu işlem sonucunda tuvalet ihtiyaçlarını kolaylıkla giderebileceklerdir. Yavru kedinin ishal ya da kabızlık durumunda muhakkak bir veteriner ile iletişime geçmeniz gerekir çünkü yine bu durumlar yavru kedinin ölmesine sebep olabilir. Yavru kedi mamaları için TIKLAYINIZ!

Yavru Kediler Hakkında Bilinmesi Gereken Diğer Detaylar

İki aylıktan daha küçük olan kediler yürümekte zorlanırlar ve bulundukları yerden çok uzaklaşamazlar. Bu sebeple yavru kedinizin maması, suyu ve kumunun yakınlarında olması gerektiğini bilmelisiniz. Her ne kadar mamaları yakınlarında olsa da eğer anneleri yoksa beslenmeleri de oldukça zor olacaktır. Yavru kedileri ıslak mamalarla besleyebilirsiniz fakat kediniz onu bile yiyemeyecek kadar küçükse ona mamayı sıvı bir şekilde enjektör yardımıyla ya da biberonla vermeniz gerekir. Yavru kedilere süt vermekten kesinlikle kaçınılmalıdır çünkü süt yavru kedilerin sindirim sistemi sağlığı için faydalı değildir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Burun Akıntısı Nedenleri Nelerdir?

Anne sütü alamayan bir kedinin multivitamin takviye alması gerektiğinin de unutulmaması gerekir. Yavru kedilerin bir haftalıkken 2 saatte bir, iki haftalıkken 4-5 saatte bir, üç haftalık ve sonrasında da 6-7 saatte bir beslenmesi önem taşımaktadır. Yavru kedilerin ilk iki haftadan itibaren oyun oynamaları da onların kas ve iskelet gelişimi için oldukça önem taşımaktadır.

Yavru kedinizle oyun oynamak hem onun gelişimini olumlu olarak etkiler hem de aranızda kurduğunuz bağı güçlendirir. Kediler yuvarlanan, şıngırdayan birçok nesneyle oyuncak olarak oynamaktan çok hoşlanırlar. Ona alacağını oyuncakların yanında bir kâğıt parçasıyla bile onların oyun oynamasını sağlamanız mümkündür. Onlarla oynadığınız oyun yavru kedinizin hem fiziki hem de mental becerilerinin gelişmesini sağlayacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.