Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kediler Neden Kusar?

Abone Ol 
Yavru Kediler Neden Kusar?
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2040.55₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Yavru kediler neden kusar? Yavru kediler, sahiplenen kişiler için tam olarak evin küçük çocuğu olarak görülmektedir. Kedimizin sağlığı kötüye gittiğinde çok endişeleniriz. Peki, yavru kedilerin kusma nedenleri neler? Detayları inceleyelim.

Yavru Kedilerde Kusma Problemi

Yavru kediler neden kusar? Kediler, günümüzde en çok evcilleştirilen hayvanlar sıralamasında en başta gelmektedir. Bunun sebebi ise bu canlıların hem çok sevimli ve can dostu olması hem de ev ortamına en hızlı ayak uyduran hayvanlardan birisi olmasıdır. Kediler diğer hayvanlara kıyasla daha narin bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla kolayca hastalanabilirler.

Vücut dirençleri olması gerekenden daha az olduğu için kedilerin beslenmesine, yeme ve içmesine özellikle dikkat edilmeli ve kediler düzenli bir şekilde veteriner kontrolünden geçmelidir. Kediler, çeşitli hastalık belirtisi olarak genellikle kusma eyleminde bulunurlar. Unutulmamalıdır ki eğer böyle bir durum ile karşı karşıya kaldıysanız kedinizi en yakın zamanda bir veteriner hekime götürmeniz en doğrusu ve sağlıklısı olacaktır.

Yavru Kediler Neden Kusar?

Yavru Kedilerin Kusma Sebepleri Nelerdir?

Yavru kediler neden kusar? Yavru kedi kusma nedenleri şöyle sıralanabilir:

Yavru Kedilerde Mama Değişimi

Kedinize verdiğiniz mamanın ilk olarak güvenilir bir marka olmasına odaklanmanız çok önemli. Ayrıca, kaliteli kedi maması çeşitlerinin, patili dostunuzun damak tadına uyduğundan son derece emin olmanız gerekmektedir. Kedinizde sık sık mama değişikliği yaparsanız kedinizin vücudu bunu kaldıramayacak ve uyarı vermeye başlayacaktır. Bunun sonucunda kusma eylemi gerçekleşecektir Bu yüzden zor durumda kalınmadığı sürece sık sık mama değişikliği yapılmaması en doğrusu olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Elma Yiyebilir Mi?

Yavru Kedinin Yabancı Madde Yutması

Kediler, yaratılışları sebebi ile çok hareketli canlılardır ve dolayısıyla yememeleri gereken şeyleri yiyebilirler. Kedilerin yememesi gereken bazı besinler de vardır ve bunları yediklerinde birçok hastalık meydana gelebilir. Ayrıca, kedinizin oynaması için ona oyuncak sunarken dikkatli olmalı, kediler için özel olarak üretilen kedi oyuncakları ile oynamasını sağlamalısınız.

Yavru Kedi Paraziti Oluşumu

Yavru kediler neden kusar sorusunun bir başka cevabı da parazitler oluyor. Kedilerin bağışıklık sistemleri son derece zayıf olduğundan dolayı dışkılarında bazı durumlarda parazit ve solucan gözlemlenebilir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında en kısa sürede veterinere danışmak gerekmektedir. Kedide parazit belirtisi olarak kusma eylemi gerçekleşebilir.

Yavru Kedinin Tüy Yutması

Kediler varoluşları sebebiyle oldukça tüylü canlılardır ve sürekli kendilerini yaladıklarından dolayı tüylerini yutabilme oranları oldukça yüksektir. Tüy yumağı yutmasını önlemek amacıyla düzenli olarak kedinizi kedi fırçası ile taramanız kedinizin tüy yutmasını önleyecektir.

Yavru Kedilerde Mide Tıkanması

Kediler zaman zaman yabancı besinler yutabilirler ve bu da mide tıkanmalarına sebebiyet verebilmektedir. Mide tıkanması ciddi bir sorundur ve fark edildiği an bir veterinere danışılmalıdır.

Yavru Kediler Neden Kusar?

Yavru Kedilerde Hormonal Problemler

Yavru kediler neden kusar? Hormonsal sıkıntılardan dolayı kedinizde karaciğer problemi ve böbrek yetmezliği gibi hastalıklar oluşabilir ve bu hastalıkların oluşması nedeniyle kediniz kusma eylemini gerçekleştirebilir.

Yavru Kedilerde Depresyon

Kediler, hareketli oldukları kadar naif canlılardır. Bu yüzden evcil hayvanınıza karşı son derece nazik ve sevecen davranmanız gerekmektedir. Aksi takdirde istedikleri ilgiyi ve sevgiyi hissetmediklerinde üzülebilir ve stres yaşayabilirler. Kedinin depresyona girmesi, kusmasına da yol açabilir.

Yavru kediler neden kusar açıkladık. Kedilerin kusma sebepleri pek çok farkı nedenlerden olabilmektedir. Bunlardan bazıları tehlikeli bir durum yaratmazken bazıları ise ciddi hastalıklara sebebiyet verebilmektedir. Kedilerin kusma sebepleri olarak en yaygın sebepleri yazımızda belirtmiştik. Bu ve bu gibi durumlarla karşılaştığınızda en kısa zamanda kedinizi bir veterinere götürmeniz hem sizin için hem de evcil hayvanınız için en doğrusu ve sağlıklısı olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede En Sakin Kedi Irkları
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.