Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Ananas Yiyebilir Mi?

Abone Ol 
Kediler Ananas Yiyebilir Mi?
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kediler ananas yiyebilir mi? Kedi dostunuza bazı insan yiyecekleri sunarak, ona harika bir atıştırmalık deneyimi vadedebilirsiniz. Meyveler, kediler için sağlıklı bir ödüldür. Peki, kediye ananas verilir mi?

Kediler Ananas Yiyebilir Mi? Yiyemez Mi?

Kediler Ananas Yiyebilir Mi?

Kediler ananas yiyebilir mi sorusu, evcil kedi sahiplerinin merak ettiği hususlardan biridir. Evet, kediler ananas yiyebilir. Ananas, kediler için güvenli bir meyve kabul edilir. Ancak, kedinizin beslenmesinde kedi maması temel bileşen olmalıdır. Çeşitli sebze ve meyveleri de kedilere sunarak, evcil dostunuzun beslenmesini zenginleştirebilirsiniz. Meyve ve sebzeler, kedi beslenmesinin %10’unu oluşturmalıdır. Ayrıca ananası kedinize ara sıra vermelisiniz. Miktarı abartmamaya özen göstermelisiniz. Diğer meyve seçenekleri arasında çilek ve armut da kedilerin favorisi olarak öne çıkar.

Ananasın Kedilere Faydaları Nelerdir?

Kediler ananas yiyebilir mi açıkladık. Şimdi de ananasın kedilere faydalarından söz edelim. Ananas, tropikal bir meyvedir. Protein, lif, B vitaminleri, folik asit, kalsiyum ve karbonhidrat yönünden zengindir. Ananasın kedilere faydaları genel olarak şunları kapsar:

  • Yapısındaki liflerden dolayı kedilerin kabız olmasını önler ve kabızlık problemine kesin çözüm sunar.
  • Kedilerde hipertansiyonu önler.
  • Ananas bol miktarda su barındırır. Bu yüzden de kedilerin nemli kalmasına izin verir.
  • Antioksidan takviyesi sağlar.
  • Kedilerin bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kedilerin kemik sağlığını teşvik eder.
  • Ananas, pıhtılaşma önleyici niteliklere sahiptir. Bu sebeple de kedilerin kalp hastalığına yakalanma riskini minimize eder.
  • Kedilerin proteini sindirmelerine yardımcı olur.

Kedilere Ananas Nasıl Verilir?

Kediler ananas yiyebilir mi diye merak edenler için bir başka önemli noktaya değinelim. Düzgün bir şekilde sunarsanız, kediniz ananasın faydalarını elde edebilecektir. Kedinize vereceğiniz ananas olgun olmalıdır. Aksi durumda meyvenin tadı çok asidik, posası ise çok sert olur. Bu da kedinizde kaşınma hissine yol açabileceği için ananasın kabukları mutlaka soyulmalıdır. Küçük dilimler halinde ananası kedi mama kabı içine koyarak, kedinize verebilirsiniz. Minik kareler şeklinde ananası doğrayabilir ya da püre kıvamına da getirebilirsiniz.

Kediler Ne Kadar Ananas Tüketebilir?

Kediye verilecek olan ananasın porsiyonu, hayvanın ağırlığına ve büyüklüğüne bağlıdır. Fakat, ananasın yapısındaki şeker miktarı nedeniyle, bu meyve kedilere aşırı miktarda verilmemelidir. Kedinizin durumuna göre ona ananas verebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki bilgileri dikkate alabilirsiniz:

  • İki kiloluk bir kedi: Her seferinde yaklaşık 20 gram olmak üzere yalnızca iki parça kadar ananas verilmelidir.
  • 2-5 kilo arasındaki bir kedi: Evcil kedinize 50 gram ananas verebilirsiniz.
  • 7-10 kilo arasındaki bir kedi: Her seferinde 80 gram kadar ananas tüketebilir. Çok fazla şeker barındırdığı için kilolu kedilere daha az miktarda sunulabilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Amerikan Bobtail Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?

Kediler ananas yiyebilir mi diyorsanız; şu detayları da unutmamalısınız: Kedi dostlarımız doğal ananas yiyebilirler. Ancak ananas suyu, ananaslı jöleler, kekler, şekerlenmiş diğer gıdalar kedilere zararlıdır. Bu nedenle de kedinize ananası tek başına vermeniz en doğrusu olacaktır. Evcil dostunuzun büyüklüğüne uygun olan porsiyonlarda ona ananas sunabilirsiniz. Sık olarak kedinize bu meyveyi vermektense ara sıra atıştırmalık amacıyla verebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.