Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Depresyona Girer mi?

Abone Ol 
Kediler Depresyona Girer mi?
3430.00₺

2078.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kediler depresyona girer mi sorusunun yanıtı sıklıkla araştırılır. Peki, kedilerde depresyon olur mu? İşte detaylar…

Kediler Depresyona Girer mi? Girmez mi?

Kediler Depresyona Girer mi?

Kediler depresyona girer mi sorusunun cevabı, özellikle de yeni kedi sahipleri tarafından merak edilir. İnsanlar çeşitli travmatik olaylar sonrasında depresyona girebilir. Bu durum kediler ve diğer hayvanlar için de geçerlidir. Kediler de bir kaybın veya yokluğun farkına varır. Bu durumlarda üzgün hissedip depresyona girebilirler. Depresyonlarını ise dile getiremedikleri için davranışları ile belli ederler. Bu nedenle günlük rutinlerinde ve hareketlerinde değişiklikler gözlenir. Çok mama yeme, az mama yeme, bir köşeye saklanma ve korkma gibi davranışlar bu değişikliklere örnektir.

Kedilerde Depresyon Nedir?

Kediler Depresyona Girer mi?

Kediler depresyona girer mi açıkladık. Peki, kedi depresyonu nedir? Kedilerin depresyon dönemlerindeki duygusal değişiklikleri insanlardan daha farklıdır. Ancak temel olarak her iki depresyon da kişinin ve hayvanın günlük yaşamını etkiler. Depresyonda olan kedilerde hareketsizlik, iştah kaybı, tüy dökme, temizliğini yapmama ya da fazla yapma gibi durumlar ortaya çıkar. Kedilerde depresyona sağlık sorunları, aileden birini kaybetmek, yaşam alanı değişikliği ve rutinlerdeki değişiklikler sebep olabilir.

  • Kediler aileden biri vefat ettiğinde ya da evden ayrıldığında bu durumun farkında olur. Bu nedenle bu durumda ruh hallerinde değişiklik olabilir ve depresyona girebilirler.
  • Kediler yaşam alanları ile bir bağ geliştirir. Bu yüzden bu alandan başka bir yere taşınmak onları etkiler. Özellikle daha dar ve kısıtlı hareket alanı olan bir yere taşınmak ciddi depresyona neden olabilir.
  • Rutinlerdeki değişiklikleri anlamakta zorlanan kediler terk edilme korkusu yaşayabilir. Özellikle çok fazla yalnız bırakılan kedilerde bu durum çok fazla gözlenir. Ne olup bittiğini anlamadıkları için depresyona girebilirler.
  • Çeşitli sağlık sorunları veya bir organın kaybı nedeniyle hareketleri etkilenen kediler için bu üzücü bir deneyim olur. Bu durumlarda ruh halleri etkilenir ve depresyona girebilirler.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Ne Kadar Uyur? Kediler Neden Çok Uyur?

Depresyondaki Kedilere Ne İyi Gelir?

Kediler depresyona girer mi diyenler için diğer önemli hususlardan söz edelim. Kedilerin depresyondan çıkmaları ve ruh hallerini düzenlemeleri için sahiplerinin yapması gereken birkaç şey vardır. Bu davranışlar ile kediler kendilerini daha iyi hisseder.

Depresyon durumunun tedavisi için depresyonun nedenini bilmek önemlidir. Bununla beraber birtakım davranışlar da depresyondaki kediye iyi gelir. Depresyondaki bir kediye bol bol sevgi ve ilgi vermek gerekir. Kucağa alıp sevmek, tüyleri ile oynamak onlara çok iyi hissettirir.

Kedilerin oynamayı sevdiği çeşitli oyuncaklar alınabilir. Bu oyuncakları kullanarak kediler ile vakit geçirilmelidir. Kedilerin tüketebileceği çeşitli yemekler ile dikkatini çekmeye çalışılmalıdır. Kediler için özel olarak oluşturulmuş ve onlara özel frekansa sahip olan sakinleştirici müzikler açılmalıdır.

Kedilerde Depresyon Tedavisi

Kedilerde depresyonun tedavisinde en son çözüm olarak ilaç kullanılır. Ondan önce kedi ile etkileşim kurmaya çalışmak gerekir. Bunun için kedilerin bakımı zamanında yapılmalı ve onlara bolca sevgi verilmelidir. Ayrıca çeşitli oyuncaklar kullanarak onlarla oyun oynamaya çalışmak önemlidir.

Bunları kedilerde rutin duygusu ve zihinsel uyarım için kullanmak lazım. Ancak depresyondaki bir kedi tüm bunları reddediyorsa ilaç tedavisine başlanmalıdır. Veteriner hekime danışılarak uygun bir ilaç seçilmelidir. Sonrasında çok uzun süre olmayacak şekilde bu ilaç kedilere verilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.