Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Elma Yiyebilir Mi?

Abone Ol 
Kediler Elma Yiyebilir Mi?
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Kediler elma yiyebilir mi? Bazı sebze ve meyvelerin kedilere sunulması, onların çok daha sağlıklı olmalarına imkân tanır. Bazı sebze ve meyveler var ki, kedilerin genel vücut sağlığını optimal anlamda teşvik eder. Öyleyse, kedilere elma verilir mi?

Kediler Elma Yiyebilir Mi? Yiyemez Mi?

Kediler Elma Yiyebilir Mi?

Kediler elma yiyebilir mi açıklayalım. Elma, lif, antioksidanlar ve sağlığa yararlı bileşikler açısından çok zengin bir besin olduğu için kedilerin yiyebileceği meyveler listesinde yer alır. Sindirimi iyileştiren ve bazı sindirim süreçlerine yardımcı olabilen bir besindir. Ancak belirli bir tehlikesi vardır: çekirdekler. Bunun nedeni siyanür içermeleridir. Bundan dolayı kediye elma verilecekse küçük porsiyonlar halinde sunulmalı ve kesinlikle elmanın çekirdekleri çıkarılmalıdır.

Elma, menşei Orta Asya bölgesinde olan, dünya çapında yetişen bir meyvedir. Önce Avrupa’ya yayıldılar ve daha sonra Avrupalı ​​yerleşimciler sayesinde Amerika’ya ulaştılar. İnsanlar tarafından sıklıkla tüketilen elma, kedilere de güvenle sunulabilir. Fakat, yukarıda da söz ettiğimiz gibi evcil hayvanlara elma verilmeden evvel çok dikkatli olunmalıdır.

Elma kediler için istenmeyen bir meyve değildir. Tam tersine kedinize verebileceğiniz en iyi meyvelerden biridir. Kediye ölçülü miktarda sunulması önem arz eder. Çünkü vücudu büyük miktarlarda karbonhidrat sindirmek için değil, et ve hayvansal yağları sindirmek için tasarlanmış bir kedi için yüksek miktarda şeker içeren meyveler zararlı olabilir. Elma da hem karbonhidrat hem de şeker açısından yoğundur.

Elmanın Kedilere Faydaları Nelerdir?

Kediler elma yiyebilir mi açıkladık. Şimdi de bu leziz meyvenin kedilere yararlarından bahsedelim. Elma, yüksek su yüzdeleri nedeniyle çok fazla hidrasyon sağlayan bir meyvedir. C vitamini ve B grubu vitaminlerin iyi bir kaynağıdır. Bundan dolayı sayısız besinsel faydaya sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Çimi Nedir? Gerekli Midir?

Aynı zamanda kalsiyum, fosfor ve potasyum gibi çok sayıda mineral içeren bir meyvedir. Flavonoidler, antioksidanlar ve polifenoller içeriği ile öne çıkar. Aynı şekilde içerisinde astım, kalp-damar ve kas rahatsızlıkları ve artrit gibi hastalıkları önleyen quercetin adı verilen bir fitokimyasal içerir. Elma, yağların sindirimini çok daha kolay hale getiren asitler barındırır. Bu asitler ise tartarik asit ve malik asittir.

Ek olarak, elmalar yüksek oranda lif içerir. Bu nedenle dışkı birikmesini kolaylaştırarak kabızlığı önler. Bağırsak iltihabını ve aşırı nemi azalttığı ve kedileri dışkı oluşturmaya teşvik ettiği için son derece faydalı bir meyve olarak kabul edilir.

Kedilere Elma Ne Kadar Verilir?

Kediler elma yiyebilir mi diyenler için bir diğer önemli husustan bahsedelim. Kediler elma yiyebilir ama ölçülü olarak. Kedinize kedi maması verdiğiniz zaman ihtiyaç duyduğu besinlerin büyük bir kısmını ona sunmuş olacaksınız. Diğer yiyecekler ise kedinin günlük kalori alımının %10’unu geçmemelidir. Kedinizin büyüklüğüne bağlı olarak ona haftada birkaç parça kadar elma vermeniz yeterli olabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.