Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Neden Kusar ve İshal Olur? Kedilerin Kusma ve İshal Olma Nedenleri

Abone Ol 
Kediler Neden Kusar ve İshal Olur? Kedilerin Kusma ve İshal Olma Nedenleri
1100.00₺

827.53₺

Enjoy Multi Colour Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
651.21₺

369.50₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
990.00₺

538.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kediler neden kusar ve ishal olur?  soruları kedi bakımını üstlenen hayvanseverlerin sık dile getirdiği problem arasındadır.  Bu içeriğimizde Kediler neden kusar ve ishal olur? değineceğiz.

Kedilerin Kusması ve İshal Olması

Kedi bakımı üstlenen birçok hayvan dostunun karşılaştığı sorunlardan biri, sahiplendiği kendinin kusmasıdır. Bu durumla karşılaşan kişiler, kedilerin kusma nedenleri hakkında bilgi sahibi olmak için sorunun önemli bir nedenden dolayı olup olmadığını araştırmaktadır.

Bakımını üstlendiğiniz dostunuz, farklı nedenlere bağlı olarak kusar veya ishal olabilir. Bu nedenler arasında önemli sağlık sorunları olabileceği gibi, basit sebeplerde bulunabilir. Kediler neden kusar ve ishal olur? Sorusuna dair ihtiyacınız olan bilgileri, yazının devamında bulabilirsiniz.

Kediler Neden Kusar?

Kediler neden kusar ve ishal olur?

Yatan Bir Kedi

Kedilerin kusmasını, ishal probleminden ayrı değerlendirmek gerekir. Çünkü kusma daha basit sebeplerle de gerçekleşebilirken, ishal için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Kediler neden kusar? Sorusuna kısaca cevap verecek olursak;

  • Yaşadığı ameliyat sonrasında meydana gelen bulantılar
  • Kullanmış olduğu herhangi bir ilacın yan etkisi
  • Viral enfeksiyonlar
  • Yediği besinlerin zehirli olması veya kusmaya neden olacak düzeyde bayat olması
  • Akut böbrek ve karaciğer yetmezlikleri
  • Bağırsak parazitleri ve çeşitli sindirim sistemi problemleri
  • Yutmuş olduğu tüy ve oyuncak gibi nesneler
  •  Farklı içerikleri bulunan mamalar arasında ani değişim yapmak
  •  Aşırı derecede yan yetki yapabilecek besinler tüketmek
  •  Mide ve sindirim sisteminde yaşanan enfeksiyonlar

Kedilerin kusma nedenleri arasında gösterilebilir. Kedinizde kusma ile birlikte aşağıdaki belirtileri de görmeniz, ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir. Bu yüzden, vakit kaybetmeden veteriner hekime götürmeniz daha faydalı olacaktır.

  • İshal
  • Ani ve aşırı kilo kayıpları
  • İştahsızlık
  •  Enerjisinde düşüklük ve uyuşukluk
  •  Kusmukta kan görülmesi
  •  Uykusuzluk
  •  Aşırı miyavlama
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Büyük Evcil Kediler

Yukarıdaki bilgiler kediler neden kusar? Sorusunun olduğu kadar, kediler neden sıvı kusar? Sorusunun da cevapları arasındadır. Kusmanın uzun süre devam etmesi ve sık tekrarlaması, özellikle diğer belirtiler ile tehlikeli olabilir.

Kediler Neden İshal Olur?

Kediler Neden İshal Olur?

Sırt Üstü Yatam Bir Kedi

Kedilerin ishal olma nedenleri arasında, başta sindirim sistemi rahatsızlıkları olmak üzere farklı problemler gösterilebilir.

Kediler neden mama kusar? Sorusuna verdiğimiz cevapların neredeyse tamamı, kediler neden ishal olur? Sorusuna da verilebilir. Ancak ishal, genellikle daha ağır hastalıkların semptomu olarak görülmelidir. Gıda zehirlenmesi, bağırsak ve mide enfeksiyonları hatta bu organlarda oluşan kanserler, ishale sebep olabilir.

Kedilerin Kusma Şekilleri Nasıldır?

Kedilerin kusmaları mama ve sıvı olmak üzere, iki farklı şekildedir. Bu iki şekilde de nedenler genellikle aynı olabilir. Ancak sıvı kusmalarında mide kapakçığının düzensiz çalışması önemli bir nedendir. İnsanlarda da reflü olarak bilinen bu rahatsızlıkla birlikte, çeşitli mide sorunları sıvı kusmaya sebep olabilir.

Kedilerde Kusma ve İshale Karşı Neler Yapılabilir?

Dostunuzda bu tür sorunlar bulunuyorsa, kısa bir süre gözlem yapmak atacağınız adımı belirleyecektir. Şayet kusma veya ishal uzun süre ve anormal bir şekilde devam ediyorsa, doğrudan veterinere götürmeniz önemlidir. Normal düzeyde yaşanan bu problemler, genellikle önemli bir rahatsızlığı işaret etmeyecektir.

Nadiren görülen sorunlarda kusmukta kan gibi şeyler yoksa, bir süre bekleyebilirsiniz. Bu süreçte taze ve daha sağlıklı gıdalarla dostunuzu besleyebilir, yaşam alanında iyileştirmeler yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.