Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Neden Sahipleriyle Uyur?

11.03.2021
2.663
Abone Ol 
Kediler Neden Sahipleriyle Uyur?
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Bugün çok sorulan bir sorunun her bir cevabını paylaşıyor olacağız. Kediler neden sahipleriyle uyur? Bunu her kedi yapar mı? Yaparsa da neden yapar? Hepsi ve daha fazlası için yazımızı okumaya devam edin! Kediler uyumaya bayılan varlıklardır. Öyle ki gün içerisinde saatlerce uyurlar.

Uykuyu bu denli fazla seven kedi dostlarımız, bazı zamanlar sahipleri ile beraber uyumayı isterler. Bunun birçok nedeni olur. Haydi gelin bu nedenlere beraber göz atalım. İlk konumuz; kedilerin daha kuvvetli bir bağ kurmak istediği için sahipleriyle beraber uyuması oluyor.

Kediler Daha Kuvvetli Bir Bağ Kurmak İçin Sizinle Uyur

Kedilerle kurulmakta olan bağ, köpeklerden biraz daha farklıdır. Çünkü kediler, tamamen bağımsız bir ruha sahip olurlar. Kedilerin özellikle sevgi dilediği anlar, çoğunlukla hayvan sever kişilere daha güzel gelir.

Kediniz sizden ilgi istediği zaman uyku saatinde yanınıza gelirse onun sizinle uyumasına izin vermelisiniz. Bunun sonucunda gereksinim duyduğu güven ve alakayı alarak bağınızın güçlenmesini sağlayacaktır.

Masaj Yapmak Amacıyla Kedilerin Yatağa Gelmesi

Kediler neden sahipleriyle uyur?

Sahibinin Yanında Yatan Bir Kedi

Kediler henüz yavru oldukları dönemde annelerinden süt emebilmek amacıyla anne karnına masaj yaparlar. Hem annelerine süt almak istediklerini iletiyorlar hem de emerken süt akışını da hızlandırmış oluyorlar. Bunun sonucunda kendini güvende hissediyor. Size de bu yüzden masaj yapmak istiyor. Kedilerin masajı on dakika kadar devam eder. Sonrasında da yanınızda uyurlar. Kediler neden sahipleriyle uyur konumuza devam ediyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hayvanlarda Parazit Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Vücudunu Sıcak Tutma Amacıyla Kedilerin Sahipleriyle Beraber Uyumaları

En çok da kış aylarında kediler ısınmak için sıcak yerlere giderler. Bu sıcak yerlerden bir başkası da sizin yanınızdır. Eğer yanınıza gelirse onu sakın kovmayın, üzülebilir. Onunla beraber uyuyun. Zaten muhtemelen sizden önce uyanıp içeri gidecektir.

Kedilerin Uyku Düzenini Sahibine Göre Ayarlama Durumu

Kediler genel olarak gündüz uyur ve sabahın ilk saatlerinde uyanırlar. Bu uyku düzenleri doğalarıyla alakalı olmaktadır. Uyanık kaldıkları zaman dilimleri genelde avlanma saatleri olur. Fakat bazen kedilerin uyku düzeni bunun tam tersine de dönebilir. Sizin gibi gündüz uyanarak geceleri uyanabildikleri de olur. Bu aslında sizi örnek aldıklarını gösterir. Fakat biz bunu seveceğinize inanıyoruz.

Kedilerin Sahiplerini Uyandırmaları Durumu

Şayet rutin bir uyku düzenine sahipseniz kediniz de nerde ne yapacağını artık öğrenmiştir diyebiliriz. Mesela sabah vaktinde çalar saatle beraber uyandığınız zaman kediniz sizinle uyusa da başka yerde uyusa da saat çaldığı an uyanamıyor iseniz, kediniz yanınıza gelir ve siz kalkana dek miyavlar. Bu davranış esnasında hem size alarmı hatırlatır hem de benimle neden ilgilenmiyorsun dercesine bağırır. Zamanınız varsa onu sevmeden evden çıkmayın deriz. Kediler neden sahipleriyle uyur konumuza tüm hızıyla devam ediyoruz…

Kedilerin sahipleri ile niçin uyumak istediği mevzusundaki genel gözlemler tam olarak bu şekildedir. Fakat bu gözlemler dışında gelişen birtakım durumlarda da kediler sahiplerinin yanında uyumayı dileyebilir. Kedinizi düzenli bir şekilde veteriner hekime götüren biriyseniz, sağlık sorunu da yoksa sizinle uyumasının herhangi bir kötü kısmı olmayacaktır.

Fakat herhangi bir rahatsızlıktan ötürü yanınıza geldiğini düşünmekteyseniz zaman kaybetmeden problemi yok etmeniz gerekmektedir. Kedinizi veteriner hekime götürmek kedinizin sağlıklı olması açısından son derece önemli bir mevzu olarak dikkat çeker.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Ömrü Ne Kadar Olur?

Kediler Kucakta Uyumayı Neden Çok Seviyor?

Kediler uykuya bayılan hayvanlardır. Günde on altı saat uyurlar. Uykuya bayılan bu hayvanlar bazen sahiplerinin kucağında uyumak isterler. Ama kediler neden sahiplerinin kucağında uyur sizce? O halde sizlere detayları anlatalım ve siz de bunun nedenlerini öğrenin.

Kendilerini güvende hissettikleri için kucağınızda uyurlar. Çünkü bebek kediler annelerine düşkün olurlar. Şayet sizin de kediniz yavruysa ve annesinden uzaktaysa, sizi annesi sanıyor olma ihtimali vardır. Kediniz kucağınızda uyuduğu zaman kendini güvende hisseder. Sizinle temas kurarken kendini rahat hisseder. Kendini rahat hissetmek isteyen kedi, sahibinin kucağında uyur. Kediler neden sahipleriyle uyur biliyor musunuz?

Elbette vücut sıcaklığını kullanabilmek amacıyla uyur. Hayvanlar güneş ısısıyla ısınmayı severler. Evcil olan hayvanlar da bazen güneşten imkanı bulsa bile her zaman bunun mümkünatı olmaz. En çok da gece vaktinde ısıyı başka yer arar. Durum böyle olunca sizin kucağınızı seçer. Bazen de sizi iyi hissettirmek için kucağınıza gelirler. Bu durum aslında kedinizle aranızda olan bağ ile alakalıdır. Sevgi bağı kimi kedi ve sahiplerde gelişmezken, kimilerinde fazlasıyla gelişmiş şekilde olur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.