Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Pirinç Yiyebilir Mi?

Abone Ol 
Kediler Pirinç Yiyebilir Mi?
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2036.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kediler pirinç yiyebilir mi? İnsanlar gibi hayvanlar açısından da besleyici özelliğe sahip olan pirinç, özellikle kedilerin besinlerine eklenmesi gereken gıdaların başında gelmelidir. Kediler pirinç yer mi? Sorusu ise kedi sahiplerince son zamanlarda en çok merak edilen konuların başında yer alıyor. Kedilere eğer pirinç vermek istenirse, mutlaka pirincin pişmesi gereklidir. Besin bakımından zengin olan ve özel olarak formüle edilen kedi mamalarının içerisine konulan pirinç ise kedilerin daha iyi ve düzenli şekilde beslenmelerine yardımcı oluyor.

Kediler Pirinç Yiyebilir Mi? Yiyemez Mi?

Kediler Pirinç Yiyebilir Mi?

Özellikle kaliteli bir kedi maması tercih etmek isteyen sahipler, içeriğinde mutlaka pirinç olan mamaları tercih etmelidirler. Bu durumun kedilere sağlık açısından birçok faydaları vardır. Tabi ki kedilere verilmesi gereken ve içeriğinde pirinç katkısı olan mamalar, kedinin cinsine göre de bazen farklılıklar gösterebilir. Çünkü her cins kedi, içeriğinde pirinç olan mamayı yemeyeceği gibi bazı ev kedileri ise bu mamalara bayılır ve iştahlı bir şekilde tüketebilir. En önemli husus ise kedinize içeriğinde pirinç olan mamaları vermeden önce, veteriner gibi uzman olan kişiye danışmalısınız.

Kedilere Verilen Pirincin Faydaları Nelerdir?

Kediler pirinç yiyebilir mi diyenler için diğer önemli noktalara değinelim. Kediye ister evinizde pişirdiğiniz pilavdan isterseniz de içerisinde pirinç bulunan mamalardan verebilir ve onların sağlığının daha iyi bir şekilde olmasını sağlayabilirsiniz. Çünkü kedilerin başta beyaz pirinç olmak üzere kahverengi pirinci tüketmesi, onların daha düzenli ve sağlıklı şekilde beslenmesine destek olur. Bu durum hem kedileri hem de kedi sahiplerinin mutlu olmasını sağlar.

Kedilere verilen pirinç ise kendilerine şu faydaları sağlar:

  • Protein açısından zengin olan pirinç, kedilerinizin dış parazitlerden korunmasını ve düzenli olarak büyümesini sağlar.
  • Kediler için önemli olan B1 ve B6 vitaminleri pirinç içeriğinde olduğu için kendilerinin evin içerisinde stresten uzak kalmalarını ve daha mutlu olmalarına sebebiyet verir.
  • Pirincin içerisinde bulunan demir ve magnezyum, kedilerin kemik yapısına fayda sağlar.
  • Lifli bir gıda olan pirinç kediler için faydalıdır ve onların tuvaletlerini daha kolay şekilde yapmalarını sağlar.
  • Dozu aşılmadan kedilere verilen pişmiş pirinç ise kedilerin kabız ve ishal gibi bağırsak hastalıklarından korunmasını sağlar.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedim Çok Su İçiyor, Ne Yapmalıyım?

Kedilerin yaş mama öğünlerine eklenen beyaz pirinç, aynı zamanda kedilerinizi uzun süre tok tutar ve aşırı kilo almalarını önler. Aşırı kilo almayan kediler ise daha sağlıklı olduğu gibi muhtemel hastalıklardan da korunmuş olur.

Midesi Bozuk Olan Kedilere Pirinç Verilmeli Midir?

Kediler Pirinç Yiyebilir Mi?

Kediler pirinç yiyebilir mi açıkladık. Peki, midesi bozuk olan kediye pirinç verilir mi? Kedilerin bazen yedikleri kalitesiz mamalardan dolayı mideleri bozulabilir ve yemek seçebilirler. Böyle durumlarda ise kedi sahiplerinin sorumlulukları bir kat daha fazla artmış olur. Mide ve bağırsak sorunları olan kedilere pirinç verilmesi, onlar için bir sorun teşkil etmez. Aksine mide rahatsızlığı olan kedilere pişmiş olan beyaz ve lif açısından zengin olan kahverengi pirinç verilebilir.

Düzenli olarak verilen pişmiş pirinç ise kedilerin midesinde olan mikropların gitmesini ve zamanla da kedilerin daha sağlıklı bir şekilde görünmelerini sağlar. Midesinden rahatsız olan kedinize pirinç ve pirinç ilaveli mama verirken, mutlaka uzman veterinere danışmanız gereklidir. Kedi sahipleri ayrıca midesinden rahatsız olan kedilere yemek porsiyonlarını gerekli ölçülere uyarak vermelidirler. Yavru kedilere de pişmiş olan pirinç ağırlıklı olarak yaş mamalar ile gerekli ölçülerde verilebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.