Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Süt İçer Mi? Kediye Süt Verilir Mi?

Abone Ol 
Kediler Süt İçer Mi? Kediye Süt Verilir Mi?
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Kediler süt içer mi sorusu, birçok kedi sahibinin cevap aradığı konulardan biridir. Kedilerin sütü sevdiğine ve süt içebileceğiniz dair genel bir görüş vardır. Genellikle sokak kedileri ve yavru kediler süt ile beslenir. Ancak bu davranış kimi zaman olumsuz sonuçlara neden olabilir. Kedilerin süt içmesi bazı durumlarda oldukça sakıncalı olabilmektedir. Bu nedenle de evcil dostunuza süt vermeden önce belli koşulları bilmeniz önemlidir.

Kediler Süt İçer Mi?

Kediler sütü çok sever. Ancak onların süt içmesi kimi durumlarda tehlikeli olabilir. Kedi dostlarımız, sütün içeriğinde yer alan laktozu yani süt şekerini sindiremezler. Bu besin içeriğini sindirebilecek kadar enzim barındırmazlar. Bu nedenle de kedilerde çeşitli rahatsızlıkların görülmesi mümkündür. Özellikle de yavru kediler bu durumdan büyük ölçüde etkilenebilmektedir. Verilecek olan sütün içeriğine dikkat etmek bu yüzden oldukça büyük öneme sahiptir.

Kediler Süt İçer Mi

Kedilere Nasıl Süt Verilmeli?

Kediler süt içer mi? Kedilere nasıl süt verilebilir? Kedilere verilecek olan sütün bozuk olmaması şarttır. Her tüketim ürününde olduğu gibi sütte de tazeliğe önem vermek gereklidir. Bozuk süt ürünleri kedilerde ölümcül rahatsızlıklara sebep olabilir ve ciddi mide rahatsızlıklarını ortaya çıkarabilir.

Kedilere verilecek olan sütün laktozsuz olması gereklidir. Laktozsuz sütler, kedilerin tüketimi için uygun olan sütlerdir. Bu sütlerin içeriğinde kedilerin sindiremediği laktoz yer almadığı için kedilerde rahatsızlık yaratmaz. Kolay sindirilebilir içeriği kedilerin sindirim sorunu yaşamasına engel olur.

Süt şekeri olarak bilinen laktozu içermeyen sütler insanlar tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. İnsan vücudunda da tıpkı kedilerde olduğu gibi rahatsızlığa neden olabilen süt, kedilerin çeşitli rahatsızlıklara sahip olmasına neden olacağı için yoğun miktarda verilmemelidir.

Süt Kedilerde Hangi Rahatsızlıkları Meydana Getirir?

Kedilerin süt tüketimi, genellikle ishale neden olur. Laktozla beslenen mikroorganizmalar, sindirilemeyen yoğun laktoz nedeniyle üreyerek kedilerde ishal meydana getirir. Kedilerin uzun süreli şekilde ishal olmasına neden olabilen bu durum, halsiz düşmeye ve daha ağır rahatsızlıklara sahip olmaya da yol açar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Alerjisi Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Kediler Süt İçer Mi

Kedilerin yoğun şekilde süt tüketimi; mide ağrılarına ve gaz problemlerine yol açar. Mide ağrıları kedilerin sürekli miyavlamasına neden olabilir. Süt içen kedinizde böyle bir problem ile karşılaşırsanız duruma bağlı olarak veterinere başvurmanız gerekebilir.

Yavru kedilere süt verilmesi çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bağışıklık sistemi yetişkin kedilere göre daha güçsüz olan yavru kedilerin süt tüketmesi, ölümcül hastalıklara sahip olmalarına yol açabilir. Yalnızca ağrı ya da ishal yaşamayabilirler. Bu nedenle de yavru kedilere süt vermek doğru olmayabilir. Laktozsuz sütleri tercih etmek ya da süt yerine farklı besinleri tüketmelerini sağlamak daha sağlıklı olacaktır.

Kediniz için besleyici mama seçeneklerini pet shop mağazamızda keşfedebilirsiniz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.