Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Dişi Kedilerin Kızgınlık Dönemi Ne Zaman Başlar?

Abone Ol 
Dişi Kedilerin Kızgınlık Dönemi Ne Zaman Başlar?
675.00₺

649.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 2 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2749.90₺

1865.55₺

Pro Plan Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Kuru Kedi Maması 10+2 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Kedi sahiplerinin cevap aradığı soruların başında ”dişi kedilerin kızgınlık dönemi ne zaman başlar” sorusu da gelir. Dişi kediler 1 yaşına gelmeden önce kızgınlık dönemine girerler. Bu dönem farklı belirtiler ile kendini ortaya koyar. Dişi kedilerin kızgınlık dönemine girebileceği dönemde farklı belirtileri takip etmeniz gereklidir.

Genel olarak 6. aydan itibaren kedinizde kızgınlık dönemi belirtilerini görmeniz mümkündür. Bazı dişi kedilerde ise kızgınlık dönemi daha erken başlayabilir. Peki, dişi kedilerin kızgınlık dönemi ne zaman başlar? Bu dönemde hangi belirtiler gözlemlenir?

Dişi Kedilerin Kızgınlık Dönemi Başlangıcı Ne Zaman Olur?

Dişi kedilerin kızgınlık dönemi ne zaman başlar? Dişi kedilerin çiftleşmek istediği dönem, kızgınlık dönemidir. Bu dönemde dişi kediler çiftleşmeye hazır olduklarını farklı belirtiler ile gösterirler. Bu belirtiler genel olarak 6. aydan sonra görülmeye başlar. Bazı kedilerde 4. aydan sonra da belirtiler gözlemlenebilir ancak genel anlamda 6. ay kedilerin çiftleşmek için yeterli olgunluğa eriştiği dönemdir.

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi Belirtileri Nelerdir?

Dişi kedilerin kızgınlık dönemi ne zaman başlar? Sorusunun cevabını açıkladıktan sonra, bu dönemde ortaya çıkan dişi kedi belirtilerinden bahsedelim. Dişi kedilerde kızgınlık döneminin farklı belirtileri olabilir. Bu dönemde kedinizin hem fiziksel hem de davranışsal belirtiler gösterdiğini görebilirsiniz. Farklı belirtiler ile kedilerin kızgınlık döneminde olduğu anlaşılabilir. Bu belirtiler şunlar olabilir:

  • Daha çok ilgi bekleme
  • Daha çok yemek yeme
  • Yüksek sesle miyavlama
  • Uykusuzluk
  • Aşırı hareketlilik
  • Sık sık çiftleşme pozisyonu alma
  • Kuyruğuna dokununca agresif tepki verme
  • Erkek kedileri duyunca ya da görünce dışarı çıkmak için harekete geçme

Dişi kedilerin kızgınlık döneminde gösterdiği farklı belirtiler genel olarak onların davranışlarına görülen değişimlerdir. Bunlar davranış bozukluğu olarak adlandırılsa da tüm değişen davranışların kötü davranışlar olduğunu söylemek doğru olmayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Oyuncakların Kedilere Faydaları Nelerdir?

Kediler özellikle de kızgınlık döneminde sık sık çiftleşme pozisyonu almaları ile bu dönemi belli ederler. Çiftleşme pozisyonu kedilerin çiftleşmeye hazır olduklarını gösteren bir harekettir ve ön patilerini yere uzatarak popolarını havaya kaldırmaları ile bu pozisyonu göstermiş olurlar.

Kedilerin aldıkları çiftleşme pozisyonları ya da farklı davranışları ile kızgınlık döneminde olduklarını yeterince belli etseler de erkek kedileri çekmek için çok yüksek sesle miyavlamaları da bunu ortaya koyar. Bu yüksek sesli miyavlamalar özellikle de geceleri sizi rahatsız edebilir. Yine de kedilerin kızgınlık döneminde yaptıkları normal davranışlardan biri olduğu söylenebilir.

Kedilerin vücutları bu dönemde hassaslaşacaktır. Özellikle de kuyrukları ve kuyruğa yakın olan bölgeler büyük oranda hassas olacağı için kedinizin vücuduna dokunduğunuz zaman agresif davranış sergilemesi olasıdır. 6 aylıktan büyük olan kedinizde bu belirtileri görmeniz oldukça normaldir. Bu durumda kedinizin yavruları olmasını istiyorsanız çiftleşmesine izin vermeli ya da istemiyorsanız kısırlaştırma seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Kediniz için en iyi ürünler Pet Shop Zoo‘da!

Dişi kedilerde kızgınlık dönemi hakkında daha çok bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.