Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Savannah Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Savannah Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
621.50₺

535.90₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
786.72₺

549.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Savannah kedileri, özellikle sahiplerine karşı sevgi dolu, ancak yabancılara biraz soğukkanlı olabilen büyük, atletik bir cinstir. Bu son derece zeki kediler hakkında daha fazla bilgi yazımızın devamında!

Savannah Karakter Özellikleri

Savannah

Bu ırk kedileri sadık, zeki ve meraklı kedilerdir. Fakat ilk kez kedi sahiplenecekler için en iyi seçim olmayabilirler. 1980’lerde ortaya çıkmış olsalar da, Savannah kedileri hala nispeten nadir bir türdür. Sakin bir kedi değildir. Bu atletik ve aktif kedi, mama kabının yanında boş yere oturmaktan çok, mutfak dolaplarınızın üstüne sıçrayabilir.

Her zaman keşfedilecek yeni zorluklar arayan ırkın, kediye benzemekten çok köpeğe benzediği söylenir. Bu kıvrak ve çevik kediler suyu sever ve kesinlikle sizinle küvete atlamaktan veya çocuk havuzunda oynamaktan çekinmeyeceklerdir. Kolayca eğitilir ve bazı sahipler kedilerini eğitmeyi ve onları açık hava maceralarına götürmeyi tercih eder.

Bu büyük ev kedileri yabancılardan şüphelenebileceğinden, kedinizle sosyalleşmek önemlidir. Ancak köpekler gibi onlar da son derece akıllıdırlar. Çeşitli seslendirmelerle çok konuşkan oldukları konusunda bir üne sahiptirler. Bu kedilerle ilgili diğer pek çok şeyde olduğu gibi mizaçları da büyük ölçüde soylarına bağlı olacaktır. Son derece sadıktırlar ve genellikle sahiplerini gittikleri her yerde takip ederler. Aşırı yaramaz da olabilirler.

Savannah Tarihçesi

Uzun ve zarif görünümlü olan ırk, ilk olarak 20. yüzyılın sonlarında tanıtıldı. Aslında bir Siyam kedisinin, vahşi bir Serval kedisi ile yetiştirilmesinin bir sonucu olan melez bir ırktır. Ve bu vahşilik tam olarak sergileniyor. Cins, evcil bir hayvanın dostça tavrını korurken, Afrika kedisi mirasının büyük sivri kulaklarını, uzun bacaklarını ve benekli kürkünü de koruyor. Bu kediler 1989’da, bir Türk Angora kedisi ile çiftleşti. Ardından üç kedi doğdu; ikisi yaşadı ve biri ölü doğdu. Savannah daha sonra el değiştirdi ve kendini Lori Buchko adında bir yetiştiriciyle buldu. Kedi Derneği, ırkı 2006 yılında kabul etti ve kısa süre sonra, cins dünya çapında tanınırlık ve popülerlik kazandı.

Savannah Fiziksel Özellikleri

Cinsin uzun, zayıf gövdesi ve çarpıcı benekli tüy ceketi, bu muhteşem hayvanların minyatür çitalara benzemesini sağlar. Nesle bağlı olarak 25 kilo ağırlığında olabilir. Birinci nesil melezler genellikle sonraki melezlerden daha büyüktür ve kahverengi, koyu krem ve siyah tonlarında güzel benekli katlara sahiptir. Sonraki nesiller vahşi atalarından daha da uzaklaşır, ancak önceki nesillerin renklerini ve desenlerini korurlar. Sadece daha küçük boyutlu ve biraz daha uysaldırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Artrit Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Tüyleri kısa, yoğun ve her hafta hızlı bir fırçalama yapılırsa bakımı çok kolaydır. Bu kedileri diğer ırklardan ayıran bir başka özellik de gözleridir. Hafif desenli ve koyu renkli bir gözyaşı kanalı çizgisine sahip badem şeklindeki gözler, ona çarpıcı, arkadaş canlısı ama delici bir bakış katar. Göz rengi genellikle kürk rengini yansıtır, ancak her zaman değil.

Savannah Bakımı

Bu kediler hareketli olmayı severler. Kedinizi yürüyüşe çıkarmak ya da ona getirme oynamayı öğretmek, fazla enerjiyi yakmanın harika bir yoludur. Bir diğer seçenek de kedinize eğlenceli kedi oyuncakları sunmaktır. Kedinizin iyi huylu olmasını istiyorsanız, sosyalleşmeyi olabildiğince ciddiye almalısınız. Bu, onları kedi yavrusu olarak eve getirdiğiniz ilk gün başlamalı ve tüm yaşamları boyunca devam etmelidir.

Yeni insanlara, hayvanlara ve değişik yerlere maruz kaldıklarında sakin ve kendinden emin olmayı öğrenirler. Bu, onların doğal girişkenliklerinin açığa çıkmasına izin verir ve elinizde utangaç, ürkek bir kediniz olmaz. Sosyalleşme eksikliği de saldırganlık sorunlarına yol açabilir. Davranışsal sorunlarla uğraşıyorsanız, bunlarla başa çıkmanın en iyi yolu, dikkatlerini üretken bir şekilde yeniden yönlendirmek için olumlu pekiştirme kullanmaktır. Örneğin, mobilya tırmalamakla ilgili sorunlarınız varsa, bunun yerine kullanması için kedi tırmalama tahtası sunmalı ve görevini yerine getirdiğinde onu ödüllendirmelisiniz.

Irkın kısa, yoğun tüyleri vardır ve neredeyse diğer birçok cins kadar tüy dökmezler. Fırçalama konusunda fazla bir şey yapmanıza gerek yok. Sadece ara sıra kedi tarağı ile bakım yapmak, tüylerini parlak ve sağlıklı tutarken problemleri önler.

Tırnaklarını düzenli olarak kesmeniz ve dişlerini temizlemeniz gerekecek. Bunlara yaşamın erken dönemlerinde başlarsanız, kediniz büyüdüğünde her şeyin çok daha sorunsuz ilerlemesini sağlamış olursunuz. Bu nedenle kedi diş fırçası, kedi tırnak makası, kedi şampuanı gibi kedi bakım ürünlerini mutlaka tedarik etmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde İshal Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Savannah Kedi Irkının Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

İnanılmaz sadakatleri onları sadık ve sevgi dolu bir arkadaş yapar, ancak evdeki diğer herkesin pahasına tek bir kişiyi favorileri olarak seçebilirler. En azından bir kedinin standartlarına göre küçük çocuklara karşı sabırlı olabilirler ve sınırsız oyun iştahları vardır.

Kedinizin, köpeğinizle iyi geçinip geçemeyeceği büyük ölçüde köpeğinize bağlı olacaktır. Köpeğiniz kediyi kışkırtmadığı sürece, iyi anlaşmaları gerekir.

Bu cins kediler inanılmaz avcılar. Bu yüzden etrafta hamster, kuş veya balık gibi evcil hayvanların olması iyi bir fikir değil. Onlara av sürüşlerini kapatmayı gerçekten öğretemezsiniz, bu yüzden ilk etapta onları kışkırtmamak daha iyidir. Ayrıca, çoğunlukla diğer kedilerle iyi geçinirler.

Savannah Kedilerde Beslenme

Bu kediler, ortalamadan biraz daha fazla yemek isteyebilirler. Bununla birlikte, bu onların istedikleri kadar yemelerine izin vermeniz gerektiği anlamına gelmez. Cins, obeziteye yatkın olabilir. Onları konserve kedi maması ve kuru mama karışımıyla beslemenizi öneririz. Konserve mama mükemmel bir nem kaynağıdır ve bu önemlidir, çünkü bu kediler genellikle su içmekten çok suyla oynamayı severler.

Protein ve liflerini kuru mama tanesinden alırlar. Kuru kedi maması türleri, kedinizin diş sağlığını da korur. Onları neyle beslemeye karar verirseniz verin, beslenme şekilleri neredeyse tamamen ete dayalı olmalıdır. Onlara olabildiğince fazla protein verin, ancak hayvansal yan ürünler gibi düşük kaliteli etlerden kaçının. Bunun yerine, birincil içerik olarak kaliteli bir protein kaynağı olan yiyecekleri arayın. Ayrıca buğday, mısır, pirinç ve soya gibi dolgu karbonhidratlarından kaçının. Kedinizin onları sindirmekte herhangi bir sorunu olmasa bile, boş kalori kaynağı olacaktır. Kaliteli kedi maması çeşitleri için TIKLAYINIZ!

Savannah Kediler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu cinsle ilgili merak edilen sorular ve cevapları:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Horner Sendromu Nedir?

Savannah Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Bu ırkın yaşam süresi yaklaşık 12-20 senedir.

Savannah Kedilerin Yatkın Olduğu Hastalıklar Var Mı?

Bu kediler oldukça sağlıklı olma eğilimindedir, ancak hipertiroidizm ve alerjilere eğilimli olurlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.