Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Siamese Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Siamese Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Meraklı, sevecen ve çok sesli olmalarıyla öne çıkan Siamese, kedi severlerin popüler kedi ırkları arasında yer alır. Siyam kedisi olarak da tanınan ırk, gerçekten türünün tek örneği. İşte, bu kediler hakkında tüm detaylar!

Siamese Karakter Özellikleri

Siamese

Siyam kedileri zeki, sadık, tatlı huylu bir kedi cinsidir. Siyam kedileri sevgi dolu ve sadık arkadaşlardır, ancak karşılığında onlara çok fazla sevgi ve arkadaşlık vermeye hazırlıklı olmalısınız. Uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar ve görmezden gelinmeye pek de iyi yanıt vermezler. Siyam kedileri sinirli ve agresif olmakla ünlüdür, ancak bu, iyi yetiştirilmiş ve çok sevilen

Siyam kedileri için geçerli değildir. İnsan ailelerinden bolca şefkat ve ilgi görmeyi tercih ederler, zekaları ve merakları her anı ilginç kılar. Çabuk öğrenirler ve aktif bir tür oldukları için onlara çok kolay getirme gibi oyunlar oynamayı öğretebilirsiniz. Yavru kediler, yetişkinlerden daha eğlenceli ve enerjiktir. Gençken bolca sevgi ve sosyalleşmeyle iyi bir şekilde evcilleşirler. Bu onların dost canlısı, çok yönlü yetişkinler haline gelmelerine yardımcı olmanın anahtarıdır.

Siyam kedileri zeki ve son derece sesli bir cinstir. Enerjik ve canlı bir kişilikleri vardır, bu nedenle yeterince egzersiz yapmaları ve zihinsel uyarılmaları önemlidir. Ayrıca diğer ırklardan daha talepkar olabilirler, bu yüzden bazen yüksek bakım kediler olarak da bilinirler.

Siamese Tarihçesi

Batıda 19. yüzyıldan beri popüler olan geleneksel Siyam kedileri, Tayland’da ortaya çıkmıştır. 1880’de Siam’ın kralı Chulalongkorn, Bangkok’ta hizmet veren İngiliz hükümetinin bir üyesi olan Blencowe Gould’a dört Siyam kedisi hediye etti. Kedileri İngiltere’ye geri getirdiklerinde, bu sıra dışı kedi ırkı, çarpıcı görünümünden dolayı büyük ilgi gördü. Kısa süre sonra, Siyam kedileri İngiltere’nin sosyal sınıfı için olmazsa olmaz cins haline geldi. İlerleyen yıllarda ırk, bütün dünyada popülaritesini sürdürdü.

Siamese Fiziksel Özellikleri

Safkan Siyam kedileri, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç önemli özelliğe sahiptir:

  • Tüylerinde koyu noktalar
  • Şık, kaslı bir vücut
  • Mavi, badem şeklindeki gözler
  • Uzun, konik, kama şeklindeki kafa
  • Beyaz, krem ​​veya açık kahverengi kısa, parlak bir tüy ceketi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Neden Çok Uyur?

Siyam kedilerinin vücutlarında ısıya duyarlı özel bir enzim vardır ve kürklerinin pigmentlerinin kulakları, pençeleri, kuyrukları ve yüzleri gibi vücutlarının daha soğuk kısımlarında toplanmasını sağlar. Çoğu kedi cinsi, yaklaşık altı aylıkken ergenliğe girer, ancak bu ırk yavru kediler, cinsel olgunluğa dört ay kadar erken ulaşabilir. Arkadaş olarak bir Siyam evlat ediyorsanız, tüylü arkadaşınızın mümkün olan en kısa sürede kısırlaştırılması önemlidir.

Siamese Bakımı

Sıkı, parlak tüyleri kısa ve incedir, vücuda yakın yapışır ve özel bakım açısından çok az şey gerektirir. Uzun tüylü kedi ırklarının aksine, Siyam kedileri saatlerce titizlikle fırçalama ve kıl düğümlerinin çözülmesini gerektirmez. Yine de, tüy dökülmesini en aza indirmek ve sağlıklı bir tüy elde etmek için her kedi haftada birkaç kez fırçalanmalıdır. Bu nedenle kedinizin tüyü düşük bakım olarak kabul edilenler arasında olsa bile güzellik rutinini gözden kaçırmayın. Kedi tüy bakımı için gereksinim duyduğunuz ürünleri online mağazamızda bulabilirsiniz.

Tüy bakımına ek olarak, değerli evcil hayvanınızın bakımının ağız bakımı ve temiz tırnakları da içerdiğinden emin olmalısınız. Sadece mobilyalarınızı ve yoldan geçenlerin bacaklarını korumak için değil, aynı zamanda yırtık veya kırık tırnaklar gibi potansiyel olarak acı verici durumları önlemek için tırnaklar düzenli olarak kesilmeli veya törpülenmelidir.

Benzer şekilde, kedinizin dişleri de düzenli olarak temizlenmelidir. Dişlerini haftada en az bir veya iki kez özel kedi dostu diş macunu ve diş fırçası ile fırçalayın ve herhangi bir plak oluşumunun diş kaybına ve diğer sorunlara neden olmadan önce zamanında halledildiğinden emin olmak için evcil hayvanınızı düzenli veteriner muayenelerine götürün. Kedi temizlik ve bakım ürünlerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

Siamese Kedi Irkının Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Genel olarak, çocuklar bir kediyle nasıl etkileşime gireceklerini anladıkları sürece bu cins kediler çocuklarda iyi anlaşır. Hem çocuk hem de kedi için olumlu bir deneyim olması adına, küçük çocuklarla olan tüm etkileşimleri izlemek önemlidir. Bu kediler insanlarla çok iyi iletişim kurduklarından dolayı, çocuğunuzun yanında bir yavru kedi yetiştirmek, ikisinin ömür boyu ayrılmaz arkadaşlar olmasını sağlar. Kısacası Siyam kedileri arkadaş canlısı ve enerjiktir ve diğer kediler, köpekler ve çocuklarla iyi geçinebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Popüler Amerikan Kedi Irkları

Siamese Kedilerde Beslenme

Kedinize sunduğunuz mamanın uygun miktarda protein, mineral, yağ ve karbonhidrat içerdiğinden emin olmalısınız. Kedi maması yüksek miktarda protein içermelidir ve kuru kedi maması veya konserve kedi maması seçebilirsiniz. Kedi maması türü çok önemli değil, ancak seçiminize bağlı olarak su alımını düzenleyebilirsiniz. Siyam kedisine kuru kedi maması verirseniz, kedinin gün boyunca yeterli miktarda su içmesini sağlamalısınız.

Siamese Kediler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irkla ilgili merak edilen soru ve cevaplar şöyle:

Siamese Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Sağlıklı bir Siyam kedisinin ortalama ömrü 12-20 yıl arasında değişmektedir. Bununla birlikte, kayıtlara geçen en eski Siyam, 2016 yılında dünyanın en yaşlı kedisi için Guinness Dünya Rekorunu elde eden Scooter adlı 30 yaşındaki bir kediydi.

Siamese Kedilerin Yatkın Olduğu Sağlık Problemleri Var Mı?

Bu kedilerin ömrünü kısaltabilecek en yaygın rahatsızlıklar, doğuştan kalp hastalığı ve astım gibi kalıtsal durumlardır. Ek olarak, şaşı gözlere orijinal genetik yatkınlıkları nedeniyle, bu kediler tipik olarak çoğu cinsten daha kötü görüşe sahiptir ve yaşlandıkça görme kaybına ve körlüğe karşı hassastır.

Siamese Kedileri Kaç Yavru Doğurur?

Bir Siyam kedisinin sahip olduğu ortalama yavru sayısı 4’tür.

Siamese Kedilerin Bilimsel Adı Nedir?

Siyam’ın bilimsel adı Felis Catus‘tur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.