Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedilerde Kanser Belirtileri Nelerdir?

Abone Ol 
Kedilerde Kanser Belirtileri Nelerdir?
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Kedilerde kanser ciddi bir hastalıktır. Bu nedenle de bazı belirtiler gözlemlendiğinde kedinin veterinere götürülmesi gerekir. İnsan tıbbında olduğu gibi, kedilerde kanser vakalarının kaydedilmesi nadir görülen bir olay değildir. Zamanında tespit etmek her zaman kolay olmamaktadır. Ancak bazı belirtiler, kedinin kanser hastalığına yakalandığını işaret edebilir. Kedilerde görülen kanser hastalığı hakkında bilinmesi gerekenleri ele aldık.

Kedilerde Kanser Nedir?

Kedilerde kanser, hücrelerin anormal ve kontrolsüz bölünmesini tetikleyen süreç olarak bilinir. Bu kötü huylu tümörler çeşitli hayati organlara zarar verebilir. Organizma genelinde metastaz veya yayılma varsa, durum daha kötü olabilir. Kanser konusunda uzmanlar, genetik yatkınlığa veya kimyasal maddeler gibi belirli faktörlere uzun süre maruz kalma gibi çevresel nedenlere işaret etmektedir. Ayrıca yaşlı kedilerin bu hastalığa yakalanma riski daha fazladır.

Kedilerde Kanser Belirtileri

Kedilerde Kanser

Var olan kanserin geniş çeşitliliği ve farklı konumları göz önüne alındığında, semptomlarının zaman zaman diğer patolojilerinkilerle karıştırılması yaygın olabilir. Bu durum erken müdahaleyi zorlaştırabilir. Davranışlarında ve semptomlarında gözlemlediğiniz değişikliklere dikkat etmeniz önemlidir. Bir an önce veteriner hekiminize gitmeniz, evcil hayvanınızın yaşam kalitesi açısından fark yaratabilir. Kedilerde kanser belirtileri şunları içerir:

  • Sert kitleler: Özellikle kısırlaştırılmamış kedilerde yaygındır. Bunlar büyür veya ülserleşirse, daha kötü bir durum ortaya çıkabilir.
  • İştah kaybı: Kanserden muzdarip olan kedi, kedi maması yemek istemeyebilir.
  • Kalıcı öksürük ve nefes darlığı

Kedilerde Görülen Kanser Hastalığının Tedavisi Nasıldır?

Vakaların yüksek bir yüzdesinde, ameliyat, kemoterapi ve uygun ilaçların reçete edilmesi ile hayvan tedavi edilir. Bir ya da diğer tedavinin seçimi, kanserin türü, yaygınlığı ve yeri, metastaz olup olmaması, kedinin yaşı, sahibinin ekonomik kaynakları vb. gibi birçok faktöre bağlı olacaktır. Kedilerde kanser tedavisi şu şekildedir:

  • Ameliyat: Tümörün alınması için en etkili yoldur. Bazen radyasyon veya kemoterapi ile birleştirilebilir.
  • Radyoterapi: Radyoterapi, kanser hücrelerini yok etmek için iyonlaştırıcı radyasyon kullanımına dayanan bir tedavi şeklidir. Seanslar birkaç ay sürebilir ve yan etkilerini hafifletmek için ilaç tedavisi gerekebilir.
  • Kemoterapi: Hap veya damardan ilaç alımı yoluyla gerçekleştirilir. Yan etkileri olabilir, ancak kedilerin kemoterapi toksisitesine köpeklerden çok daha az duyarlı olduğu da eklenmelidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede Küçük Boyutlu Kedi Cinsleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.